A List Magazine ∙ October 10, 2020 ∙ 1 min read

Mâncarea japoneză e de-a dreptul fascinantă și delicioasă, e de părere Adi Hădean care ne propune acum să încercăm Ramen. E este o rețetă renumită de supă cu tăiței și topping-uri precum carne de porc, ouă marinate, ciuperci, ceapă verde, alge și diverse alte ingrediente.

Rețeta tradițională e foarte laborioasă și durează foarte mult până se prepară, așa că vă invit la o variantă de ramen mai simplă, dar gustoasă. Secretul pentru a obține un ramen bun, ca pentru orice rețetă, este să folosiți ingrediente bune, carne gustoasă, grasă cât trebuie. Eu am ales o ruladă din fleică de porc, coaptă încet și afumată, condimentată fix cât trebuie. Este gustoasă din cale-afară, merge mâncată simplă, însă, în cazul meu, a dat un gust delicios supei ramen.

Ingrediente chashu
  • Ruladă din fleică de porc
  • 120 de mililitri de sos de soia
  • 4 felii de ghimbir
  • 240 de mililitri de apă
  • 120 de mililitri sake
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 2 lingurițe de zahăr

 

Mod de preparare

Chashu este burta de porc rulată și fiartă într-o bază de sos de soia. În mod normal se face din burtă proaspătă de porc, rulată care trebuie să fiarbă bine si mult să se pătrundă, dar eu am găsit o scurtătură care face rețeta mai simplă, si chiar mai gustoasa. Am folosit rulada din fleică de porc, coaptă încet și afumată de pe hadeancatering.ro și am fiert-o doar 20-25 de minute în bază de soia, cât să-și lase grăsimea în supă și să preia aromele asiatice.

CITESTE CONTINUAREA retetei AICI!

Related Posts

La ce să te aștepți de la al doilea sezon Squid Game (Netflix)?

Fenomenul coreean Squid Game a avut premiera în 2021 și s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai populare…

Deserturi cu istorie, din București – o călătorie dulce

În plină modă a New York rolls și a pannetone-ului cu maia, dospit la rece, la Fundația Calea…

Brunch Festiv: Top 6 locuri din București unde să mergi de Crăciun

Sezonul rece vine cu promisiunea unor întâlniri lungi și simpatice cu prietenii și familia. Și ce duminică ar…

O nouă destinație de lux s-a deschis în inima Bucegilor

Recent, o nouă locație premium și-a deschis porțile în inima munților Bucegi, venind în întâmpinarea celor care caută…

Cadourile de Sărbători: „tentativele de conectare” de care are nevoie relația ta de cuplu

Îți surprinzi partenerul cu un cadou la care te-ai gândit mult? Îi ignori micile gesturi de atenție cu…

10 hituri, miliarde de streamuri cu artiștii care au scris istorie la UNTOLD

Platformele de streaming au înlocuit în mare parte vânzările de discuri și certificările de platină, pe măsură ce…

Șerbet de clementine. Rețetă by Adrian Hădean

Dacă te-ar întreba cineva ce miros are iarna, care ar fi răspunsul tău? Primul nostru gând a fost…

Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Traian Galleguillos, chef

V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…

Art Safari. Keep the Art Beat, o nouă ediție, din 7 martie 2025

Art Safari, cel mai amplu eveniment expozițional dedicat artei din România (dar și din Europa de Est), anunță…

Cadourile: codul bunelor maniere

Încă din Antichitate cadourile au avut rolul să exprime gratitudinea. Sau… să înlesnească formarea unei alianțe. În perioada…