A List Magazine ∙ November 3, 2020 ∙ 7 min read
 
Când ai părul natural și îți dorești o nuanță mai deschisă, cea mai bună variantă este un balayage fără decolorare. Este o schimbare de look prin care nuanța părului se deschide treptat, obținând luminozitate, mișcare și strălucire, dar și o nouă atitudine, pentru că, nu-i asa, atunci când ne schimbăm nuanța părului simțim că urmează ca și în viata noastră să înceapă anumite schimbări.
Hairstylistul George Negrișan ne spune care este diferența între decolorare cu pudră sau vopsea și cum poți deveni blondă, păstrând în același timp luciul natural al părului! Bonus: detalii de îngrijire pentru un blond personalizat, sărutat de soare, care durează cât vrei și nu necesită vizite lunare la salon.
De ce aleg femeile Balayage?
Nu pentru că este un trend și va continua să fie, cu diverse variații, încă mult timp de acum încolo, ci pentru că avantajează foarte mult, la orice vârstă. În primul rând, se păstrează efectul natural într-o foarte mare măsură, părul va arăta ca și cum ai avut o vacanță prelungită într-o zonă cu plajă foarte însorită și apă sărată. Nu se văd meșe separate, nu se văd șuvițe simetrice, nu pare nimic calculat, chiar dacă, evident, este. Părul este “sărutat de soare” și rămâne totuși mătăsos, sănătos, cu aspect îngrijit. Până la urmă acesta este cel mai important scop: să ai părul sănătos, cu luciu vizibil, natural, indiferent de ce nuanțe alegi.
Care este diferența dintre balayage fără decolorare cu pudră și cel clasic?
La balayage-ul clasic, cel cu decolorare cu pudră, ai nevoie de mai mult timp și de mai multe produse. Trebuie să decolorezi părul în prima fază, stai 30, 40 de minute, apoi aplici un nuanțator, cu care stai 20 sau 30 de minute. La balayage-ul fără decolorare cu pudră, doar aplici direct vopseaua specială, care are putere mare de deschidere, în tehnica dorită, aștepti 35 de minute, apoi speli părul și asta este tot. Între cele două tipuri de balayage există și o diferență de textură. Atunci când decolorezi părul cu pudră, aceasta deschide cuticula, apoi nuanțatorul închide cuticula și cam într-o lună începe să se deschidă, pentru că nuanțatorul pleacă de pe păr. La vopsea, aceasta deschide cuticula și o și închide ulterior. Practic, pleci cum ai venit, părul se comportă ca un păr vopsit normal.
De ce să alegem acest procedeu?
Partea cea mai interesantă este că obții de fiecare dată o nuanță personalizată. Nu poți să ghicești care este finalul. Poți să îl presupui, dar nu poți să îl ghicești, totul e în funcție de părul tău, iar rezultatul va fi unic. Efectul este unul natural și de durată. La balayage-ul cu decolorare ai nevoie să te nuanțezi la câteva luni cel puțin. În cazul celui cu vopsea nu mai e nevoie de  nimic, întrucât părul își schimbă nuanța treptat, fiind una nouă în fiecare lună.
E adevărat că din nuanțe diferite de păr se pot crea efecte de întreținere sau subțiere facială, din punct de vedere vizual?
De aceea hairdressingul este un apanaj al esteticienilor, al celor care vor să evidențieze frumosul. Dincolo de ce vezi tu în oglindă, specialistul îți vede mai atent și trăsăturile, nuanța ochilor și a pielii. El poate deci să propună transformări la care nu te-ai fi gândit și le poate face astfel încât să ai siguranța că te vor avantaja. În cazul balayage-ului, în funcție de la ce nuanță sau nuanțe pornim, de textura inițială a părului, alegem deschiderea graduală, prin metoda specifică pe care o vom ilustra aici, și nuanțarea potrivită pentru fiecare în parte.
Este o metoda prin care de fapt putem bifa mai multe efecte pe care si le doresc femeile atunci cand opteaza pentru o schimbare de look. Isi doresc un look mai tanar, mai ingrijit, isi doresc sa fie vizibile, isi doresc ca felul in care arata sa reflecte si imaginea personalitatii lor si a etapei din viata prin care trec. Balayage pot alege atat adolescentele si tinerele de 20, 30 de ani, care vor un look de vacanta, modern, in pas cu tendintele actuale, cat si femeile de peste 40 de ani, care doresc o revigorare a lookului, o indulcire a trasaturilor,o estompare vizuala a semnelor care tradeaza varsta.
Cum procedăm?
Fiind vorba despre un par natual, nu vom avea nevoie de decolorare clasica, deci parul nu va ramane mat, nu va fi afectat ca dupa decolorare, ci dimpotriva, va primi luciul specific pe care il da o vopsea de foarte buna calitate, cu vitamine si uleiuri care ingrijesc.  Nu e suficient sa stii care sunt cele mai bune produse, ci si sa stii sa le aplici pentru a obtine efectul dorit, the wow look.
Exista mai multe tehnici si pentru fiecare in parte e nevoie de experienta si dexteritate, nu doar de viziunea artistului. E adevarat ca Balayage inseamna, tradus ad literam MĂTURARE, insa evident ca nu MATURAM LA PROPRIU PARUL IN TOATE DIRECTIILE, ci alegem constient zonele care vor primi luminozitate. Facem carari exacte, suntem atenti la crearea de volum si miscare, la felul in care va fi conturata si fata. Ideal pentru balayage e sa ai parul mediu spre lung. Este important sa stii ca un astfel de balayage, fara decolorare, se poate face exclusiv pe un par natural, care nu a fost vopsit in prealabil. Exista mai multe tehnici prin care se poate face, iar cea aleasa in videoul nostru este tehnica de tapare cu suvite.
 La ce perioadă de timp trebuie repetată procedura?
Produsul de styling recomandat este uleiul de par, aplicat unde ai nevoie, pe varfuri, sau si pe tot parul, daca vrei ca o masca pregatitoare pentru spalat. Nu e nevoie de refresh deloc, poti sa lasi parul sa creasca si efectul este unul natural. Intretinerea este deci mult mai avantajoasa. Daca vrei sa reimprospatezi nuanta, poti sa vii la trei luni sa mai faci cateva mese, dar parul ramane deschis oricum. Daca vrei  sa mai deschizi nuanta, poti sa repeti tehnica facuta initial, doar ca vei avea un efect de degrade, ombre, sau poti sa apelezi la tehnica cu decolorare cu pudra.
Se poate face și acasă?
Intrucat este o tehnica laborioasa si necesita atentie si experienta, ideal e sa nu incerci acasa. Risti sa arzi parul sau sa te alegi cu pete inestetice, care vor fi mai greu si mai costisitor de reparat, poate chiar in mai multe etape, la un salon profesionist.  Aplicarea necesita o tehnica speciala, la alegerea hairstilistului, in functie de ce efect doreste sa obtina. E bine sa alegi persoana la care apelezi dupa niste reviewuri, dupa poze de pe Instagram, sa vezi lucrari facute de el, ca sa nu ai surprize.

Există coafuri care evidențiază mai bine balayage-ul?
Buclele lejere, cu aspect natural, nefortat sunt cele care dau greutate si miscare in acelasi timp. Indiferent daca le obtii cu bigudiuri, cu ondulator sau placa, e important sa le desfaci mai apoi cu o perie sau un piepten de descurcat, pentru un look natural. Un balayage corect aplicat se vede bine insa si pe parul drept sau chiar prins, chiar si atunci cand au crescut radacinile. In orice etapa te-ai afla, intre vizitele la salon parul va arata excelent.
George Negrisan este ID Artist L’Oreal si owner NGB Studio. Cu peste 10 ani de experienta si performante in hairstyling, este recunoscut pentru stilul sau creativ care pastreaza mereu un vibe relaxat, natural.

Related Posts

Cum alegi manichiura pentru a crea iluzia degetelor lungi

Dacă și tu ești precum Gwyneth Paltrow și suferi de complexul mâinilor mici, cu degete scurte, atunci află…

Trei game preferate de A List pe care să le încerci și tu, acum

La final de toamnă, Rituals a inaugurat primul magazin din țară, în Mega Mall. Echipa A List Magazine…

Cele mai frumoase cadouri de Sărbători

Celebrezi cu muzică și cadouri strălucitoare sau te bucuri de momente de liniște în cuplu sau în familia…

Cum să ai grijă de unghiile fragile, în sezonul rece

În sezonul rece, organismul suferă o deshidratare accentuată din cauza temperaturilor scăzute. La fel cum pielea mâinilor tale…

Cum să obții o piele remineralizată cu ajutorul unui tratament natural, special

De-a lungul timpului, proprietățile atribuite nămolului au făcut ca balneoterapia cu nămol să se bucure de un real…

Interviu: Mădălina Stoica-Blanchard, despre destinul olfactiv și cadourile de Crăciun

În așteptarea Sărbătorilor de iarnă, am stat de vorbă cu Mădălina Stoica-Blanchard, cofondatoarea brandului de parfumerie de nișă…

Avon Space, noul concept store – the place to be!

Joi seara, echipa AList a avut ocazia să se numere printre primii invitați care au descoperit cel mai…

Eveniment: primul masterclass de make-up, în noul spațiu Avon Space

Pe 28 noiembrie, începând cu ora 17.30, Avon Space va găzdui primul masterclass de make-up dintr-o serie de…

Viral Sensation: Catrice Aqua Splash Grip Primer

Vrei să ai un machiaj impecabil toată ziua și toată seara? Ai în minte un machiaj special pentru…

Khloé Kardashian își lansează primul ei parfum- XO Khloé

Clanul Kardashian e făcut pentru business. Cea de-a treia născută dintre cele cinci surori ale familiei, Khloé Kardashian…