Prazul este leguma pe care ori o iubești ori ba. E bine că suntem români și ne cam place prazul, cel puțin mie, spune Chef Adrian Hădean. Astăzi ne recomandă o rețetă de tartă, perfectă pentru acest sezon!
Ingrediente pentru aluat
- 160 g făină
- 80 g unt nesărat cu 82%grasime
- 3 g de sare
- 20 ml de apă
Ingrediente tartă
- 500 g praz, tăiat mărunt și călit (lăsați câteva fire crude pentru asamblare)
- 150 g șuncă afumată, cubulețe
- 200 g brânză de capră
- 3 ouă medii
- 150 ml de smântână lichidă, 35%grasime
- 150 ml de smântână fermentată, 15%grasime
- 1 linguriță și jumătate de sare
- Puțin muștar cu chili (opțional)
- Puțin piper.
Preparare
Tarta asta conține mult praz, să fie pe gustul meu, poate și al vostru. Aluatul se prepară destul de simplu, formând o textură nisipoasă din făină, sare și untul rece. Încorporez apoi apa și dau alutaul la rece. Două ore mai târziu, îl întind cu 2 centimetri mai mare decât forma de tartă, îl presez bine pe tavă și îl coc, folosind o mână sănătoasă de fasole pe post de greutăți, pentru 30 de minute.
La ce să te aștepți de la al doilea sezon Squid Game (Netflix)?
Fenomenul coreean Squid Game a avut premiera în 2021 și s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai populare…
Deserturi cu istorie, din București – o călătorie dulce
În plină modă a New York rolls și a pannetone-ului cu maia, dospit la rece, la Fundația Calea…
Brunch Festiv: Top 6 locuri din București unde să mergi de Crăciun
Sezonul rece vine cu promisiunea unor întâlniri lungi și simpatice cu prietenii și familia. Și ce duminică ar…
O nouă destinație de lux s-a deschis în inima Bucegilor
Recent, o nouă locație premium și-a deschis porțile în inima munților Bucegi, venind în întâmpinarea celor care caută…
Cadourile de Sărbători: „tentativele de conectare” de care are nevoie relația ta de cuplu
Îți surprinzi partenerul cu un cadou la care te-ai gândit mult? Îi ignori micile gesturi de atenție cu…
10 hituri, miliarde de streamuri cu artiștii care au scris istorie la UNTOLD
Platformele de streaming au înlocuit în mare parte vânzările de discuri și certificările de platină, pe măsură ce…
Șerbet de clementine. Rețetă by Adrian Hădean
Dacă te-ar întreba cineva ce miros are iarna, care ar fi răspunsul tău? Primul nostru gând a fost…
Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Traian Galleguillos, chef
V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…
Art Safari. Keep the Art Beat, o nouă ediție, din 7 martie 2025
Art Safari, cel mai amplu eveniment expozițional dedicat artei din România (dar și din Europa de Est), anunță…
Cadourile: codul bunelor maniere
Încă din Antichitate cadourile au avut rolul să exprime gratitudinea. Sau… să înlesnească formarea unei alianțe. În perioada…