O simplă vizită la iridolog ne poate salva viața. Căci ochii formează legături cu toate organele interne prin trunchiul vegetativ simpatic și atunci când acestea se îmbolnăvesc, ele provoacă pe iris schimbări de structură și de culoare. Constantin Alin Ghinea, specialist în nutriție, iridologie și herbalism, cu studii la School of Natural Health Science în Londra, ne spune mai multe despre această nouă ramură a științei medicale, care începe să ia amploare și în țara noastră.
Ce este iridologia?
Iridologia este o ramură a științelor medicale bazată pe studierea irisului, acesta fiind un izvor de informație receptivă despre organele interne și diferite părți ale corpului omenesc, despre bolile curente și bolile moștenite.
Ce putem descoperi, la o simplă analiză a irisului?
Tabloul irisului da răspuns, dintr-o singură privire în ochi, la multe întrebări, cum ar fi:
– Ereditatea patologică
– Nivelul de funcționare al organelor
– Nivelul imunității
– Anomalia dezvoltării organismului
– Nivelul de funcționare al organelor
– Capacitatea de muncă
– Diagnosticul precoce
– Traumatisme obstetricale
– Predispoziția ereditară la boi
– Predispoziția ereditară la alergii
– Predispoziția ereditară la longevitate
– Deficiențe congenitale
– Diagnosticul bolilor mostenite
– Gradul de intoxicație al organismului
– Diagnosticul afecțiunilor în stadiu incipient
Cât de exactă este această știință?
Fiecare organ al corpului omenesc are reprezentare pe toate suprafețele organismului, inclusiv pe receptorii externi ai tuturor organelor de simț. Dintre toți receptorii externi, irisul ne poate da cele mai multe informații despre ce se întâmplă în organism. Ochii formează legături cu toate organele interne prin trunchiul vegetativ simpatic și atunci când organele se îmbolnăvesc, ele provoacă pe iris schimbări de structură și de culoare.
Cât de folosită și de când este folosită această ramură în România?
Iridologia este o metodă de diagnosticare care în România se află la începuturi. Din fericire, Clinica Eliade este promotorul iridologiei la noi în țară, această terapie fiind accesată din ce în ce mai des. Foarte mulți tineri și părinți aleg o astfel de diagnosticare pentru a afla starea de sănătate, precum și procesele patologice de care suferă. Iridologia este extrem de utilă în profilaxie, mulți pacienți dorind să cunoască mai multe despre părțile predispuse mai des la afecțiuni, pentru a evita, astfel, instalarea bolilor în organism.
Ce semne particulare pe iris vă îndrumă să descoperiți afecțiunile viitoare?
Marcajele structurale constituie elemente foarte importante în analiza irisului. Aceste marcaje se pot observa pe iris în diverse afecțiuni ale organismului sub formă de fibre ondulate, răsucite sau rarefiate, irisul modificând-se în sectorul respectiv. De asemenea, cel mai important marcaj al irisului, în analiza Iridologică, este lacuna care ne vorbește despre instalarea sau viitoare instalare a unei boli. În funcție de culoarea acestui semn, de formă, cât și de adâncime, iridologul își poate da seama de vechimea procesului patologic.
Totodată, marcajele în anumite sectoare ale irisului indică iridologului procese toxice în desfășurare, orientând astfel pacientul în procesul de eliminare a acestora.
Care sunt cele mai frecvente boli din ce ați analizat dumneavoastră până acum?
Irisul este o hartă în care sunt prezentate toate organele. Totuși, cele mai frecvente afecțiuni în analiza irisului sunt cele digestive precum gastrite, ulcere, colite de fermentație și putrefacție, sindromul colonului iritabil. Afecțiunile hepatice precum steatozele și hepatitele creează semne specifice pe iris și sunt extrem de des întâlnite. De asemenea, afecțiunile colecistului precum dischinezii și litiaze sunt și ele des întâlnite. Afecțiunile ginecologice sunt însoțite de semne pe iris, aceste semne apar des în analiza Iridologică a doamnelor și domnsișoarelor, cele mai des întâlnite patologii fiind sindromul ovarelor polichistice și fibromul uterin. Totodată, afecțiunile autoimune precum diabetul și psoriazisul sunt afecțiuni pe care le întâlnesc din ce în ce mai des în consultații.
Ce fel de tratamente recomandați?
Tratamentele recomandate sunt cele din sfera medicinii naturiste. Fitoterapia este o excepțională sursă de ameliorare și vindecare cu o vechime de mii de ani, ce folosește plantele sub diverse forme în abordarea bolilor. Pe lângă fitoterapie clinică, pacientul primește și un plan alimentar personalizat în funcție de istoricul patologic. Spre exemplu, un diabetic va avea, pe lângă schema de tratament naturist și un plan alimentar însemnând atât alimentele permise, cât și cele interzise. Dietoterapia este foarte importantă în recuperarea, menținerea și recuperarea homeostaziei organismului.
La ce perioadă de timp este bine să revii la o astfel de consultație?
Frecvența vizitei la Iridolog depinde de stărea de sănătate a pacientului și de motivele medicale ale vizitei la Iridolog. În afecțiuni acute, se recomandă o frecvență de o dată pe lună până la reînsănătoșire, iar în afecțiunile cronice, o dată la 2 luni. Fiecare organism răspunde individual la tratament, iar frecvența este dată și de capacitatea de răspuns la tratament.
Pot veni și copiii?
Orice analiză a irisului trebuie să țină cont de vârsta pacientului. Iridologia ocupă un loc deosebit în pediatrie. Cercetând irisul, iridologul își poate da seama de antecedentele personale ale copilului legate de modul în care a avut loc nașterea (traumatisme obstetricale) de starea imunității, de forță de protecție a copilului, de posibilele boli moștenite, de starea digestiei, de capacitatea de adaptare a organismului la mediul înconjurător, de un posibil fond alergic, de cauzele febrile, de modificări neuronale. Copiii pot beneficia de analiza Iridologică începând cu vârsta de un an, când irisul și-a format culoarea, structura și anumite semne importante în analiza Iridologică. Cele mai des întâlnite afectiuni la copiii sunt alergiile, afecțiunile acute digestive precum diaree și constipația, sinuzitele, dereglările de creștere, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate.
Care ar fi avantajele vizitei la un specialist în iridologie?
Diagnosticul este una dintre pietrele de temelie ale medicinii contemporane. Un diagnostic precis îndrumă pacientul cu exactitate și reduce durata de suferință. Iridologia este o metoda neinvazivă de diagnosticare, demnă de toată încrederea. Dintr-o singură privire în ochi, se pot obține foarte multe informații care ar necesita un număr amplu de metode alopate de diagnosticare. Așadar, într-o singură ședința și printr-o singură analiză Iridologică, putem să aflăm foarte multe informații extrem de prețioase.
De asemenea, analiza Iridologică vine cu informații suplimentare față de metodele clasice de diagnostic, precum forță de protecție a organismului, focarele infecțioase, predispozițiile ereditare la bolii și infecții, diagnosticul afecțiunii în stadiul incipient, intoxicația cronică a organismului, depistarea focarelor inflamatorii, depistarea cauzei sterilității, impotenței, anemiei, obezității, alergiilor. Informația Iridologică indică bolnavului cauzele bolilor din organism, identificând acele fenomene și procese ce stau la baza multor simptome. Totodată, predispozițiile ereditare sunt bine marcate pe iris, constituind un element important în analiză. Nivelul de stres și încărcătură nervoasă sunt bine delimitate pe iris prin semne specifice, iar modul cum acestea afectează neurogeneza, structura ADN-ului și sistemul imunitar sunt, de asemenea, informații ce se pot afla prin analiza irisului.
Be Love! Laura Giurcanu X Pandora – despre relațiile cu bijuteriile și sezonul de cadouri
Iubire, emoție, fericire, zâmbete și oameni dragi: lunile reci de iarnă pot fi mereu încălzite cu o surpriză,…
Dr. Mirela Istrati: „MUNCA MEA ESTE MAI MULT DECÂT UN ACT MEDICAL, ESTE DESPRE A REDA DEMNITATEA ȘI ÎNCREDEREA OAMENILOR”
Dentovita este prima clinică de wellbeing stomatologic din România. Printr-o experiență holistică, centrată atât pe actul medical, cât…
„Trebuie să ai o mentalitate puternică” – Cristina Gutiérrez, pilot Dacia Sandriders pentru Dakar 2025
Un raliu cu o tradiție de 40 de ani. Peste 500 de concurenți din 60 de țări. Și…
Dana Rogoz și Marian Râlea, față în față
Magicianul și Abramburica. Mentorul și discipolul. ”Tatăl” și ”copilul”. Colegi-actori, pe aceeași scenă de teatru. Prietenia dintre Dana…
Ana Ularu: ”Încerc să mă păstrez mereu cât de puternică și de agilă pot”
Pe Ana Ularu urmează s-o vedem de astăzi într-un nou rol, Freja, în serialul “Cod roșu la Paris” (”Paris Has…
Interviu cu Mara Bugarin (Moromeții 3): „Pentru iubitorii primelor filme va fi palpitant să trăiască sensibilitatea, umorul și culoarea specifică lumii Moromeților‟
Ultima parte a trilogiei bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 urmărește destinul lui Niculae (Alex Călin),…
Interviu: Fotograful Omar Victor Diop, despre calendarul Lavazza 2025 și vizuniunea sa despre artă
L-am întâlnit pe Omar Victor Diop, fotograful senegalez care a realizat imaginile calendarului Lavazza 2025. Am stat de…
Lavazza a lansat calendarul pentru 2025. Francesca Lavazza ne spune povestea din spate și care sunt misiunile brandului
Când spui Lavazza, spui tradiție, gust, eleganță și, desigur, inovație. Am fost pentru a doua oară la evenimentul…
Vlad Drăgulin (”Căsătoria”): ”Întotdeauna am avut atracție față de personajele defavorizate”
Vlad Drăgulin este unul dintre protagoniștii primului film regizat de Mihai Bendeac, ”Căsătoria”, o producție inspirată din piesa…
Surorile Galeriu, despre cea mai frumoasă experiență a vieții lor: Trupa The Twins: “Noi am cunoscut adevăratul succes peste hotare, nu în România“
Cântă de când se știu și cum se aleagă un alt drum, când mama lor a fost artistă…