Bianca Sterie ∙ June 28, 2021 ∙ 4 min read

Vara este în sfârșit aici, iar temperaturile tot mai crescute ne îndeamnă să ne găsim refugiul la terase și în locuri cât mai răcoroase. Iar dacă avem alături și un gin fresh și delicios, cu atât mai bine! Unde îl găsim? Am făcut o selecție a locurilor cu cele mai bune ginuri din București, numai bune pentru momentele de relaxare din acest sezon. 

Ganesha Caffe (Victoriei – Calea Victoriei, nr. 20, Barbu Văcărescu – Bld. Barbu Văcărescu, nr. 71, Primăverii – Bld. Primăverii, nr. 4)

Ritmuri orientale, culori, arome intense, narghilea, cafea tare, cocktailuri delicioase și relaxare deplină: acestea sunt „ingredientele‟ care fac ca Ganesha Caffe să fie the place to be vara asta! Iar partea cea mai tare este că o vizită aici te va face să te simți ca într-o adevărată vacanță, pentru că muzica îți va da o stare excelentă, cafeaua va veni cu doza de energie de care ai nevoie, iar cocktailurile, oh, un spectacol! Ganesha Caffe dispune de o selecție impresionantă de ginuri, iar modul lor de prezentare este unul cu totul și cu totul inedit, după cum poți vedea și în fotografia de mai jos. Acestea fiind spuse, gin-gin! Oops, chin-chin voiam să spunem! 😀

GinOteca (Str. Plantelor nr. 25)

Cea mai bună destinație în care să poposești la finalul unei zile aglomerate, în care ai avut multe taskuri de bifat și multe drumuri de făcut? GinOteca, de pe strada Plantelor, acest mic paradis al iubitorilor de gin. Nu doar că te așteaptă o infuzie de arome, o varietate imensă de mixuri gin & tonic, ci și o atmoferă veselă, relaxată, exact ce ai nevoie pentru a destinde pe deplin. Iar asta nu este tot: pe lângă băuturile fresh, super aromate, la GinOteca vei descoperi o grădină amenajată foarte drăguț, în care e o adevărată plăcere să poposești în zilele de vară și să te ascunzi de caniculă. Ne vedem curând aici? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GinOteca (@ginoteca.plantelor)

Fork Ana Tower (Bld. Poligrafiei 1C)

Gourmet tradițional chiar în inima Bucureștiului? Yes, please! Situat în zona de nord, la etajul 25 din Ana Tower, Fork este viitorul fine dining-ului din oraș, restaurantul unde te așteaptă un meniu premium, cu un twist inovator și combinații surprinzătoare de ingrediente, pe care nu le vei găsi nicăieri în altă. Să îți facem poftă și să-ți povestim un pic de Venison, steak-ul de cerb la grătar, servit alături de cel mai delicios piure de țelină și sos de mure? Sau de caracatița gătită lent și de cei mai gustoși cartofi mediteraneeni? Mai bine nu, ca să le testezi tu la următoarea vizită la Fork. Între timp, ne putem concentra pe ginuri, că doar de aici a pornit discuția noastră. Fork este locul unde vei găsi ginuri cu arome speciale, care îți vor completa experiența de fine dining. La toate acestea se adaugă și un view absolut uimitor asupra Bucureștiului, atât de frumos, în special la apus, încât nu vei mai dori să pleci de-aici! Promitem!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fork Ana Tower (@forkanatower)

La Finca Alioli (strada Grigore Alexandrescu, nr. 77)

La Finca nu mergem doar pentru cea mai bună paella din oraș, exact ca la mama Spania acasă, ci și pentru o selecție impresionantă de cocktailuri. De altfel, este locul perfect pentru iubitorii de gin tonic, gustos și răcoritor, numai bun de savurat cu niște tapas alături!

Simbio (Strada Negustori nr. 26)

Ne întoarcem cu drag la Simbio pentru liniștea și frumusețea grădinii cu gutui. Pentru mâncarea delicioasă, în frunte cu burgerii și pastele. Dar și pentru ginurile senzaționale, foarte aromate, din seria „cu un Silent Pool sau Gunpowder Irish Gin nu dai greș niciodată!” Ne vedem vara aceasta #AcasăLaSimbio?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simbio (@simbiokb)

GastroLab Piața Victoriei (Bld. Aviatorilor, nr. 8)

Situat chiar în centrul Bucureștiului, dar cumva ascuns de agitația tipică din Piața Victoriei, GastroLab este locul unde gastronomia tradiționala este revoluționată în fiecare zi. Aici te așteaptă paprikaș din pulpă de pui cu găluște de casă și pesto, snițel din cotlet de mangaliță în panko, dar și un desert din categoria TO DIE FOR: un altfel de gomboț, cu căpșune și busuioc? So tasty! Iar dacă adăugăm și un gin bun în ecuație, cum este senzaționalul Addicted to spicy, un răsfăț intens pentru papilele gustative, atunci experiența la GastroLab este cu adevărat desăvârșită!

Foto: Instagram, Unsplash

Related Posts

Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Simona Păun, pilot

V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…

Bucurie de Crăciun: obiceiuri din țară

Patru femei care și-au petrecut copilăria în diverse regiuni românești povestesc despre tradiții și obiceiuri de iarnă, din…

Horoscopul săptămânii 23-29 decembrie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre ce ne-au pregătit astrele în ultima săptămână a acestui an. Iată…

La ce să te aștepți de la al doilea sezon Squid Game (Netflix)?

Fenomenul coreean Squid Game a avut premiera în 2021 și s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai populare…

Deserturi cu istorie, din București – o călătorie dulce

În plină modă a New York rolls și a pannetone-ului cu maia, dospit la rece, la Fundația Calea…

Brunch Festiv: Top 6 locuri din București unde să mergi de Crăciun

Sezonul rece vine cu promisiunea unor întâlniri lungi și simpatice cu prietenii și familia. Și ce duminică ar…

O nouă destinație de lux s-a deschis în inima Bucegilor

Recent, o nouă locație premium și-a deschis porțile în inima munților Bucegi, venind în întâmpinarea celor care caută…

Cadourile de Sărbători: „tentativele de conectare” de care are nevoie relația ta de cuplu

Îți surprinzi partenerul cu un cadou la care te-ai gândit mult? Îi ignori micile gesturi de atenție cu…

10 hituri, miliarde de streamuri cu artiștii care au scris istorie la UNTOLD

Platformele de streaming au înlocuit în mare parte vânzările de discuri și certificările de platină, pe măsură ce…

Șerbet de clementine. Rețetă by Adrian Hădean

Dacă te-ar întreba cineva ce miros are iarna, care ar fi răspunsul tău? Primul nostru gând a fost…