Sprâncenele sunt, cu siguranță, elementul deciziv al feței pentru un chip armonios, expresiv. Însă, deși nu ne plac nici sprâncenele rare sau strâmbe, sigur nu le dorim nici pe cele atât de expresive încât ne fac să arătăm mirate de dimineața până seara. Cum putem obține sprâncenele perfecte, altfel decât cu machiajul aplicat zilnic? Micropigmentarea sau microbladingul – avem câteva informații interesante cu avantajele și dezavantajele de care e bine să ții cont.
Rareori suntem pe deplin mulțumite de forma sau aspectul sprâncenelor noastre naturale. Așa că folosim tot ce s-a inventat: ceară fixatoare, fard de sprâncene, creioane speciale sau chiar ne dorim să apelăm la intervenții majore. Însă, înainte să intri în primul cabinet, informează-te cu atenție. Există avantaje, dar și dezavantaje. Plus, riscuri la care trebuie să fii foarte atentă!
6 informații esențiale despre tehnica de microblading
- În primul rând nu este și nu trebuie să arate ca un tatuaj. În timpul procesului de microblading se folosește un stilou special cu ajutorul căruia se desenează fire de păr, unul câte unul, de culoarea, forma și grosimea firului de păr natural.
- Firele de păr trebuie desenate în sensul de creștere al firelor de păr naturale.
- Durează aproximativ 2 ore până la finalizare.
- Rezultatele ar trebuie să dureze până la 2 ani.
- Înainte de începerea ședinței de microblading, pe zonă se aplică o cremă cu efect anestezic, urmată de un anestezic lichid.
- Știi că ședința a fost una reușită și corectă dacă sprâncenele arată impecabil chiar la finalul ședinței, fără inflamații și zone dureroase.
6 riscuri în micropigmentare
- Succesul procedurii depinde foarte mult de experiența tehnicianului și de tipul de ten. Alege un tehnician după ce ai văzut rezultatele la o persoană de încredere, nu din pozele before&after de pe net.
- Pe tenul gras, deshidratat puternic sau cu dermatită seboreică, rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor.
- Informează-te bine despre ce conțin micropigmenții folosiți. Natural nu înseamnă sigur!
- Asigură-te că nu ești alergică nici la pigmenții sintetici, nici la cei naturali (Fă un test pe o altă porțiune de piele, de exemplu, pe mână)!
- La finalul procedurii, trebuie să ții cont de anumite reguli: nu aplica machiaj în zona sprâncenelor în următoarele 24 de ore, nu te expune la soare în următoarele 2-3 săptămâni (pielea este încă sensibilă și se poate pigmenta inestetic sau inflama), evită și sauna, piscina sau alte tratamente cosmetice ale feței.
- Evită să cureți zona sprâncenelor cu apă sau demachiant și chiar protejează zona de șamponul cu care îți cureți părul până la momentul regenerării complete a pielii (2-3 săptămâni).
Opinia tehnicianului
Microbladigul înseamnă desenarea sprâncenelor fir cu fir și corectarea lor, rezultatul putând fi confundat cu o sprânceană naturală. Firele desenate imită firele reale ale sprâncenei ca formă, lungime și culoare. Însă, rezultatul depinde foarte mult de experiența persoanei care face această procedură!
„Microbladingul este perfect pentru cei care doresc să reconstruiască pe deplin, să definească, să acopere lacunele sau să adauge desime sprâncenelor rărite. Prima etapă este cea mai lungă și cea mai importantă. Cea în care decidem împreună forma perfectă potrivită fizionomiei tale, culoarea pe care o vor avea sprâncenele astfel încât să se asorteze tenului și culorii naturale a părului, stabilim grosimea și desimea dorite. Nu este o procedură rapidă, nu se poate face într-o oră, în grabă! Procesul de vindecare este diferit de la persoană la persoană și durează între 25 și 30 de zile. După o lună, recomand o ședință de retuș pentru majoritatea clienților. Aceasta durează între 40 și 60 de minute. Pe termen lung, nu este necesară o îngrijire specială, cu excepția unui retuș ce trebuie efectuat o dată pe an“, explică Angela Urse, tehnician Sara Studio, expert în microblading.
Foto: pexels.com
Cum alegi manichiura pentru a crea iluzia degetelor lungi
Dacă și tu ești precum Gwyneth Paltrow și suferi de complexul mâinilor mici, cu degete scurte, atunci află…
Trei game preferate de A List pe care să le încerci și tu, acum
La final de toamnă, Rituals a inaugurat primul magazin din țară, în Mega Mall. Echipa A List Magazine…
Cele mai frumoase cadouri de Sărbători
Celebrezi cu muzică și cadouri strălucitoare sau te bucuri de momente de liniște în cuplu sau în familia…
Cum să ai grijă de unghiile fragile, în sezonul rece
În sezonul rece, organismul suferă o deshidratare accentuată din cauza temperaturilor scăzute. La fel cum pielea mâinilor tale…
Cum să obții o piele remineralizată cu ajutorul unui tratament natural, special
De-a lungul timpului, proprietățile atribuite nămolului au făcut ca balneoterapia cu nămol să se bucure de un real…
Interviu: Mădălina Stoica-Blanchard, despre destinul olfactiv și cadourile de Crăciun
În așteptarea Sărbătorilor de iarnă, am stat de vorbă cu Mădălina Stoica-Blanchard, cofondatoarea brandului de parfumerie de nișă…
Avon Space, noul concept store – the place to be!
Joi seara, echipa AList a avut ocazia să se numere printre primii invitați care au descoperit cel mai…
Eveniment: primul masterclass de make-up, în noul spațiu Avon Space
Pe 28 noiembrie, începând cu ora 17.30, Avon Space va găzdui primul masterclass de make-up dintr-o serie de…
Viral Sensation: Catrice Aqua Splash Grip Primer
Vrei să ai un machiaj impecabil toată ziua și toată seara? Ai în minte un machiaj special pentru…
Khloé Kardashian își lansează primul ei parfum- XO Khloé
Clanul Kardashian e făcut pentru business. Cea de-a treia născută dintre cele cinci surori ale familiei, Khloé Kardashian…