Românii se mobilizează și continuă să strângă ajutoare pentru refugiații din Ucraina care vin în România. Mai multe asociații de binefacere au deschis puncte de colectare de bunuri si conturi de strângere de fonduri pentru vecinii noștri care fug din calea războiului.
Asociația Blondie organizează curse aeriene pentru persoanele refugiate din Ucraina
Asociația Blondie organizează zboruri speciale, altfel decât cele obișnuite, prin care copiii bolnavi ajung la spitalele din străinătate. Zilele trecute, Asociația Blondie a realizat prima cursă aeriană care a transportat persoane refugiate din Ucraina. Peste 95 de mame, bunici și copii au decolat în München, cu speranța unei vieți mai liniștite. Următorul zbor va fi tot în Germania, unde sunt înscrise peste 200 de persoane pe lista de așteptare.
Pandemia i-a unit pe cei care s-au oferit să ajute și la fel se întâmplă și acum, în vreme de război. Indiferent de domeniul de activitate, oamenii și companiile își pun resursele la comun și ajută refugiații din Ucraina. Astfel, Asociația Blondie, cu sprijinul OMV Petrom, Profi și Tarom, promit să nu lase pe nimeni în urmă și să organizeze cât mai multe zboruri salvatoare de vieți. Mai mult, încă de la începutul războiului din Ucraina, Asociația Blondie a închiriat spații unde să poată fi cazați cât mai mulți refugiați, iar numărul lor a ajuns astăzi la peste 400.
„După doi ani în care am învățat să zburăm cu copii mici și foarte mici, după ce am zburat pe ninsoare și pe arșiță, după ce am scris pe hârtii boli cu nume greu de pronunțat, trecem la alt greu. Am promis că nu lăsăm pe nimeni în urmă și am simțit nevoia de a acționa și în acest mod. Ne-am mobilizat să le oferim oamenilor un adăpost și mâncare, dar ne-am dat seama că mulți nu vor să rămână aici. Și, cum avem experiența atâtor zboruri, era păcat să nu facem ceva în acest sens. Am avut deja primă cursă, care a venit la pachet cu frică, panică, tensiune și multe alte emoții, dar nimic nu mai contează când știm că acești oameni vor păși pe un pământ de la care speră și așteaptă, în sfârșit, un pic de liniște. Marți o luăm de la capăt și zburăm iar spre Germania. Nu știm cum va fi perioada următoare, ce ne așteaptă, dar încercăm să fim cât mai flexibili și, în același timp, să nu uităm de copiii bolnavi care au nevoie de ajutor”, declară Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie
Pentru că închirierea unui avion este foarte costisitoare și complicată, Asociația Blondie și-a propus să cumpere un avion pe care să-l transforme în ambulanța aeriană a României. Donațiile se pot face pe site-ul asociației: https://www.asociatia-blondie.ro/doneaza
Copiii Ucrainei din centrele de refugiati au nevoie e activitati.
Copiii refugiaţi din Ucraina au nevoie, pe lângă necesităţile de bază precum adăpost, mâncare şi căldură, să fie implicaţi în orice fel de activitate educațională și de divertisment coordonată, consecventă și constantă, care să le consume energia într-un mod constructiv.
Aproximativ 18.000 de copii din Ucraina sunt în România împreună cu mamele lor în centre de refugiați și în alte locații, conform ultimelor cifre oficiale comunicate pe 7 martie. Un număr considerabil sunt în Bucureşti. Pentru ei am creat „Centrele de activități Kaia”, adică un program zilnic pentru copii în centrele de refugiați, organizate de către autorităţi. Acesta include diferite activități pentru câteva ore pe zi: jocuri coordonate de voluntari, activităţi recreative (dans, arte, magician, educaţie fizică), activităţi educative (cursuri iniţiere în limbile engleză, română), coordonate de profesori, studenţi şi elevi voluntari.
Kaia este un program creeat şi coordonat de agenția V+O Communication cu un grup de 20 de voluntari din mai multe ţări, cu experienţă în gestionarea situațiilor de criză.
„Fac un apel la voluntari pentru acest demers prin care vrem să ajutăm copiii refugiaţi să beneficieze de o serie de activităţi peste zi, care să le asigure o minimă continuitate a educaţiei şi, în aceelaşi timp, o ocupaţie. E un lucru benefic şi pentru copii şi pentru mamele lor. Majoritatea sunt epuizate emoţional şi orice ajutor pe care îl putem oferi este binevenit”, a spus Loredana Vişa, director general V+O Communication și iniţiator al programului Kaia.
Inovația programului „Centrele de activități Kaia” constă în flexibilitatea acestuia, deoarece este conceput pentru a fi implementat în spațiile în care sunt cazați refugiații – centre sau hoteluri ori alte spații rezidențiale temporare. Este de asemenea un program modular, care poate fi scalat sau ajustat în funcţie de necesităţi şi disponibilităţi.
„Ideea este să mergem acolo unde sunt copiii cu mamele lor, pentru că nu putem pretinde că ar putea face naveta de la cazare la o anumită adresă dintr-un oraș străin. Dorim să punem la dispoziție copiilor un program zilnic care să includă diferite activități timp de câteva ore, pentru a-i ține ocupați și pentru a oferi mamelor un moment de odihnă. Începem în Bucureşti, vom face tot posibilul să organizăm astfel de centre şi în alte oraşe”, a explicat Loredana Vişa.
De asemenea, căutăm voluntari care să se implice în activităţile noastre ce vor fi deschise în centrele de refugiaţi puse la dispoziție de către instituţii publice sau private.
Găsiţi informaţii la: www.kaiacenter.ro, precum şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Kaia-Center-109977448303529/.
Top Line, ajutor pentru refugiați. Donează 2% din încasări, produse și oferă locuri de muncă
Top Line, compania lider în România în distribuția de produse și servicii de frumusețe profesională, se implică în continuare în susținerea categoriilor sociale dezavantajate. Prin prisma situației alarmante generată de conflictul militar din Ucraina, Top Line a decis să susțină familiile de refugiați sosite în România, atât din punct de vedere financiar, cât și oferind soluții pentru a putea avea surse de venit cât timp se află în țara noastră.
Astfel, compania va dona 2% din vânzările online, de pe www.topline.ro, în următoarele trei luni, va trimite pachete cu produse de îngrijire pentru femei și copii, și, împreună cu partenerii săi din țară, înființează locuri de muncă pentru refugiați, femei și bărbați deopotrivă.
“Suntem profund afectați de situația familiilor ucrainiene, a femeilor care se văd nevoite să se despartă de partenerii de viață și să lase în urmă tot ce au agonisit o viață întreagă. Este crunt numai să te gândești că, peste noapte, ești nevoit să iei o valiză și să părăsești țara, alături de copiii tăi, fără a avea un plan concret și pe nimeni care să te sprijine.
Până acum au trecut granița, în România, peste 300.000 de refugiați, iar o mare parte dintre aceștia au rămas aici și depind de ajutorul nostru, al tuturor.
Întâmplător, mesajul Top Line, încă de la începutul anului, este #WeCare, întrucât, prin serviciile pe care oferim, avem grijă de frumusețea și sănătatea semenilor noștri. Ne pasă și ne implicăm să îi ajutăm pe cei care au nevoie de ajutor.
În acest sens, am decis ca 2% din încasările pe care le vom avea în următoarele trei luni, în urma vânzării de produse de frumusețe pe www.topline.ro, să îi donăm către UNICEF, care derulează un amplu program de ajutor al familiilor de refugiați din țara noastră.
Apoi, vom asigura un transport cu produse de îngrijire personală, prin intermediul a 10 asociații partenere.
Nu în ultimul rând, ne dorim ca familiile de refugiați să aibă o sursă de venit, astfel că am discutat cu partenerii Top Line din țară, clinici și saloane de înfrumusețare, și se vor înființa noi locuri de muncă temporare ce vor putea fi ocupate atât de femei, cât și de bărbați, care ar avea nevoie de un salariu în această perioadă.
Top Line a sprijinit dintotdeauna industria de frumusețe profesională din România, a oferit logistica necesară înființării și susținerii afacerilor de profil și a ajutat astfel la eliberarea de noi locuri de muncă. Ne pasă de industria minunată în care activăm de peste 26 de ani, ne pasă de cei din jur și suntem bucuroși că putem ajuta”, declară Diana Baicu, Director General Top Line.
Top Line va distribui produsele de îngrijire personală prin intermediul a 10 asociații: Asociația Round Table 20, Asociația CONCORDIA, Asociația Copii pentru Viitor, Asociația Social Activ, Asociația șansa ta, Asociația specialiștilor în calitate, Asociația Tiberius, Asociația Mă Bucur de Viață, Asociația Pentru Ambulanța Bacău, Asociația Casa Tuturor.
Tuborg România oferă locuri de muncă și cazare familiilor refugiate din Ucraina
Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în România, unii dintre aceștia în căutarea unei noi vieți pe teritoriul românesc.
Tuborg România este alături de cei care doresc să își construiască aici o nouă viață, oferindu-le un loc de muncă la fabrica Tuborg de lângă București și posibilitatea de a avea unde locui. Locurile de muncă oferite sunt disponibile pentru diverse categorii de specialiști, în funcție de calificările fiecăruia.
Cei care vor fi angajați, în baza prevederilor legale și a criteriilor profesionale, vor avea asigurată și cazarea pe toată perioada contractului de muncă. Toți cei care își doresc un loc de muncă pot suna la numărul de telefon 0742.882.074 sau pot aplica pe jobsforukraine@tuborg.ro.
Welthee donează 50% din încasările pe luna martie, pentru persoanele afectate de războiul din Ucraina
Welthee, o platformă de investiții pe piețe volatile, lansează o campanie cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de războiul din Ucraina. Astfel, startup-ul românesc va dona 50% din toate vânzările de tokeni WELT realizate în luna martie, organizațiilor partenere care ajută refugiații ucraineni: World Vision România, Salvați Copiii România și Beard Brothers România. Dorința echipei Welthee este să strângă un milion de dolari pentru cei afectați.
„Cu toții putem să jucăm un rol activ și să ajutăm în această situație sfâșietoare care afectează deja milioane de oameni. Dorim să ne arătăm solidaritatea față de victimele conflictului armat și invităm toți utilizatorii platformei să participe în această inițiativă, cu speranța că vom aduce un strop de alinare în vremurile actuale, marcate de neliniște și de tensiune”, a declarat Cristian Voaideș, fondator și CEO Welthee.
„Le mulțumim partenerilor noștri din proiectul Welthee, pentru că ne ajută și că putem forma împreună un scut uman de mare forță pentru vecinii noștri greu încercați. Fondurile donate refugiaților ucraineni vor fi folosite pentru a le asigura hrană, adăpost, servicii medicale și psihologice, atât de necesare acum, pentru ei. Sute de voluntari și cadre medicale sunt la punctele de intrare în România și întâmpină zi și noapte persoanele care și-au părăsit locuințele în grabă, de teama bombardamentelor”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România.
Revolut și utilizatorii săi au donat peste 10 milioane de euro pentru Crucea Roșie, în cadrul apelului pentru Ucraina
Revolut, super-aplicația financiară cu peste 18 milioane de utilizatori la nivel global, din care mai mult de 1,6 milioane în România, a colectat, împreună cu clienții săi, peste 10 milioane de euro din donații, în cadrul apelului internațional pentru Ucraina lansat de Crucea Roșie. În valoarea totală a donațiilor se regăsește și contribuția companiei britanice, care a anunțat că va completa suma totală colectată direct în aplicație, prin opțiunea Donații, de la utilizatori.
În România, în perioada 1-8 martie 2022, utilizatorii super-aplicației au donat pentru Crucea Roșie Română peste 630.000 de euro prin intermediul opțiunii Donații, cea mai mare sumă strânsă în scopuri caritabile de la introducerea acestei funcționalități, în iulie 2019.
Timeless Trend: Crăciun cu nuanțe de roșu
Sezonul acesta de Crăciun, roșul revine în forță, dar nu așa cum te-ai aștepta! Dacă până acum era…
Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Ștefan Olteanu, pompier
V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…
Dragostea nu este doar pentru cei tineri
Trăim într-o societate care ne vinde creme, proceduri estetice și diete ca să ne menținem tineri, dar care…
Alist Designers boutique te așteaptă inclusiv azi pentru cadourile last minute. Grăbește-te, suntem aici până la ora 18!
După un an plin de provocări, mulți dintre noi am lăsat pe ultima sută de metri curățenia, cumpărăturile…
C de la … „Crăciun?” – Sărbătoarea între consumerism, tendințe și tradiție
Când mă gândesc la Crăciun, îmi vin în minte o grămadă de lucruri, mai ales dintre cele pe…
Home decor: Cei mai fancy brazi de Crăciun
Dacă încă nu ai apucat să decorezi bradul de Crăciun, cu siguranță ai observat deja că anul acesta…
Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Simona Păun, pilot
V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…
Bucurie de Crăciun: obiceiuri din țară
Patru femei care și-au petrecut copilăria în diverse regiuni românești povestesc despre tradiții și obiceiuri de iarnă, din…
Horoscopul săptămânii 23-29 decembrie 2024
Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre ce ne-au pregătit astrele în ultima săptămână a acestui an. Iată…
La ce să te aștepți de la al doilea sezon Squid Game (Netflix)?
Fenomenul coreean Squid Game a avut premiera în 2021 și s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai populare…