A List Magazine ∙ July 5, 2022 ∙ 3 min read

Coroanele și fațetele dentare sunt cele mai rezistente restaurări protetice, iar în ziua de astăzi tratamentul acestora este mult mai simplu atât pentru echipa medicală, cât și pentru pacienți. Coroanele și fațetele reprezină soluția potrivită pentru toate persoanele care își doresc să facă o schimbare în viața lor, prin intermediul unui zâmbet fără imperfecțiuni. Tratamentul cu coroane și fațete dentare corectează atât probleme de ordin estetic, precum fisuri, ciobiri ori fracturi, cât și pe cele de ordin funcțional, cum ar fi ușoare malpoziții sau o mușcătură incorectă a dinților din față. De asemenea, fațetele dentare se recomandă și în cazul în care dinții sunt decolorați sau îngălbeniți, din cauza consumului de alimente sau lichide pigmentate. Totodată, dacă la nivelul dinților din față există o mică strungăreață, este bine să știm că tratamentul cu fațete dentare ne poate scăpa de acel spațiu inestetic.Tehnologia digitală din zilele noastre ne ajută să obținem coroanele și fațetele dentare chiar și într-o singură zi.

,,Există un lanț clinico-tehnic în care medicii specialiști folosesc diferite device-uri, fac fotografii digitale profesionale și iau amprenta optică cu scanner intraoral. Toate informațiile obținute le încarcă în diferite soft-uri specializate care pot să simuleze viitorul zâmbet perfect. În plus, i se poate arăta pe loc pacientului cum va arăta forma și dimensiunea dinților cu fațete dentare. Ulterior, medicul specialist în protetică dentară salvează întregul proiect într-un fișier care se printează, obținând, astfel, un model 3D pe baza căruia se face o simulare directă în cavitatea orală a pacientului”, explică Dr. Bogdan Oprea, medic primar stomatologie generală, doctor în Științe Medicale și trainer CEREC certificat I.S.C.D, Sibiu.

Tratamentul cu coroane și fațete dentare este personalizat, iar pentru a beneficia de o dantură perfectă este necesar să mergem să discutăm cu un medic specialist în protetică dentară. Dacă optăm pentru aplicarea fațetelor dentare, este esențial să știm că dacă există plombe prea mari pe dinții din față, acestea nu vor fi indicate; în schimb, în acest caz, sunt ideale coroanele dentare. De asemenea, dacă ne dorim un tratament cu fațete dentare și avem anumite probleme dentare, precum înghesuiri ori spațieri foarte mari între dinți, este important să știm că mai întâi se va purta un aparat dentar și mai apoi se vor aplica fațetele dentare.

Șlefuirea și cimentarea dintelui în vederea tratamentului cu coroane sau fațete dentare se face doar sub microscop, pentru un control foarte bun.

Printre avantajele coroanelor dentare, putem enumera forma și culoarea asemănătoare dinților naturali și redobândirea eficienței masticatorii. Un avantaj major al fațetelor dentare este că spre deosebire de dinții naturali, acestea nu se pătează dacă vom consuma alimente sau băuturi colorate, precum fructe de pădure, sfecla roșie, vin roșu etc.

Întreținerea coroanelor și fațetelor dentare este simplă. Acestea se îngrijesc la fel ca dinții naturali și nu prezintă un risc major atunci când sunt aplicate pe dinte. Un periaj dentar de două ori pe zi și utilizarea aței dentare și a apei de gură sunt ideale pentru păstrarea acestora curate. Vizitele regulate sunt absolut necesare atunci când optăm pentru un astfel de tratament și trebuie respectate la fiecare 6 luni. Atunci când mergem la un control periodic, medicul stomatolog ne va curăța dantura cu ajutorul unei igienizări profesionale și va verifica dacă totul este în regulă atât cu dinții naturali, cât și cu fațetele dentare sau coroanele.

Related Posts

Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Ștefan Olteanu, pompier

V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…

Dragostea nu este doar pentru cei tineri

Trăim într-o societate care ne vinde creme, proceduri estetice și diete ca să ne menținem tineri, dar care…

Alist Designers boutique te așteaptă inclusiv azi pentru cadourile last minute. Grăbește-te, suntem aici până la ora 18! 

După un an plin de provocări, mulți dintre noi am lăsat pe ultima sută de metri curățenia, cumpărăturile…

C de la … „Crăciun?” – Sărbătoarea între consumerism, tendințe și tradiție

Când mă gândesc la Crăciun, îmi vin în minte o grămadă de lucruri, mai ales dintre cele pe…

Home decor: Cei mai fancy brazi de Crăciun

Dacă încă nu ai apucat să decorezi bradul de Crăciun, cu siguranță ai observat deja că anul acesta…

Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Simona Păun, pilot

V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…

Bucurie de Crăciun: obiceiuri din țară

Patru femei care și-au petrecut copilăria în diverse regiuni românești povestesc despre tradiții și obiceiuri de iarnă, din…

Horoscopul săptămânii 23-29 decembrie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre ce ne-au pregătit astrele în ultima săptămână a acestui an. Iată…

La ce să te aștepți de la al doilea sezon Squid Game (Netflix)?

Fenomenul coreean Squid Game a avut premiera în 2021 și s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai populare…

Deserturi cu istorie, din București – o călătorie dulce

În plină modă a New York rolls și a pannetone-ului cu maia, dospit la rece, la Fundația Calea…