Ciocolată caldă în trei variante, rețete by Chef Adi Hădean

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de acasă, vizionând un film bun sau serialul preferat?!
Adi Hădean vine cu câteva propuneri pentru fiecare fel de pofticios – ciocolată caldă intense cu lapte și alune (nimic, de secole, nu întrece clasica ciocolată fierbinte), ciocolată albă cu scorțișoară, delicată și cremoasă, și un latte auriu cu turmeric, condimentat și ușor picant.
Ingrediente pentru ciocolată caldă
- 600 ml lapte
- 100 g cremă de ciocolată cu alune
- 50 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată albă
- 50 ml sirop de arțar
- Frișcă îndulcită
- Bezele moi
- 25 ml caramel
- Condimente – turmeric, scorțișoară, ghimbir, anason, cuișoare

Modul de preparare
Ciocolata caldă
Am pregătit trei crăticioare, pentru fiecare dintre cele trei variante de băutură caldă: 200 ml lapte, crema de ciocolată și ciocolata cu lapte au fost topite încet pe foc.

Pentru varianta albă, am topit ciocolata în lapte, și am adăugat praf de scorțișoară.

Pentru latte toate condimentele au fost infuzate în lapte și sirpo de arțar, și fierte câteva minute. Caramel, turmeric, ghimbir, scortisoară, anason, cuișoare au fiert încet, după care am strecurat băutura, pentru a îndepărta toate condimentele.

Ce poate fi mai plăcut în sezonul rece decât o cană de ciocolată caldă, servită pe canapeaua de acasă, vizionând un film bun sau serialul preferat?!
Adi Hădean vine cu câteva propuneri pentru fiecare fel de pofticios – ciocolată caldă intense cu lapte și alune (nimic, de secole, nu întrece clasica ciocolată fierbinte), ciocolată albă cu scorțișoară, delicată și cremoasă, și un latte auriu cu turmeric, condimentat și ușor picant.
Ingrediente pentru ciocolată caldă
- 600 ml lapte
- 100 g cremă de ciocolată cu alune
- 50 g ciocolată cu lapte
- 100 g ciocolată albă
- 50 ml sirop de arțar
- Frișcă îndulcită
- Bezele moi
- 25 ml caramel
- Condimente – turmeric, scorțișoară, ghimbir, anason, cuișoare

Modul de preparare
Ciocolata caldă
Am pregătit trei crăticioare, pentru fiecare dintre cele trei variante de băutură caldă: 200 ml lapte, crema de ciocolată și ciocolata cu lapte au fost topite încet pe foc.

Pentru varianta albă, am topit ciocolata în lapte, și am adăugat praf de scorțișoară.

Pentru latte toate condimentele au fost infuzate în lapte și sirpo de arțar, și fierte câteva minute. Caramel, turmeric, ghimbir, scortisoară, anason, cuișoare au fiert încet, după care am strecurat băutura, pentru a îndepărta toate condimentele.