Tort de mere cu afine și cremă de mascarpone

Chef Adrian Hădean ne propune un minunat tort de mere cu afine. Iar pentru că tocmai ce a trecut Dragobetele i-a dat o formă de inimă.
Pentru acest tort avem nevoie de următoarele ingrediente:
Blatul pentru tort de mere
- 3-5 mere, în funcţie de tavă,
- 250 gr afine,
- 5 ouă,
- 7 linguri de ulei,
- zeama de la jumătate de lămâie,
- coajă de portocală sau lămâie (confiată),
- 10 linguri cu vărf de făină,
- 6 linguri de zahăr brun,
- 100 gr unt,
- un praf de sare şi de scorţişoară.
Crema pentru tort de mere
- 3 ouă
- 4 linguri de zahăr,
- 500 gr mascarpone,
- 250 gr frișcă lichidă.
Pentru ornare am folosit afine.
Cum am început?
Am spălat merele, le-am curăţat de coajă, le-am scobit în interior cu un cuţit pentru a scoate sâmburii şi partea lemnoasă, le-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida, iar în scobitură am adăugat un praf de scorţişoară, puţin zahăr brun, o bucăţică de unt şi câteva afine.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Chef Adrian Hădean ne propune un minunat tort de mere cu afine. Iar pentru că tocmai ce a trecut Dragobetele i-a dat o formă de inimă.
Pentru acest tort avem nevoie de următoarele ingrediente:
Blatul pentru tort de mere
- 3-5 mere, în funcţie de tavă,
- 250 gr afine,
- 5 ouă,
- 7 linguri de ulei,
- zeama de la jumătate de lămâie,
- coajă de portocală sau lămâie (confiată),
- 10 linguri cu vărf de făină,
- 6 linguri de zahăr brun,
- 100 gr unt,
- un praf de sare şi de scorţişoară.
Crema pentru tort de mere
- 3 ouă
- 4 linguri de zahăr,
- 500 gr mascarpone,
- 250 gr frișcă lichidă.
Pentru ornare am folosit afine.
Cum am început?
Am spălat merele, le-am curăţat de coajă, le-am scobit în interior cu un cuţit pentru a scoate sâmburii şi partea lemnoasă, le-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida, iar în scobitură am adăugat un praf de scorţişoară, puţin zahăr brun, o bucăţică de unt şi câteva afine.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!