Tort de mere. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

template (3)

Chef Adi Hădean ne propune pentru weekendul care vine să încercăm o rețetă cu mere, foarte interesantă. Pentru tortul de mere aveți nevoie de: 210 g faina, 8 ouă, 175g zahăr, 50 ml ulei, 5 g praf de copt, un praf de sare și esență de vanilie.

Mod de preparare:

În primul rând să povestim un pic despre două aspecte. Primul lucru sunt merele. Eu am folosit mere golden, deoarece cred că sunt mai puțin zemoase, și rămân tari de-alungul coacerii. Și este foarte important să-și păstreze forma, ca la final să arate bine când îl răsturnăm. Iar cel de-al doilea aspect este forma în care coacem tortul. Trebuie folosită o cratiță, nu o formă pentru tort cu fund detașabil, deoarece din aceea va curge tot lichidul lăsat de mere. Eu am folosit o cratiță cu diametrul de 25 cm.

Caramelul

Primul pas a fost să pregătesc caramelul. Într-o tigaie mică, am pus 100 grame zahăr la topit, fără să amestec in el.

După ce s-a topit, am adăugat cele 25 de grame de unt și am amestecat bine. După ce s-a încorporat, l-am turnat fierbinte in cratiță, și l-am întins bine pe fund și margini. Am dat deoparte.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

template (3)

Chef Adi Hădean ne propune pentru weekendul care vine să încercăm o rețetă cu mere, foarte interesantă. Pentru tortul de mere aveți nevoie de: 210 g faina, 8 ouă, 175g zahăr, 50 ml ulei, 5 g praf de copt, un praf de sare și esență de vanilie.

Mod de preparare:

În primul rând să povestim un pic despre două aspecte. Primul lucru sunt merele. Eu am folosit mere golden, deoarece cred că sunt mai puțin zemoase, și rămân tari de-alungul coacerii. Și este foarte important să-și păstreze forma, ca la final să arate bine când îl răsturnăm. Iar cel de-al doilea aspect este forma în care coacem tortul. Trebuie folosită o cratiță, nu o formă pentru tort cu fund detașabil, deoarece din aceea va curge tot lichidul lăsat de mere. Eu am folosit o cratiță cu diametrul de 25 cm.

Caramelul

Primul pas a fost să pregătesc caramelul. Într-o tigaie mică, am pus 100 grame zahăr la topit, fără să amestec in el.

După ce s-a topit, am adăugat cele 25 de grame de unt și am amestecat bine. După ce s-a încorporat, l-am turnat fierbinte in cratiță, și l-am întins bine pe fund și margini. Am dat deoparte.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă