Bougatsa- plăcintă cu crema de griș și aer de Grecia

Proiect nou (17)

Bougatsa e un preparat dulce, o plăcintă cu cremă de gris, numai bună să fie sevită rece, alături de o limonadă cu mentă. Iată rețeta recomandată de Chef Adi Hădean.

Bougatsa se pregătește foarte simplu, aveți nevoie de puține ingrediente: 12 foi plăcintă, 1l lapte, 250 grame griș, 100 gr zahăr, 100 g unt, coaja de la o lămâie și de la o portocală, unt topit pentru uns foile.

Pregătire Bougatsa

Am început prin a pregăti crema de griș. Într-un vas am pus 1l lapte la fiert, împreună cu zahărul, iar după ce zahărul s-a topit complet, am adăugat grișul și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm crema să fiarbă la foc timp de 10 minute.

Citeste continuarea retetei mai jos!

Proiect nou (17)

Bougatsa e un preparat dulce, o plăcintă cu cremă de gris, numai bună să fie sevită rece, alături de o limonadă cu mentă. Iată rețeta recomandată de Chef Adi Hădean.

Bougatsa se pregătește foarte simplu, aveți nevoie de puține ingrediente: 12 foi plăcintă, 1l lapte, 250 grame griș, 100 gr zahăr, 100 g unt, coaja de la o lămâie și de la o portocală, unt topit pentru uns foile.

Pregătire Bougatsa

Am început prin a pregăti crema de griș. Într-un vas am pus 1l lapte la fiert, împreună cu zahărul, iar după ce zahărul s-a topit complet, am adăugat grișul și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm crema să fiarbă la foc timp de 10 minute.

Citeste continuarea retetei mai jos!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă