Semifreddo cu zmeură, pastă de fistic și lapte condensat

Proiect nou (3)

Ce este semifreddo ? un desert semi..înghețat 🙂  Este un desert asemenator înghețatei, însă are altă consistență și nu este atât de cremos, însă vă asigur că este foarte delicios. Iată recomandarea lui Adrian Hădean!

Ingrediente: 500 ml smântână lichidă, 200 grame lapte condensat îndulcit, 2 linguri pastă de fistic (daca nu aveți, nu este nici o problemă, puteți omite), 100 grame fistic mărunțit, 100 grame zmeură congelată, 100 grame ciocolata alba, fructe pentru decor.

Mod de preparare:

Am bătut pentru început smântână lichidă, până am obținut frișcă, peste care am pus cele 2 linguri de pastă de fistic și am omogenizat. Separat, am mărunțit 100 grame de fistic,am pus zmeura congelată într-un vas pe foc cu puțină apă, până s-a dezghețat și s-a format un sos și am topit în cuptorul cu microunde 100 grame ciocolată albă.

Peste frișcă și pasta de fistic, am adăugat și cele 200 grame de lapte condensat, am amestecat bine, după care am început asamblarea desertului.

Într-o tavă de chec am pus hârtie de copt ( în așa fel încât să-mi fie ușor să scot desertul la final) și am pus jumătate din compoziția de frișcă cu lapte condensat și pastă de fistic. Deasupra acesteia am venit cu fistic tocat mărunt.

CITESTE RETETA COMPLETA MAI JOS!

Proiect nou (3)

Ce este semifreddo ? un desert semi..înghețat 🙂  Este un desert asemenator înghețatei, însă are altă consistență și nu este atât de cremos, însă vă asigur că este foarte delicios. Iată recomandarea lui Adrian Hădean!

Ingrediente: 500 ml smântână lichidă, 200 grame lapte condensat îndulcit, 2 linguri pastă de fistic (daca nu aveți, nu este nici o problemă, puteți omite), 100 grame fistic mărunțit, 100 grame zmeură congelată, 100 grame ciocolata alba, fructe pentru decor.

Mod de preparare:

Am bătut pentru început smântână lichidă, până am obținut frișcă, peste care am pus cele 2 linguri de pastă de fistic și am omogenizat. Separat, am mărunțit 100 grame de fistic,am pus zmeura congelată într-un vas pe foc cu puțină apă, până s-a dezghețat și s-a format un sos și am topit în cuptorul cu microunde 100 grame ciocolată albă.

Peste frișcă și pasta de fistic, am adăugat și cele 200 grame de lapte condensat, am amestecat bine, după care am început asamblarea desertului.

Într-o tavă de chec am pus hârtie de copt ( în așa fel încât să-mi fie ușor să scot desertul la final) și am pus jumătate din compoziția de frișcă cu lapte condensat și pastă de fistic. Deasupra acesteia am venit cu fistic tocat mărunt.

CITESTE RETETA COMPLETA MAI JOS!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă