Lemon posset – simplu și fresh, by Adrian Hădean

Proiect nou (6)

entru astăzi, Chef Adi Hădean ne recomandă un desert simplu, delicios, răcoros, din doar 3 ingrediente.

Acest desert este ca un fel de panna cotta, doar că fără a fi nevoie de gelatină, deoarece lămâia, care conține acid citric, atunci când intră în contact cu laptele sau smântâna, se coagulează și atunci se formează ca o cremă fină. Este fix genul de rețetă care îmi place, foarte rapidă și cu puține ingrediente. Iar pentru această vară călduroasă, este ceea ce trebuie.

Ingrediente: 3 lămâi netratate, cu coaja mai groasă, 300 ml smântână pentru frișcă și 100 grame zahăr.

Modul de pregătire este unul foarte simplu. Am pus într-un ibric smântâna lichidă împreună cu zahărul și coaja de la două lămâi. Le-am pus pe foc mic, până aproape de fierbere, și până ce zahărul s-a topit. Am dat de pe foc, și am lăsat să se răcească.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!

Proiect nou (6)

entru astăzi, Chef Adi Hădean ne recomandă un desert simplu, delicios, răcoros, din doar 3 ingrediente.

Acest desert este ca un fel de panna cotta, doar că fără a fi nevoie de gelatină, deoarece lămâia, care conține acid citric, atunci când intră în contact cu laptele sau smântâna, se coagulează și atunci se formează ca o cremă fină. Este fix genul de rețetă care îmi place, foarte rapidă și cu puține ingrediente. Iar pentru această vară călduroasă, este ceea ce trebuie.

Ingrediente: 3 lămâi netratate, cu coaja mai groasă, 300 ml smântână pentru frișcă și 100 grame zahăr.

Modul de pregătire este unul foarte simplu. Am pus într-un ibric smântâna lichidă împreună cu zahărul și coaja de la două lămâi. Le-am pus pe foc mic, până aproape de fierbere, și până ce zahărul s-a topit. Am dat de pe foc, și am lăsat să se răcească.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă