Lemon posset – simplu și fresh, by Adrian Hădean

entru astăzi, Chef Adi Hădean ne recomandă un desert simplu, delicios, răcoros, din doar 3 ingrediente.
Acest desert este ca un fel de panna cotta, doar că fără a fi nevoie de gelatină, deoarece lămâia, care conține acid citric, atunci când intră în contact cu laptele sau smântâna, se coagulează și atunci se formează ca o cremă fină. Este fix genul de rețetă care îmi place, foarte rapidă și cu puține ingrediente. Iar pentru această vară călduroasă, este ceea ce trebuie.

Ingrediente: 3 lămâi netratate, cu coaja mai groasă, 300 ml smântână pentru frișcă și 100 grame zahăr.
Modul de pregătire este unul foarte simplu. Am pus într-un ibric smântâna lichidă împreună cu zahărul și coaja de la două lămâi. Le-am pus pe foc mic, până aproape de fierbere, și până ce zahărul s-a topit. Am dat de pe foc, și am lăsat să se răcească.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!

entru astăzi, Chef Adi Hădean ne recomandă un desert simplu, delicios, răcoros, din doar 3 ingrediente.
Acest desert este ca un fel de panna cotta, doar că fără a fi nevoie de gelatină, deoarece lămâia, care conține acid citric, atunci când intră în contact cu laptele sau smântâna, se coagulează și atunci se formează ca o cremă fină. Este fix genul de rețetă care îmi place, foarte rapidă și cu puține ingrediente. Iar pentru această vară călduroasă, este ceea ce trebuie.

Ingrediente: 3 lămâi netratate, cu coaja mai groasă, 300 ml smântână pentru frișcă și 100 grame zahăr.
Modul de pregătire este unul foarte simplu. Am pus într-un ibric smântâna lichidă împreună cu zahărul și coaja de la două lămâi. Le-am pus pe foc mic, până aproape de fierbere, și până ce zahărul s-a topit. Am dat de pe foc, și am lăsat să se răcească.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI MAI JOS!