Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste iarnă, potrivit naturopatei Mary Capelle.
În sezonul rece suntem tentați să mâncăm mai multe preparate bogate caloric și să ne mișcăm mai puțin. Mary Capelle, naturopată pasionată de nutriție, citată de Vogue, ne arată care sunt greșelile pe care le facem când intenționăm să ne menținem o greutate armonioasă sau chiar să slăbim. Putem obține rezultatele dorite adoptând niște obiceiuri simple și sănătoase, care ne pot crește doza de energie și de bună dispoziție în timpul iernii.
Cum rămâi în formă peste iarnă? Iată cinci greșeli care duc la creșterea în greutate
Combinațiile nefaste

Evită amestecarea proteinelor de origine animală cu alimente bogate în amidon și în carbohidrați, pentru a evita depunerea lor. E de preferat să se consume proteinele animale cu legume, la fel și alimentele cu amidon – cartofi, pâine, paste, orez etc.
Sedentarismul
Nu lăsa să treacă nicio zi fără să te miști – fie că urci/cobori scările, mergi pe jos etc. Această dinamică te ajută și să mănânci mai sănătos, mai puțin și să rămâi în formă.

Mănânci fără să-ți fie foame
Mulți oameni mănâncă fără să se asculte pe ei înșiși înainte și fără un program de masă. Este important să-ți fie foame înainte să mănânci. Nu lua micul dejun dacă nu ți-e foame (acest lucru arată că ficatul nu și-a terminat procesul de detoxificare). În aceeași idee, așteaptă câteva minute înainte de a doua porție de mâncare la masă. Atunci vei vedea dacă într-adevăr îți este foame sau mănânci doar de plictiseală sau de stres.

Demonizarea grăsimilor și a alimentelor bogate în amidon
Grăsimile bune și produsele cu amidon, consumate într-o anumită manieră, nu duc la câștigul în greutate. Surse bune de grăsimi sănătoase sunt uleiul de rapiță, de nuci, de cânepă, de măsline… consumă câte 2-3 linguri dintr-un astfel de ulei pe zi, fără să fie gătit. Prepararea lui termică îngrașă, așa că e de preferat să-l mănânci ca atare. Gătește alimentele la abur, fără adaos de ulei, pe care îl poți pune peste mâncare odată ce aceasta e preparată. În ceea ce privește alimentele cu amidon, nu le conuma sub formă de semipreparate; gătește-le acasă și servește-le alături de legume verzi.
Iei un mic dejun bogat în zahăr

Dimineața, organismul setează indicele glicemic ce trebuie menținut pe parcursul întregii zile. Dacă prima masă a zilei conține mult zahăr, atunci crește nivelul de glucoză din sânge și astfel organismul va cere dulce întreaga zi și vei simți o foame continuă. Evită sucurile de fructe, pâinea cu unt și dulceață, produsele de patiserie etc. Optează pentru budinca de chia, avocado, ouă sau fructe roșii.
Foto: Unsplash

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste iarnă, potrivit naturopatei Mary Capelle.
În sezonul rece suntem tentați să mâncăm mai multe preparate bogate caloric și să ne mișcăm mai puțin. Mary Capelle, naturopată pasionată de nutriție, citată de Vogue, ne arată care sunt greșelile pe care le facem când intenționăm să ne menținem o greutate armonioasă sau chiar să slăbim. Putem obține rezultatele dorite adoptând niște obiceiuri simple și sănătoase, care ne pot crește doza de energie și de bună dispoziție în timpul iernii.
Cum rămâi în formă peste iarnă? Iată cinci greșeli care duc la creșterea în greutate
Combinațiile nefaste

Evită amestecarea proteinelor de origine animală cu alimente bogate în amidon și în carbohidrați, pentru a evita depunerea lor. E de preferat să se consume proteinele animale cu legume, la fel și alimentele cu amidon – cartofi, pâine, paste, orez etc.
Sedentarismul
Nu lăsa să treacă nicio zi fără să te miști – fie că urci/cobori scările, mergi pe jos etc. Această dinamică te ajută și să mănânci mai sănătos, mai puțin și să rămâi în formă.

Mănânci fără să-ți fie foame
Mulți oameni mănâncă fără să se asculte pe ei înșiși înainte și fără un program de masă. Este important să-ți fie foame înainte să mănânci. Nu lua micul dejun dacă nu ți-e foame (acest lucru arată că ficatul nu și-a terminat procesul de detoxificare). În aceeași idee, așteaptă câteva minute înainte de a doua porție de mâncare la masă. Atunci vei vedea dacă într-adevăr îți este foame sau mănânci doar de plictiseală sau de stres.

Demonizarea grăsimilor și a alimentelor bogate în amidon
Grăsimile bune și produsele cu amidon, consumate într-o anumită manieră, nu duc la câștigul în greutate. Surse bune de grăsimi sănătoase sunt uleiul de rapiță, de nuci, de cânepă, de măsline… consumă câte 2-3 linguri dintr-un astfel de ulei pe zi, fără să fie gătit. Prepararea lui termică îngrașă, așa că e de preferat să-l mănânci ca atare. Gătește alimentele la abur, fără adaos de ulei, pe care îl poți pune peste mâncare odată ce aceasta e preparată. În ceea ce privește alimentele cu amidon, nu le conuma sub formă de semipreparate; gătește-le acasă și servește-le alături de legume verzi.
Iei un mic dejun bogat în zahăr

Dimineața, organismul setează indicele glicemic ce trebuie menținut pe parcursul întregii zile. Dacă prima masă a zilei conține mult zahăr, atunci crește nivelul de glucoză din sânge și astfel organismul va cere dulce întreaga zi și vei simți o foame continuă. Evită sucurile de fructe, pâinea cu unt și dulceață, produsele de patiserie etc. Optează pentru budinca de chia, avocado, ouă sau fructe roșii.
Foto: Unsplash