Tarte Tatin de sărbătoare cu pere poșate în vin

Tarte Tatin cu pere poșate în vin roșu este un desert menit să încânte inimile noastre. Iată o rețetă simplă, recomandată de Chef Adi Hădean!
Ingrediente pentru Tarte Tatin: sticlă de vin roșu dulce, păstaie de vanilie, 300 gr de zahăr, 2 batoane de scorțișoară, 1 bucată anason stelat, o frunză de dafin, 30 de gr de unt, 400g aluat foietaj, 8-9 pere.
Mod de preparare:
Am aprins cuptorul și am setat temperatura la 200 de grade Celsius.
Am pus într-o oală suficient de încăpătoare, vinul, zahărul, anasonul stelat și batoanele de scorțișoară. Păstaia de vanilie am tăiat-o de-a lungul ei. Cu lama cuțitului am răzuit semințele, apoi le-am pus in oală. Am dat oala la foc mic să fiarbă încet.
Între timp am curățat perele de coajă, apoi le-am tăiat in două și am scos cotorul. Le-am băgat în oala în care fierbe vinul și le-am lăsat să fiarbă 20 de minute. Tot la foc mic.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Tarte Tatin cu pere poșate în vin roșu este un desert menit să încânte inimile noastre. Iată o rețetă simplă, recomandată de Chef Adi Hădean!
Ingrediente pentru Tarte Tatin: sticlă de vin roșu dulce, păstaie de vanilie, 300 gr de zahăr, 2 batoane de scorțișoară, 1 bucată anason stelat, o frunză de dafin, 30 de gr de unt, 400g aluat foietaj, 8-9 pere.
Mod de preparare:
Am aprins cuptorul și am setat temperatura la 200 de grade Celsius.
Am pus într-o oală suficient de încăpătoare, vinul, zahărul, anasonul stelat și batoanele de scorțișoară. Păstaia de vanilie am tăiat-o de-a lungul ei. Cu lama cuțitului am răzuit semințele, apoi le-am pus in oală. Am dat oala la foc mic să fiarbă încet.
Între timp am curățat perele de coajă, apoi le-am tăiat in două și am scos cotorul. Le-am băgat în oala în care fierbe vinul și le-am lăsat să fiarbă 20 de minute. Tot la foc mic.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!