Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e magică! Are toate aromele magice ale orientului mijlociu. Cardamom, scorțișoară, lămâi și portocale, arome de migdale și fistic. Și parfumul îmbătător al apei de trandafiri. Iată rețeta recomandată de Adrian Hădean!
Ingrediente blat: 200 g făină de migdale, 150 g de făină 00, 4 ouă mari, 2 lingurițe de praf de copt, ½ linguriță de bicarbonat alimentar, 1 linguriță de scorțișoară, ½ linguriță de cardamon proaspăt zdrobit (e mult mai aromat), 115 g unt nesărat, lăsat la temperatura camerei, 200 g de zahăr, 125 g de iaurt grecesc, Zeama și coaja de la o jumătate de lămâie, Zeama și coaja de la o jumătate de portocală, 20 de ml de apă de trandafiri, 1 praf de sare.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e magică! Are toate aromele magice ale orientului mijlociu. Cardamom, scorțișoară, lămâi și portocale, arome de migdale și fistic. Și parfumul îmbătător al apei de trandafiri. Iată rețeta recomandată de Adrian Hădean!
Ingrediente blat: 200 g făină de migdale, 150 g de făină 00, 4 ouă mari, 2 lingurițe de praf de copt, ½ linguriță de bicarbonat alimentar, 1 linguriță de scorțișoară, ½ linguriță de cardamon proaspăt zdrobit (e mult mai aromat), 115 g unt nesărat, lăsat la temperatura camerei, 200 g de zahăr, 125 g de iaurt grecesc, Zeama și coaja de la o jumătate de lămâie, Zeama și coaja de la o jumătate de portocală, 20 de ml de apă de trandafiri, 1 praf de sare.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!