Șapte izvoare minerale vindecătoare. Peste 100 de ani de tradiții în terapia balneo și marină. Centre spa și complexe hoteliere moderne. Iată doar câteva detalii care fac din stațiunea Sf Constantin și Elena o destinație de neegalat pentru sănătate și un stil de viață împlinit.
La doar câțiva kilometri de Varna, înconjurat de răcoarea țărmului mării și de verdeața abundentă, se află unul dintre cele mai pitorești locuri de pe litoralul bulgar al Mării Negre – Sf. Constantin și Elena– prima stațiune maritimă din Bulgaria, cunoscută pentru mai mult de un secol pentru peisajele sale marine frumoase și natura minunată, un loc pentru sănătate și relaxare.
Situată într-un parc vechi cu chiparoși, crini și smochini, Sf. Constantin și Elena reprezintă cel mai vechi complex de stațiuni din Bulgaria. Popularitatea acestui loc se datorează combinației unice de plaje nisipoase, aer curat de munte, izvoare minerale și mare. Stațiunea se remarcă prin existența a numeroase izvoare minerale, complexe balneologice, piscină în aer liber cu apă minerală caldă, renumită pentru calitatea sa vindecătoare.
La mare în Bulgaria: destinația ta SPA pentru sănătate și relaxare
Iubești marea? Vino să o descoperi în toate anotimpurile, să trăiești liber și să te încarci cu energie pozitivă. În prezent, acest tărâm magic al Bulgariei dezvoltă experiența și tradițiile locului prin utilizarea optimă a apei ca sursă de sănătate, tinerețe și frumusețe, redescoperindu-i abilitățile de a curăța, de a vindeca, de a da viață, energie, putere și bunăstare. Ai toate motivele să vii aici! Oricând, oriunde.
Izvoarele minerale din stațiunea Sf. Constantin si Elena – baza tratamentelor de succes
Bulgaria mai are un atuu: este printre primele 5 destinații din Europa, dar și în lume, care dețin cele mai felurite și mai multe izvoare minerale. Peste 90% din apele minerale din Bulgaria au proprietăți vindecătoare. Potențialul balneologic al Bulgariei în termeni cantitativi depășește 12 000 litri pe secundă de ape minerale.
Iar stațiunea Sf. Constantin și Elena nu face excepție. Aici sunt șapte izvoare minerale termale care formează baza tradițiilor SPA și wellness ale complexului, pe tot parcursul anului. Apele minerale sunt calcice-magnezice, ușor mineralizate și izvorăsc de la 1.800 până la 2.050 metri sub pământ, cu un debit total de 175 l/s și o temperatură a apei cuprinsă între 40 și 60 grade Celsius.
Climatul marin – un ingredient de succes pentru sănătate și prevenție
Combinația dintre peisajul deluros, forestier și climatul mării reprezintă baza tratamentului climatic în stațiune. Marea, soarele și nisipul sunt printre adevăratele comori naturale ale complexului.
Microclimatul stațiunii este descris ca fiind favorabil pentru tratarea afecțiunilor tractului respirator superior și a alergiilor. Nu întâmplător, aici a fost înființat un sanatoriu pentru tratarea acestor afecțiuni. Ionii de iod transportați de briza mării vindecă mucoasa nazală prin stimularea sistemului endocrin. Aceasta duce la o creștere a imunității locale și globale a organismului.
Efectele terapeutice ale apei și soarelui
Oamenii au cunoscut din cele mai vechi timpuri efectele benefice pe care le au marea, apa mării, soarele și aerul marin asupra corpului uman și folosesc instinctiv acești factori naturali pentru a proteja sănătatea, pentru a tempera organismul si pentru prevenirea bolilor.
Terapia cu apă de mare (talasoterapie)
Talasoterapia are o istorie lungă și s-a dovedit a avea un efect benefic asupra corpului uman. Sarea, vitaminele, mineralele și oligoelementele din apa de mare și alge îmbunătățesc circulația sângelui, echilibrează metabolismul, întăresc sistemul imunitar, reglează echilibrul hormonal și mențin starea generală bună a corpului.
Tratamentul cu nisip (Psamoterapie)
Nisipul de mare are și el un efect benefic asupra organismului. Din cele mai vechi timpuri, egiptenii au folosit nisipul pentru a se relaxa după o zi grea, pregătind băi de nisip. Tratamentul cu nisip a fost, de asemenea, folosit și de grecii antici. Psamoterapia oferă beneficii corpului uman datorită temperaturii sale. Când este încălzit, nisipul eliberează mai ușor mineralele pe care le conține (calciu, magneziu, sodiu, mangan și altele) prin pielea corpului. Particulele minerale din nisip îmbunătățesc circulația sângelui, masează și exfoliază pielea, au un efect relaxant asupra sistemului nervos și duc la ameliorarea unor boli. Acest tip de tratament elimină cu succes stresul și oboseala acumulată.
Tratamentul solar (helioterapie)
Plaja este una dintre cele mai plăcute și preferate activități ale oamenilor pentru sănătate și frumusețe. Soarele ne afectează pozitiv cu energia sa radiantă, împreună cu impactul mediului aerian. Helioterapia este o metodă de îmbunătățire a sănătății prin plajă regulată. Cu o expunere corectă și responsabilă la razele soarelui, corpul uman dobândește razele UV de care are nevoie, prin care se formează și se sintetizează vitamina D, atât de necesară organismului.Condiția este să respectăm orele “bune” de soare: de la 8 la 10 dimineața și după 4 după-amiaza. Soarele este deosebit de util pentru persoanele cu probleme articulare și boli ale sistemului musculo-scheletic. Reduce cu succes durerea și influențează pozitiv starea generală.
Efectul benefic al băilor de mare
S-a constatat că, în timp ce facem băi în mare, mii de reacții celulare apar în corpul uman; de aceea, vacanță la mare este una dintre cele mai recomandate pentru întărirea sănătății. Apa de mare combinată cu condițiile climatice din stațiune sunt foarte importante pentru temperarea corpului și creșterea imunității și înotul este considerat unul dintre cele mai benefice sporturi pentru sănătate. Efectul produs? În timpul înotului, consumul de energie crește de la 5 la 9 ori și acest lucru protejează corpul împotriva răcirii rapide.
APA MINERALĂ – O SURSĂ DE SĂNĂTATE, TINEREȚE ȘI FRUMUSEȚE
Apele minerale din stațiunea Sf. Constantin și Elena sunt potrivite atât pentru profilaxia, cât și pentru tratamentul diferitelor boli.Ele tratează cu succes boli cardiovasculare, probleme cu sistemul endocrin – diabet, obezitate, gută, boli locomotorii și sistemul nervos funcțional.
Centre medicale și SPA în stațiune
Health Spring SPA continuă tradițiile de lungă durată ale stațiunii în domeniul balneologiei, balneoterapiei, prevenirii sănătății și reabilitării. Centrul spa este situat în Hotelul Ensana Apa minerală – o sursă naturală de sănătate și frumusețe – este una dintre cele mai valoroase resurse naturale ale complexului. Pentru a oferi oaspeților noștri o varietate de oportunități de relaxare, recuperare, sport și divertisment, am combinat toate caracteristicile naturale unice ale stațiunii într-un singur loc – în cea mai modernă instalație acvatică din complex. Complexul termal este situat chiar pe malul mării și oferă numeroase oportunități pentru turismul balneo, SPA și wellness. Are 14 piscine exterioare și interioare și caracteristici de apă de diferite adâncimi și temperaturi, alimentate cu apă minerală.
Medical SPA-ul de la Azalia hotel balneo &SPA este un adevărat templu al liniștii, unde poți evada din stresul și tensiunea cotidiană și te poți bucura de o gamă largă de tratamente speciale, masaje de relaxare, terapii faciale și corporale și programe de vindecare.
Centrul spa de la Astor Garden Hotel este un loc unde oaspeții noștri se pot bucura de o gamă largă de tratamente speciale pentru un corp mai sănătos și mai frumos. Complexul are 3 piscine în aer liber (înot, piscină pentru copii și piscină minerală caldă) și o piscină interioară cu apă minerală. Locul preferat de relaxare al tuturor oaspeților are saună, baie de aburi, baie tangențială și oferă tratamente spa, masaje și tratamente.
Vacanța la mare este una dintre cele mai plăcute modalități de a avea grijă de bunăstarea generală și de buna dispoziție. Te așteptăm la noi și îți oferim un motiv în plus pentru a ne alege: cu codul promoțional RO24, vei primi 15% reducere pentru vacanța ta de Paște, dar și toată vara.
Nominalizările la Oscar 2025, amânate din cauza incendiilor din California
Anunțul nominalizărilor la Gala Oscar 2025 au fost amânate pentru a doua oară în contextul provocat de incendiile…
Jessica Simpson divorțează după zece ani de mariaj
Plouă cu divorțuri la Hollywood. După ce Jessica Alba și soțul ei, Cash Warren, au anunțat că se…
Sari peste micul dejun ca să slăbești sau când ești pe fugă? Iată de ce este greșit!
Micul dejun este considerat una din cele mai importante mese ale zilei, dacă nu cea mai importantă, pentru…
Meghan Markle își amână lansarea cooking-show-ului ei de pe Netflix
Meghan Markle e nevoită să amâne lansarea cooking show-ului ei de pe Netflix, programat să înceapă pe 15…
Cele mai interesante destinații din 2025, potrivit New York Times
Anual, publicația New York Time s realizează un clasament al celor mai atractive destinații de pus pe lista…
Horoscopul săptămânii 13-19 ianuarie 2025
Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…
Gerard Butler revine pe marile ecrane în „Frăția Hoților 2: Pantera”
Vești bune pentru fanii lui Gerard Butler. Începutul de an îl aruncă pe celebrul actor în plină acțiune…
Lista de lectură – câte o carte pentru fiecare lună a anului 2025
O carte pe zi (ok, fie, una pe lună) ține plictiseala deoparte. N-o spun doar eu, ci și…
Interviu cu Irina Artenii & Cosmin Teodor Pană: „Subteran e un thriller care te ține cu sufletul la gură!”
Luna ianuarie începe la Netflix cu un serial original românesc care promite mult suspans și adrenalină – Subteran,…
Rihanna, pregătiri pentru Ziua Îndrăgostiților
Abia s-a încheiat campania de Sărbători în care Rihanna a apărut alături de copii ei, că artista a…