Panna cotta cu lavandă și zmeură. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Proiect-nou-2024-06-28T114242.476

Rețeta unor zile de vară perfecte este, pot spune, chiar acest panna cotta cu jeleu de zmeură și mango. Simplu, dar inedit, acest desert vine cu niște ași în mânecă, pe care îi împărtășesc cu drag și entuziasm cu voi astăzi. Musai să încercați această rețetă!

Ingrediente Panna Cotta:

 1l frișcă lichidă, foi gelatină 2 plicuri, 75 g zahăr, o linguriță esență de vanilie, lavandă 2 tije.

Ingrediente jeleu de zmeură:

 500 g zmeură, 100g zahăr, 1 plic gelatină praf.

 Ingrediente jeleu de mango:  

500 g mango, 75 g zahăr, 1/2zeamă de lămâie, 1 plic de gelatină pudră.

Mod de preparare:

Deși la ați putea crede că este un desert complicat, panna cotta cere un minim de efort, cel mai greu pas din tot procesul fiind așteptarea.

Am pus într-o cratiță la foc mic frișca lichidă, în care am adăugat vanilia, tijele de lavandă și zahărul și am amestecat încet până când s-a apropiat de fierbere, moment în care am oprit focul. După un minut am adăugat foile de gelatină pe care le-am hidratat în prealabil în apă rece.

VEZI CONTINUAREA RETETEI AICI!

Proiect-nou-2024-06-28T114242.476

Rețeta unor zile de vară perfecte este, pot spune, chiar acest panna cotta cu jeleu de zmeură și mango. Simplu, dar inedit, acest desert vine cu niște ași în mânecă, pe care îi împărtășesc cu drag și entuziasm cu voi astăzi. Musai să încercați această rețetă!

Ingrediente Panna Cotta:

 1l frișcă lichidă, foi gelatină 2 plicuri, 75 g zahăr, o linguriță esență de vanilie, lavandă 2 tije.

Ingrediente jeleu de zmeură:

 500 g zmeură, 100g zahăr, 1 plic gelatină praf.

 Ingrediente jeleu de mango:  

500 g mango, 75 g zahăr, 1/2zeamă de lămâie, 1 plic de gelatină pudră.

Mod de preparare:

Deși la ați putea crede că este un desert complicat, panna cotta cere un minim de efort, cel mai greu pas din tot procesul fiind așteptarea.

Am pus într-o cratiță la foc mic frișca lichidă, în care am adăugat vanilia, tijele de lavandă și zahărul și am amestecat încet până când s-a apropiat de fierbere, moment în care am oprit focul. După un minut am adăugat foile de gelatină pe care le-am hidratat în prealabil în apă rece.

VEZI CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă