Giorgio Armani, cel mai renumit creator de modă italian, împlinește pe 11 iulie 90 de ani. Designerul s-a născut la Piacenza, în 1934.
Inițial, creatorul de modă a aspirat să urmeze Medicina și chiar s-a înscris la această facultate, la Universitatea din Milano, dar, după trei ani de studii, în 1953, a renunțat și s-a înrolat în armată. Datorită educației sale în domeniul medical, a fost repartizat la Spitalul Militar din Verona, locul în care a decis să urmeze cu totul și cu totul altă cale profesională.
După ce a rămas în armată timp de doi ani, Armani s-a angajat ca vânzător la magazinul La Rinascente, din Milano, în 1957. Acolo, a câștigat experiență în domeniul marketingului de modă, mai ales după ce a lucrat la departamentul de îmbrăcăminte bărbătească. La mijlocul anilor 60, Armani s-a angajat la casa de modă Cerruti, unde a devenit designer de modă masculină. Succesul n-a întârziat să apară și a început să lucreze și ca freelancer pentru alte branduri de manufactură. La sfârșitul anilor 60, Giorgio Armani l-a cunoscut pe Sergio Galeotti, arhitect, lucru ce a marcat un nou început atât în plan personal cât și profesional pentru cel ce avea să devină unul dintre cei mai mari creatori de modă ai lumii.
În 1973, Galeotti l-a convins pe Giorgio Armani să-și deschidă primul său atelier de design la Milano, unde acesta a colaborat cu diverse branduri de modă precum Allegri, Bagutta, Hilton, Sicons, Gibò, Montedoro și Tendresse.
Pe 24 iulie 1975, a pus bazele casei de modă Giorgio Armani, iar câteva luni mai târziu își prezenta prima sa colecție de haine bărbătești ready-to-wear, primăvară/vară 1976. De asemenea, a creat și o linie de damă pentru același sezon.
Apoi, a început să producă haine pentru piața americană și s-a impus ca unul dintre cele mai apreciate branduri de modă la nivel mondial. La începutul anilor 80, creatorul de modă a semnat un contract cu L’Oréal, prin care își producea propriile sale parfumuri și cosmetice.
În timp, creațiile lui Armani au ajuns să fie considerate adevărate opere de artă, iar Muzeul Guggenheim din New York a găzduit o expoziție cu opera sa – prima dedicată unui designer în viață – cu o medie de vizitatori de 29 000 de persoane pe săptămână.
A devenit unul dintre cele mai purtate branduri de către vedete pe covorul roșu și a fost primul designer care a refuzat să colaboreze cu modele prea slabe, după ce modelul Ana Carolina Reston a murit din cauza înfometării.
Foto: Hepta
The Grand Avenue: Ice, ice, baby!
Sezonul rece i-a trimis pe marii designeri spre o estetică glacială, reflectată prin tonurile de gri, perfect puse…
Zalando: Ce port de Sărbători?
Sezonul festiv a sosit! Găsește-ți inspirația împreună cu Zalando și adaugă acea strălucire ținutei tale perfecte, fie pentru…
C&A Xmas 2024: Strălucește alături de întreaga familie
Unul dintre cele mai așteptate momente ale anului este chiar sărbătoarea Crăciunului, care a inspirat cea mai recentă…
Alexia Eram și-a lansat colecția de haine. Cum a fost la evenimentul Margot Market
Unul dintre cei mai cunoscuți influenceri de la noi, Alexia Eram, și-a lansat prima colecție de haine, colecție…
Chestionarul Alist Designers boutique: Pălăria Dădârlat în câteva fraze
Seria Chestionarul Alist Designers boutique merge mai departe cu un brand care împlinește 128 de tradiție, pasiune și…
Chestionarul Alist Designers boutique: Maria Costake completează frazele noastre
Seria Chestionarul Alist Designers boutique continuă cu povestea Mariei Costake, brandul care a transformat pasiunea și talentul artistic…
Chestionarul Alist Designers boutique: PoeticAlb completează frazele noastre
Seria Chestionarul Alist Designers boutique continuă astăzi cu PoeticAlb, un brand cu o estetică diafană, sculptată în in,…
Chestionarul Alist Designers boutique: Provocative Concept completează frazele noastre
Seria Chestionarul Alist Designers boutique continuă cu Provocative Concept, un brand care a pornit dintr-o pasiune pură, pusă…
Chestionarul Alist Designers boutique: IUnique completează frazele noastre
Începem de astăzi seria Chestionarul Alist Designers boutique, ca să îi cunoaștem mai bine pe designerii pe care…
Garderoba funcțională: Ce înseamnă și cum o poți adopta
Poate că ai mai văzut sau auzit pe undeva sintagma asta „garderobă funcțională”, dar dacă nu ai apucat…