Tratamentele drenante sunt esențiale și benefice pentru corp. Acestea ajută la eliminarea excesului de lichide și toxine, îmbunătățind astfel circulația și reducând inflamațiile
Iată câteva metode eficiente de drenaj:
Automasajele: Acestea stimulează circulația limfatică și ajută la eliminarea toxinelor.
Tratamentele spa: Împachetările cu alge, nămol sau argilă sunt excelente pentru detoxifiere și relaxare.
Beneficiile? Pe lângă promovarea eliminării excesului de lichide, masajul drenant pe corp și abdomen permite expulzarea deșeurilor și reactivează circulația, asigurând o senzație de ușurare generală. Pe lângă circulația limfatică, de fapt, acest tip de tratament are și funcții estetice, care pot atenua aspectul cojii de portocală și pot face pielea mai netedă și mai omogenă, ajutând la reducerea umflăturilor, chiar și a celor cauzate de o dietă inflamatorie.
Cum funcționează masajul drenant pe corp și abdomen?
„Acest tip de tratament, cunoscut și sub numele de masaj de drenaj limfatic, reușește să reducă unele dintre principalele imperfecțiuni feminine.Datorită manevrelor speciale pe zone ale corpului precum abdomenul, burta și picioarele, circulația sângelui este stimulată și stagnarea fluidelor limfatice este mișcată, favorizând astfel expulzarea lor. Cunoscut și pentru proprietățile sale anticelulitice, acest masaj special are beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, dar numai dacă este efectuat prin mișcări precise. În plus, utilizarea de produse poate amplifica efectele tratamentului.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.
Rezultatele? Drenează, reactivează circulația și dezumflă țesuturile
Masajul drenant este un panaceu pentru organism, care trebuie tratat cu gesturi precise, care pot da o senzație de ușurare a picioarelor, feselor și abdomenului; poate elimina umflăturile localizate prin reactivarea limfei și, odată cu ea, a circulației. Masajul drenant începe de obicei de la tălpile picioarelor și urcă spre zonele superioare ale corpului, concentrându-se pe punctele de descărcare, cum ar fi genunchii și axilele, care permit trecerea spre expulzarea deșeurilor și a toxinelor.
„Vasele limfatice circulă și în tot corpul nostru, fiind responsabile de transportul și filtrarea lichidului limfatic, cu funcții de susținere a sistemului imunitar. Un sistem limfatic eficient transportă excesul de apă, împreună cu deșeurile celulare și toxinele, către inimă pentru recirculare și eliminare prin urină. Cert este că, din cauza unui stil de viață sedentar, a unei diete dezechilibrate, al nivelurilor ridicate de stres și modificărilor hormonale semnificative, cum ar fi cele care apar înainte de ciclu (pre-menstrual), acest echipament perfect poate da semne de încetinire și, pe termen lung, de blocaj. Și aici intră în joc masajul limfatic, o adevărată terapie de detoxifiere, precum și un tratament de înfrumusețare“, punctează medicul specialist.
Masajul drenant al abdomenului
Excesele și inflamația ulterioară cauzate de o dietă neadecvată în vacanță pot duce la senzația de burtă deosebit de umflată. În acest caz, este bine să se acționeze într-un mod țintit, tratând abdomenul cu un masaj drenant ad-hoc. „Ideal este să se înceapă întotdeauna cu picioarele și apoi să se concentreze pe burtă. Abdomenul trebuie tratat cu mișcări circulare, care urmează forma intestinului: pornește din zona dreaptă sus, continuă spre partea stângă și, ulterior, coboară și urcă înapoi. O mișcare care trebuie repetată de cel puțin trei ori, pentru a mobiliza limfa și lichidele, favorizând expulzarea lor prin urinare. Este de preferat ca masajul drenant să nu se finalizeze cu abdomenul, ci să continue în partea de sus a corpului, inclusiv în zona brațelor și a axilelor, un canal important de expulzare“, explică medicul balneolog.
Ce beneficii oferă acest tip de tratament?
Drenajul limfatic este o tehnică de masaj care poate oferi mai multe beneficii pentru a obține un abdomen mai tonifiat și mai definit. Iată câteva dintre ele:
Reducerea balonării și a inflamației – combaterea retenției de apă: Drenajul limfatic ajută la reducerea umflăturilor abdominale prin eliminarea excesului de lichide și îmbunătățirea circulației limfatice. Totodată, acesta ajută la reducerea inflamației cauzate de efort, accidentări sau intervenții chirurgicale.
Elasticitate îmbunătățită a pielii: Masajul de drenaj limfatic poate îmbunătăți elasticitatea pielii, făcând abdomenul mai neted și mai tonifiat.
Eliminarea toxinelor: Promovează eliminarea toxinelor acumulate în țesuturi, îmbunătățind sănătatea generală a pielii și a țesuturilor subiacente.
Stimularea metabolismului: Poate accelera metabolismul, ajutând în procesul de slăbire și reducere a grăsimii abdominale.
Îmbunătățirea digestiei: Masajul abdominal stimulează tractul digestiv, susținând funcționarea corectă a acestuia.
Detoxifiere: Acest tip de masaj ajută la eliminarea toxinelor și a deșeurilor metabolice, contribuind la o curățare generală a organismului.
Întărirea sistemului imunitar: Prin stimularea ganglionilor limfatici, drenajul limfatic poate întări sistemul imunitar.
Detensionare, relaxare și reducerea stresului: Masajul limfatic poate induce o stare de relaxare și poate îmbunătăți calitatea somnului.
În plus, drenajul limfatic:
Îmbunătățește circulația sangvină;
Ajută la oxigenarea țesuturilor;
Ameliorează durerile;
Ajută la îmbunătățirea sistemului nervos;
Ajută la ameliorarea bolilor dermatologice;
Ameliorează afecțiunile reumatismale.
Care sunt beneficiile pe termen scurt și lung?
„După un masaj drenant, simți imediat o senzație mai mare de ușurare a întregului corp, o reducere a inflamației, o termoreglare mai uniformă și o relaxare musculară. Ajută la echilibrarea temperaturii corpului prin îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei.
Pe termen lung însă acest tratament garantează o îmbunătățire circulatorie, dispariția celulitei localizate, un tonus muscular mai bun și o oxigenare a țesuturilor, precum și un somn îmbunătățit. Acest tip de masaj asigură o senzație imediată de bunăstare, dar pentru a obține rezultate pe termen lung este necesar să se efectueze un ciclu de tratamente, ideal pentru a fi combinat cu o dietă și un plan de exerciții adecvat.”, adaugă medicul balneolog.
Cum alegi manichiura pentru a crea iluzia degetelor lungi
Dacă și tu ești precum Gwyneth Paltrow și suferi de complexul mâinilor mici, cu degete scurte, atunci află…
Trei game preferate de A List pe care să le încerci și tu, acum
La final de toamnă, Rituals a inaugurat primul magazin din țară, în Mega Mall. Echipa A List Magazine…
Cele mai frumoase cadouri de Sărbători
Celebrezi cu muzică și cadouri strălucitoare sau te bucuri de momente de liniște în cuplu sau în familia…
Cum să ai grijă de unghiile fragile, în sezonul rece
În sezonul rece, organismul suferă o deshidratare accentuată din cauza temperaturilor scăzute. La fel cum pielea mâinilor tale…
Cum să obții o piele remineralizată cu ajutorul unui tratament natural, special
De-a lungul timpului, proprietățile atribuite nămolului au făcut ca balneoterapia cu nămol să se bucure de un real…
Interviu: Mădălina Stoica-Blanchard, despre destinul olfactiv și cadourile de Crăciun
În așteptarea Sărbătorilor de iarnă, am stat de vorbă cu Mădălina Stoica-Blanchard, cofondatoarea brandului de parfumerie de nișă…
Avon Space, noul concept store – the place to be!
Joi seara, echipa AList a avut ocazia să se numere printre primii invitați care au descoperit cel mai…
Eveniment: primul masterclass de make-up, în noul spațiu Avon Space
Pe 28 noiembrie, începând cu ora 17.30, Avon Space va găzdui primul masterclass de make-up dintr-o serie de…
Viral Sensation: Catrice Aqua Splash Grip Primer
Vrei să ai un machiaj impecabil toată ziua și toată seara? Ai în minte un machiaj special pentru…
Khloé Kardashian își lansează primul ei parfum- XO Khloé
Clanul Kardashian e făcut pentru business. Cea de-a treia născută dintre cele cinci surori ale familiei, Khloé Kardashian…