Plăcintă cu mere. Rețetă recomandată de chef Adi Hădean

Cum afară e aproape toamnă, iar merele adevărate le găsești la fiecare colț, Adi Hădean ne propune să încercăm o astfel de plăcintă cu mere, o rețetă americană.
Ingrediente pentru plăcintă cu mere: Pentru blat: 300 g făină, 60 g zahăr, 1 linguriță de sare, 220 g de unt rece nesărat tăiat cubulețe, 110 g de apă.
Umplutură: 1 kg de mere (am folosit mere golden), 75 g unt nesărat, 2 lingurițe de extract de vanilie,190 g zahăr brun, 1 linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată, 1 lingură de amidon, 1 vârf de cuțit de sare, 2-3 linguri de apă, 80 g făină de migdale, 1 ou.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI

Cum afară e aproape toamnă, iar merele adevărate le găsești la fiecare colț, Adi Hădean ne propune să încercăm o astfel de plăcintă cu mere, o rețetă americană.
Ingrediente pentru plăcintă cu mere: Pentru blat: 300 g făină, 60 g zahăr, 1 linguriță de sare, 220 g de unt rece nesărat tăiat cubulețe, 110 g de apă.
Umplutură: 1 kg de mere (am folosit mere golden), 75 g unt nesărat, 2 lingurițe de extract de vanilie,190 g zahăr brun, 1 linguriță cu vârf de scorțișoară măcinată, 1 lingură de amidon, 1 vârf de cuțit de sare, 2-3 linguri de apă, 80 g făină de migdale, 1 ou.
CITESTE CONTINUAREA RETETEI