De aproape o lună #stamacasa și ne bucură faptul că petrecem mai mult timp cu copiii noștri, dar ce facem atunci când ideile noastre de activități se epuizează? Actrița Dana Rogoz, mama lui Vlăduț, are câteva sugestii!
Un părinte știe foarte bine că izolarea cu un copil e complet diferită de izolarea ca adult, cu alți adulți. Copilul te solicită continuu, pentru că nu mai are copacii din parc în care să se cațere, nici prietenii de joacă cu care să alerge și nici leagănele în care să se dea până își consumă energia, spune actrița, care are și câteva idei numai bune de încercat cu cei mici în această săptămână.
Implicați copilul în cât mai multe activități casnice. Suntem doar noi 3 in izolare, așadar trebuie să și gătesc, să și spăl, să fac și curat… Și pentru ca Vlad e mereu aproape, îl implic și pe el și îi place foarte mult. Poate, de exemplu, să separe pe culori hainele murdare, înainte de a le băga în mașina de spălat. Poate să dea cu aspiratorul – măcar o primă tură, ca să facă și mișcare – iar apoi reveniți voi mai atent. Poate să ude el florile pe perioada carantinei. O să observe oricum că fiecare are un rol în casă în această perioadă, și cred că e ok să știe care e rolul lui și cum poate fi el de ajutor. Și, desigur, te poate ajuta în bucătărie!
Cursa cu obstacole prin casă – Dacă aveți un copil energic (al meu, fără exagerare, rupe norma!), atunci cu siguranță aveți mai mult de furcă, în perioada aceasta. Așadar, poate că o cursă cu obstacole prin casă ar fi o soluție bună pentru voi. Construiți traseul împreună – așezând cutii de carton peste care să sară, saltele pe care să facă tumbe și benzi de scotch prinse între canapea și biblioteca, între scaune, între dulăpior și masa din bucătărie, pe sub care copilul trebuie să treacă, fără a le atinge. Un fel de proprie sală cu lasere, la voi acasă. Cu cât mai multe obstacole și benzi de scotch, cu atât mai interesant va fi pentru cel mic!
Țineți un Jurnal cu lucrurile noi pe care le faceți în fiecare zi. Noi avem de mult timp un astfel de jurnal, în care notăm lucrurile noi pe care Vlad le experimentează sau învață. Poate fi o poveste nouă citită seara la culcare, un cuvânt nou învățat în ziua respectivă sau o activitate nouă. Dar în perioada aceasta jurnalul noutăților e cu atât mai valoros, pentru că le arată copiilor că și acasă poți avea parte de multă diversitate și că poți face descoperiri în fiecare zi.
Citeste aici: 10 idei de activitati pe care le puteti face cu copiii acasa!
Hobby-uri: cum îți (re)descoperi pasiunile pierdute
Sunt ingineri, dar mereu au visat să picteze. Sunt manageri, însă și-au dorit să afle despre antropologie și…
Ianuarie 2025: ce filme și seriale vedem pe platformele de streaming
Sezoane noi din serialele preferate, titluri noi, drame pline de suspans: iată noutățile pe care pe poți vedea…
Cum stă treaba cu reinventarea?
Vine o vreme în viață când începe să miroasă a „vreau altceva, nu știu exact ce, dar îți…
Un om educat este un om puternic și valoros. Oameni din România care fac educație pentru mai mult bine
În fiecare număr îţi prezentăm oameni care fac din lume un loc mai bun, trag un semnal de…
Ce înseamnă să fii strateg de mesaj?
Iată 7 scurtături care te salvează când ai de promovat o idee. Ce înseamnă să fii strateg de…
Oamenii care muncesc când toată lumea sărbătorește: Dana Predescu, doctor
V-ați gândit vreodată că, în timp ce noi luăm zâmbitori avionul către destinația de Crăciun sau ciocnim paharul…
Tulburările de somn în perioada Sărbătorilor. De ce apar și cum pot fi gestionate? Sfaturile specialistului somnolog
Sărbătorile de iarnă sunt adesea o perioadă plină de bucurie, dar și de provocări pentru sănătatea somnului. Dr….
Horoscop 2025: află ce îți rezervă astrele în noul an
2025 este anul în care vom redefini ce înseamnă spiritualitatea. Vom lăsa în urmă persoanele și lucrurile care…
Prietenii celor vârstnici
În fiecare număr îţi prezentăm oameni care fac din lume un loc mai bun, trag un semnal de…