Tort cu morcovi și caramel. Rețeta lui Chef Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-05-21T143830.895

Deși poate pare ciudat să folosești morcovi la desert, dulceața lui combinată cu scorțișoară și nucșoară merge de minune! Eu am ales să personalizez puțin tortul clasic de morcovi, ca să-mi mulțumiți după ce încercați rețeta. În plus, arată foarte apetisant și vă recomand să-l împărțiți și cu familia.

Ingrediente blat:
  • 150 de grame făină
  • un praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară
  • un sfert de linguriță de nucșoară
  • esență de portocală
  • 180 de grame zahăr
  • 100 de grame ulei
  • 2 ouă
  • 50 de grame nucă
  • 30 de grame merișoare
  • 250 de grame morcov ras.

Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara. Mai apoi am bătut cu mixerul zahărul și uleiul până a rezultat o cremă pufoasă și am adăugat ouăle rând pe rând. Am cernut toate ingredientele uscate în crema și am amestecat încet cu ajutorul unei spatule de silicon. La final am adăugat nuca tocată mai mărunt, merișoarele și morcovii rași pe răzătoarea mică și am parfumat totul cu esență de portocale.

Citeste reteta aici!

Untitled collage - 2020-05-21T143830.895

Deși poate pare ciudat să folosești morcovi la desert, dulceața lui combinată cu scorțișoară și nucșoară merge de minune! Eu am ales să personalizez puțin tortul clasic de morcovi, ca să-mi mulțumiți după ce încercați rețeta. În plus, arată foarte apetisant și vă recomand să-l împărțiți și cu familia.

Ingrediente blat:
  • 150 de grame făină
  • un praf de copt
  • o linguriță de scorțișoară
  • un sfert de linguriță de nucșoară
  • esență de portocală
  • 180 de grame zahăr
  • 100 de grame ulei
  • 2 ouă
  • 50 de grame nucă
  • 30 de grame merișoare
  • 250 de grame morcov ras.

Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara. Mai apoi am bătut cu mixerul zahărul și uleiul până a rezultat o cremă pufoasă și am adăugat ouăle rând pe rând. Am cernut toate ingredientele uscate în crema și am amestecat încet cu ajutorul unei spatule de silicon. La final am adăugat nuca tocată mai mărunt, merișoarele și morcovii rași pe răzătoarea mică și am parfumat totul cu esență de portocale.

Citeste reteta aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă