Tiramisu cu cireșe- rețetă by Adrian Hădean

Chef Adrian Hădean ne propune o rețetă reinterpretată a celebrului tiramisu.
Ingrediente cremă de cireșe:
- 400 de grame cireșe proaspete
- 50 de grame de zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 50 de mililitri lichior Amaretto
- 150 de mililitri de apă
- o lingură amidon.
Mod de preparare
Am început prin a spăla bine cireșele, apoi le-am scos sâmburii și le-am rupt în jumătate. Am pus cireșele la foc cu zahărul, zeama de lămâie, lichiorul Amaretto și apa și le-am lăsat să fiarbă 15-20 de minute, până a scăzut apa și s-au înmuiat cireșele. Dacă cireșele sunt mai tari și mai e nevoie de apă să fiarbă mai mult și să se înmoaie, adaugă apă suplimentar. La final, amestecă într-un bol o lingură de amidon cu puțină zeamă din crema de cireșe și golește amestecul în cremă. Amestecă bine timp de un minut și ia de pe foc. Crema se va îngroșa pe măsură ce se mai răcește.
Ingrediente cremă mascarpone:
- 4 ouă
- 100 de grame de zahăr
- 450 de grame de mascarpone
- 60 de mililitri lichior Amaretto
- 400 de mililitri frișcă
- vanilie.
Mod de preparare
Am separat gălbenușurile de albușuri și am pus gălbenușurile cu 50 de grame de zahăr într-un bol (metalic sau ceramic), pe care l-am pus la foc în baie de aburi (se pune apă la fiert într-o oală și se așează bolul deasupra fără să atingă apa). Am amestecat continuu în cremă cu ajutorul unui tel pară, aproximativ 5 minute, până crema a devenit pufoasă. Apoi am luat crema de pe foc și am lăsat-o 2-3 minute deoparte.
În acest timp am amestecat bine, cu mixerul, brânza mascarpone cu lichiorul Amaretto și apoi am incorporat crema de ouă. Apoi am bătut frișca cu vanilia până a devenit pufoasă și am incorporat-o treptat, cu ajutorul unei spatule, în crema de mascarpone.

Chef Adrian Hădean ne propune o rețetă reinterpretată a celebrului tiramisu.
Ingrediente cremă de cireșe:
- 400 de grame cireșe proaspete
- 50 de grame de zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 50 de mililitri lichior Amaretto
- 150 de mililitri de apă
- o lingură amidon.
Mod de preparare
Am început prin a spăla bine cireșele, apoi le-am scos sâmburii și le-am rupt în jumătate. Am pus cireșele la foc cu zahărul, zeama de lămâie, lichiorul Amaretto și apa și le-am lăsat să fiarbă 15-20 de minute, până a scăzut apa și s-au înmuiat cireșele. Dacă cireșele sunt mai tari și mai e nevoie de apă să fiarbă mai mult și să se înmoaie, adaugă apă suplimentar. La final, amestecă într-un bol o lingură de amidon cu puțină zeamă din crema de cireșe și golește amestecul în cremă. Amestecă bine timp de un minut și ia de pe foc. Crema se va îngroșa pe măsură ce se mai răcește.
Ingrediente cremă mascarpone:
- 4 ouă
- 100 de grame de zahăr
- 450 de grame de mascarpone
- 60 de mililitri lichior Amaretto
- 400 de mililitri frișcă
- vanilie.
Mod de preparare
Am separat gălbenușurile de albușuri și am pus gălbenușurile cu 50 de grame de zahăr într-un bol (metalic sau ceramic), pe care l-am pus la foc în baie de aburi (se pune apă la fiert într-o oală și se așează bolul deasupra fără să atingă apa). Am amestecat continuu în cremă cu ajutorul unui tel pară, aproximativ 5 minute, până crema a devenit pufoasă. Apoi am luat crema de pe foc și am lăsat-o 2-3 minute deoparte.
În acest timp am amestecat bine, cu mixerul, brânza mascarpone cu lichiorul Amaretto și apoi am incorporat crema de ouă. Apoi am bătut frișca cu vanilia până a devenit pufoasă și am incorporat-o treptat, cu ajutorul unei spatule, în crema de mascarpone.