Prăjitură cu iaurt și căpșuni

Untitled collage - 2020-06-26T133454.999

Dacă aveți un tel sau un mixer, un bol și o tavă de copt,desertul e ca și făcut! Iată o rețetă propusă de Prăjiturela!

Ingrediente: (pentru o tava de 30/20 cm sau una rotunda cu diametrul de 26 cm)
Ideal e ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
3 ouă
150 g zahăr
10 g praf de copt (1plic)
Un praf de sare
200 g iaurt grecesc (sau smântână)
200 g făină albă de grâu
300 g căpșuni.

Mod de preparare:

Punem într-un bol încăpător ouăle și le mixăm câteva secunde, adăugăm zahărul și mixăm până când compoziția își dublează volumul.
Adăugăm apoi iaurtul și mixăm până se încorporează, amestecăm făina cu praful de copt și sarea, apoi le punem în compoziția cu ou și iaurt (de preferat este să le cernem pentru a avea un aluat mai fin si aerat)
Mixam doar cât să omogenizam compoziția (nu mai mult, deoarece dacă mixam mai mult activam glutenul din făină și, după coacere, prăjitura va deveni mai densă/tare decat ne dorim).
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, apoi adaugam fructele
Pentru ca fructele sa nu se scufunde in compozitie, le pudram sau le tavalim prin faina
Coacem la cuptorul preincalzit la 180° de grade pentru 30 de minute
Dupa coacere o lasam 5 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci. Sursa aici!

Untitled collage - 2020-06-26T133454.999

Dacă aveți un tel sau un mixer, un bol și o tavă de copt,desertul e ca și făcut! Iată o rețetă propusă de Prăjiturela!

Ingrediente: (pentru o tava de 30/20 cm sau una rotunda cu diametrul de 26 cm)
Ideal e ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
3 ouă
150 g zahăr
10 g praf de copt (1plic)
Un praf de sare
200 g iaurt grecesc (sau smântână)
200 g făină albă de grâu
300 g căpșuni.

Mod de preparare:

Punem într-un bol încăpător ouăle și le mixăm câteva secunde, adăugăm zahărul și mixăm până când compoziția își dublează volumul.
Adăugăm apoi iaurtul și mixăm până se încorporează, amestecăm făina cu praful de copt și sarea, apoi le punem în compoziția cu ou și iaurt (de preferat este să le cernem pentru a avea un aluat mai fin si aerat)
Mixam doar cât să omogenizam compoziția (nu mai mult, deoarece dacă mixam mai mult activam glutenul din făină și, după coacere, prăjitura va deveni mai densă/tare decat ne dorim).
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, apoi adaugam fructele
Pentru ca fructele sa nu se scufunde in compozitie, le pudram sau le tavalim prin faina
Coacem la cuptorul preincalzit la 180° de grade pentru 30 de minute
Dupa coacere o lasam 5 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci. Sursa aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă