Înghețată de afine, rețeta lui Chef Adi Hădean

Untitled collage - 2020-07-03T140148.599

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă delicioasă și rapidă de înghețată.

Ingrediente:
  • 500 g de afine
  • o lămâie
  • zahăr după gust (5-6 linguri)
  • mentă frunze
  • 1l de smântână pentru frișcă
  • 100 g de mascarpone.
Cum am procedat:

Din aceste cantităti ies aproximativ 7-8 porții mari de inghețată. Am pus la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, cu zahărul și cu menta.

Am dat amestecul prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor și am obținut un sirop de o culoare superbă. Doar pe acesta l-am folosit. Cât s-a răcit, am mixat branza mascarpone pentru 2 minute. Am amestecat siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă) și am obținut o înghețată mult mai cremoasă decât mă așteptam.  M-am jucat puțin cu proporțiile sirop de afine/smântâna pentru a obține doua culori și feluri de înghețată. Una cu mai multe afine și una cu mai puține. Ambele grozave de tare iubite de copii si de adulți. Am ținut-o la congelator câteva ore, până a devenit cremoasă, nu prea solidă. Copiii iubesc înghețata cremoasă.

Sursa aici!

Untitled collage - 2020-07-03T140148.599

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă delicioasă și rapidă de înghețată.

Ingrediente:
  • 500 g de afine
  • o lămâie
  • zahăr după gust (5-6 linguri)
  • mentă frunze
  • 1l de smântână pentru frișcă
  • 100 g de mascarpone.
Cum am procedat:

Din aceste cantităti ies aproximativ 7-8 porții mari de inghețată. Am pus la fiert afinele cu lămâia tăiată felii, cu zahărul și cu menta.

Am dat amestecul prin sită pentru a scăpa de pielițele afinelor și am obținut un sirop de o culoare superbă. Doar pe acesta l-am folosit. Cât s-a răcit, am mixat branza mascarpone pentru 2 minute. Am amestecat siropul de afine cu mascarpone bătut și cu smântâna pentru frișcă (nebătută, lichidă) și am obținut o înghețată mult mai cremoasă decât mă așteptam.  M-am jucat puțin cu proporțiile sirop de afine/smântâna pentru a obține doua culori și feluri de înghețată. Una cu mai multe afine și una cu mai puține. Ambele grozave de tare iubite de copii si de adulți. Am ținut-o la congelator câteva ore, până a devenit cremoasă, nu prea solidă. Copiii iubesc înghețata cremoasă.

Sursa aici!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă