Clafoutis cu mere caramelizate- rețetă by Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-07-17T213714.299

Adrian Hădean ne propune un desert simplu și delicios. Rețeta originală este cu cireșe, dar e prea ușor de personalizat ca să nu încerci multe combinații. Se prepară extrem de simplu, aluatul fiind similar cu cel de clătite, dar ceva mai dulce și mai aromat., spune Chef Hădean.

Ingrediente
  • 3 mere
  • 4 ouă
  • 120 g de zahăr
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 220 g de făină
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingură de unt
  • Vanilie
  • Un praf de sare
Preparare aluat

Într-un bol înalt am mixat ouăle cu un praf de sare, la viteză mare, până s-au spumat frumos. Am adăugat vanilia și zahărul și am mixat încă 3-4 minute, până a căpătat o textură cremoasă și deschisă la culoare. Am adăugat laptele și am omogenizat. Am început să adaug făină, treptat, până am terminat cantitatea. Am lăsat aluatul deoparte, să iasă bulele de aer, pentru că nu îmi place să trântesc bolul de blatul de lucru.

Preparare mere caramelizate

Într-o tigaie cu pereți înalți am topit untul și am adăugat merele tăiate în jumătate, curățate doar de “mustăți”, nu și de cotor. Pectina se extrage mai simplu din cotor, eu folosesc cotoare de măr pentru a face peltea de fructe. Ideal ar fi să folosiți o tigaie care merge folosită și în cuptor.

CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Untitled collage - 2020-07-17T213714.299

Adrian Hădean ne propune un desert simplu și delicios. Rețeta originală este cu cireșe, dar e prea ușor de personalizat ca să nu încerci multe combinații. Se prepară extrem de simplu, aluatul fiind similar cu cel de clătite, dar ceva mai dulce și mai aromat., spune Chef Hădean.

Ingrediente
  • 3 mere
  • 4 ouă
  • 120 g de zahăr
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 220 g de făină
  • 300 ml de lapte
  • 1 lingură de unt
  • Vanilie
  • Un praf de sare
Preparare aluat

Într-un bol înalt am mixat ouăle cu un praf de sare, la viteză mare, până s-au spumat frumos. Am adăugat vanilia și zahărul și am mixat încă 3-4 minute, până a căpătat o textură cremoasă și deschisă la culoare. Am adăugat laptele și am omogenizat. Am început să adaug făină, treptat, până am terminat cantitatea. Am lăsat aluatul deoparte, să iasă bulele de aer, pentru că nu îmi place să trântesc bolul de blatul de lucru.

Preparare mere caramelizate

Într-o tigaie cu pereți înalți am topit untul și am adăugat merele tăiate în jumătate, curățate doar de “mustăți”, nu și de cotor. Pectina se extrage mai simplu din cotor, eu folosesc cotoare de măr pentru a face peltea de fructe. Ideal ar fi să folosiți o tigaie care merge folosită și în cuptor.

CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă