Dhal cu vinete și linte. Rețetă by Chef Adrian Hădean

Untitled collage - 2020-07-23T131307.722

Profită de legumele de sezon din piețe și prepară această rețetă recomandată de Adi Hădean. Dhal este o rețetă indiană, perfectă pentru zilele călduroase de vară.

Ingrediente
  • 2 vinete
  • 2 cepe albe
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 20 g ulei de porumb
  • 20 g de unt
  • 100 g de linte
  • 3-4 bucăți de roșii tocate, fără coajă
  • cimbru, sare, piper, turmeric.

Mod de preparare

În primă fază am pus lintea la fiert în apă cu sare. Dacă o lăsați la hidratat în prealabil, o puteți fierbe 15 minute; dacă nu, cam jumătate de oră. Pentru a prepara dhal cât mai simplu, am folosit tigaia Ingenio de la Tefal, pentru că urmează să o folosesc și în cuptor și are mânerul detașabil. Astfel, nu mai folosesc multe vase și economisesc și ceva timp. În tigaie am pus untul la topit, împreună cu o lingură de ulei. După un minut am adăugat ceapa împreuna cu usturoiul, ambele tocate, le-am perpeit cateva minute, apoi am dat vasul deoparte.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2020-07-23T131307.722

Profită de legumele de sezon din piețe și prepară această rețetă recomandată de Adi Hădean. Dhal este o rețetă indiană, perfectă pentru zilele călduroase de vară.

Ingrediente
  • 2 vinete
  • 2 cepe albe
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras roșu
  • 20 g ulei de porumb
  • 20 g de unt
  • 100 g de linte
  • 3-4 bucăți de roșii tocate, fără coajă
  • cimbru, sare, piper, turmeric.

Mod de preparare

În primă fază am pus lintea la fiert în apă cu sare. Dacă o lăsați la hidratat în prealabil, o puteți fierbe 15 minute; dacă nu, cam jumătate de oră. Pentru a prepara dhal cât mai simplu, am folosit tigaia Ingenio de la Tefal, pentru că urmează să o folosesc și în cuptor și are mânerul detașabil. Astfel, nu mai folosesc multe vase și economisesc și ceva timp. În tigaie am pus untul la topit, împreună cu o lingură de ulei. După un minut am adăugat ceapa împreuna cu usturoiul, ambele tocate, le-am perpeit cateva minute, apoi am dat vasul deoparte.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă