Dhal cu vinete și linte. Rețetă by Chef Adrian Hădean

Profită de legumele de sezon din piețe și prepară această rețetă recomandată de Adi Hădean. Dhal este o rețetă indiană, perfectă pentru zilele călduroase de vară.
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 cepe albe
- 6 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 20 g ulei de porumb
- 20 g de unt
- 100 g de linte
- 3-4 bucăți de roșii tocate, fără coajă
- cimbru, sare, piper, turmeric.
Mod de preparare
În primă fază am pus lintea la fiert în apă cu sare. Dacă o lăsați la hidratat în prealabil, o puteți fierbe 15 minute; dacă nu, cam jumătate de oră. Pentru a prepara dhal cât mai simplu, am folosit tigaia Ingenio de la Tefal, pentru că urmează să o folosesc și în cuptor și are mânerul detașabil. Astfel, nu mai folosesc multe vase și economisesc și ceva timp. În tigaie am pus untul la topit, împreună cu o lingură de ulei. După un minut am adăugat ceapa împreuna cu usturoiul, ambele tocate, le-am perpeit cateva minute, apoi am dat vasul deoparte.

Profită de legumele de sezon din piețe și prepară această rețetă recomandată de Adi Hădean. Dhal este o rețetă indiană, perfectă pentru zilele călduroase de vară.
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 cepe albe
- 6 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 20 g ulei de porumb
- 20 g de unt
- 100 g de linte
- 3-4 bucăți de roșii tocate, fără coajă
- cimbru, sare, piper, turmeric.
Mod de preparare
În primă fază am pus lintea la fiert în apă cu sare. Dacă o lăsați la hidratat în prealabil, o puteți fierbe 15 minute; dacă nu, cam jumătate de oră. Pentru a prepara dhal cât mai simplu, am folosit tigaia Ingenio de la Tefal, pentru că urmează să o folosesc și în cuptor și are mânerul detașabil. Astfel, nu mai folosesc multe vase și economisesc și ceva timp. În tigaie am pus untul la topit, împreună cu o lingură de ulei. După un minut am adăugat ceapa împreuna cu usturoiul, ambele tocate, le-am perpeit cateva minute, apoi am dat vasul deoparte.