Două rețete de încercat duminica aceasta, recomandate de nutriționistul Simona Colonescu și Andreea Esca

Untitled collage - 2020-07-25T215827.321

Pentru duminica aceasta, Andreea Esca și Simona Colonescu (nutriționist și fitness diet nutrition) ne propun două rețete simple, dar foarte gustoase: cartofi dulci cu usturoi și parmezan și morcovi la cuptor cu miere și usturoi.

Pentru rețeta de cartofi dulci cu usturoi și parmezan aveți nevoie de: 400 g cartofi dulci, 4 căței usturoi, 1 lg și jumătate de ulei, rozmarin, 40 g parmezan, sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi mari, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așează cartofii, bine scurși în ea, se curăță usturoiul, se toacă în bucăți mici și se împrăștie printre cartofi, apoi se pune rozmarinul, 1 lg ulei, sarea, piperul și se omogenizează bine. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 25-30 minute. Înainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava din cuptor, se presară parmezanul, se omogenizează și se reintroduce la cuptor pentru încă 10 minute. Rețeta aceasta este pentru 2 porții, dar fiecare o poate face în ce cantitate dorește.

 

Pentru rețeta de morcovi la cuptor cu miere și usturoi aveți nevoie de: 350 g morcovi, 40 g unt, 2 lingurițe miere, 2 căței usturoi, frunze de pătrunjel, (opțional), sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță morcovii, se spală și se taie în jumătate pe lungime, apoi se așează pe tava unsă cu ulei. Într-o tigaie, se topește untul, se adaugă apoi mierea, usturoiul mărunțit și se amestecă timp de un minut.  Sosul de unt cu usturoi se dă jos de pe foc și se toarnă jumătate din el peste morcovii tăiați jumătăți. Se amestecă morcovii  cu mâinile, se presară sarea și piperul, apoi se dă la cuptor, la 200 de grade, se acoperă cu hârtia de copt timp de 10 minute. După 10 minute, se înlătură hârtia de copt și se mai lasă morcovii la cuptor pentru încă 10 minute. Restul sosului de unt cu usturoi se pune peste morcovii copți și se servește.

Untitled collage - 2020-07-25T215827.321

Pentru duminica aceasta, Andreea Esca și Simona Colonescu (nutriționist și fitness diet nutrition) ne propun două rețete simple, dar foarte gustoase: cartofi dulci cu usturoi și parmezan și morcovi la cuptor cu miere și usturoi.

Pentru rețeta de cartofi dulci cu usturoi și parmezan aveți nevoie de: 400 g cartofi dulci, 4 căței usturoi, 1 lg și jumătate de ulei, rozmarin, 40 g parmezan, sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță cartofii, se spală și se taie în cuburi mari, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se așează cartofii, bine scurși în ea, se curăță usturoiul, se toacă în bucăți mici și se împrăștie printre cartofi, apoi se pune rozmarinul, 1 lg ulei, sarea, piperul și se omogenizează bine. Se dau la cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 25-30 minute. Înainte cu 10 minute de a fi gata, se scoate tava din cuptor, se presară parmezanul, se omogenizează și se reintroduce la cuptor pentru încă 10 minute. Rețeta aceasta este pentru 2 porții, dar fiecare o poate face în ce cantitate dorește.

 

Pentru rețeta de morcovi la cuptor cu miere și usturoi aveți nevoie de: 350 g morcovi, 40 g unt, 2 lingurițe miere, 2 căței usturoi, frunze de pătrunjel, (opțional), sare și piper.

Mod de preparare: Se curăță morcovii, se spală și se taie în jumătate pe lungime, apoi se așează pe tava unsă cu ulei. Într-o tigaie, se topește untul, se adaugă apoi mierea, usturoiul mărunțit și se amestecă timp de un minut.  Sosul de unt cu usturoi se dă jos de pe foc și se toarnă jumătate din el peste morcovii tăiați jumătăți. Se amestecă morcovii  cu mâinile, se presară sarea și piperul, apoi se dă la cuptor, la 200 de grade, se acoperă cu hârtia de copt timp de 10 minute. După 10 minute, se înlătură hârtia de copt și se mai lasă morcovii la cuptor pentru încă 10 minute. Restul sosului de unt cu usturoi se pune peste morcovii copți și se servește.

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă