Sunt Nicoleta, am 40 de ani și lucrez într-una dintre cele mai frumoase clădiri din București. Așa începe călătoria mea în micul Paris, pentru că iubesc să călătoresc și-mi place să descopăr locuri noi, clădiri cu istorie, străduțe parcă din alte vremuri și oameni cu tot felul de povești…
Aproape jumătate din viață, am trăit într-un sătuc uitat de lume din Oltenia, iar București, pentru mine, era o Destinație. Când am ajuns aici, m-a fascinat și l-am iubit din prima clipă. Și dragostea noastră durează de mai bine de 20 de ani.
Astăzi, te invit la o călătorie in București, alături de mine și noul meu partener Samsung Galaxy S20+. Sub semnul conceptului See the world differently. Explore with Galaxy S20, iată un top al celor mai frumoase clădiri din oraș!Și-am să încep cu Casa Maura- locul în care lucrez, biroul redacției Alist Magazine.
Casa Maura
Aflată pe strada Corbeni nr 1-3 clădirea, construită în stil olandez, este un adevărat exemplu de arhitectură eclectică și una dintre cele mai instagramabile locuri din București. Casa aduce aminte de clădirile industriale din secolul al XIX-lea sau poate de arhitectura oraşelor hanseatice, datorită utilizării cărămizii aparente. Combinaţia de elemente ceramice şi de culori este inedită, jocul arcadelor atrage inevitabil atenţia oricărui trecător.
Foișorul de foc
Aflată pe Bd. Ferdinand nr. 33, din sectorul 2, Foișorul de foc este o clădire care a rămas aproape neschimbată de la construirea sa în 1890 și până astăzi, când funcționează ca Muzeu al pompierilor. Are 42 metri înălțime și este un punct de reper în peisajul citadin şi în zilele noastre.
Ateneul Român
Este o clădire emblematică a orașului, templu al artei și culturii românești. Toată lumea știe că Ateneul s-a născut din inițiativa unor români de suflet ajutați de generozitatea publicului și că autorul proiectului este arhitectul francez Albert Galéron. Proiectul a început să prindă contur la 26 octombrie 1886, când, în prezența Regelui Carol I și a membrilor fondatori ai societății, s-a pus piatra de temelie a Ateneului Român. Doi ani mai târziu, mai exact pe 14 ferbruarie 1888 a fost inaugurată clădirea, o combinaţie de stil neoclasic cu stil eclectic. Faţada este un peristil cu lăţimea de 48 m. Sub peristil se află cinci medalioane în mozaic care îi reprezintă pe cinci mari domnitori ai ţării: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, regele Carol I al României, Vasile Lupu şi Matei Basarab. Fie că locuiești în București sau ești doar în vizită, nu vei putea rata celebra poză din fața Ateneului.
Palatul Cantacuzino
Palatul Cantacuzino tronează impunător si strălucitor pe una dintre cele mai vechi artere din București- Calea Victoriei. Gardul cu grilaj (lucrat în stil Ludovic al XIV-lea), maiestuoasa marchiză cu cei doi lei aflaţi de-o parte şi de alta a intrării, dar și faţada clăririi- toate ne duc cu gândul la rafinament și bun gust. Edificiul a fost ridicat între anii 1901-1903, de către Grigore Cantacuzino, denumit ,,Nababul”, unul dintre bogaţii timpulu, iar aici se spune că aveau loc la acea vreme cele mai fastuoase baluri și serate muzicale de care se bucura toată spuma Bucureștilor.
Muzeul Theodor Aman
Muzeul Theodor Aman este una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, pictorul Theodor Aman. De la planurile casei şi decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck) la decoraţia interioară – pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei – toate sunt reflectarea viziunii lui Theodor Aman. Muzeul a fost deschis în anul 1908 şi este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. El păstrează atmosfera vieţii din perioada Belle Epoque, dar și o bună parte a lucrărilor celebrului pictor.
McKinsey & Company Romania
Dacă treci pe lângă Muzeul de Artă al României, nu ai cum să ratezi această clădirile. Un mix între vechi și nou atât de bine realizat, încât n-ai cum să nu-i faci o fotografie. Clădirea este acum sediul unor companii din România…
Din când în când, te poți opri să-ți tragi sufletul și să savurezi o cafea bună. Sunt din ce în ce mai multe locuri în București, cum numai afară vedeai până nu demult.
Iar dacă vei da și peste alte clădiri frumoase din oraș, nu te sfii să –ți faci o poză. Durează doar o secundă și vei avea amintiri pentru o viață.
Fotografii realizate cu Samsung Galaxy S20+
Alist Designers boutique: Idei de cadouri pentru Secret Santa
Ți-a picat la Secret Santa colega care adoră bijuteriile? Ați organizat un mic joc în familie și ai…
John Galliano părăsește casa de modă Maison Margiela după zece ani
Designerul britanic John Galliano pleacă din funcția de director artistic al casei de modă franceze Maison Margiela după…
Colecția de Spumante Millesime Cotnari, lansate la Artmark cu etichete semnate de cinci artiști români
Cotnari a adus un omagiu atât rafinamentului, cât și tradiției vinurilor românești spumante cu un eveniment exclusivist care…
Cine a câștigat MasterChef 2024?
Câștigătoarea Masterchef 2024 a fost desemnată Georgiana Ene. Concurenta show-ului culinar a plecat acasă cu un premiu de…
Kate Moss, din nou singură
Kate Moss e o femeie singură și fără obligații după ce a pus capăt relației de nouă ani…
Robert De Niro și Ben Stiller, în Meet the Parents 4
Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo și Blythe Danner se află în discuții pentru a juca într-o…
Un Crăciun magic cu Lidl Deluxe
Sărbătorile sunt întotdeauna magice alături de familie și prietenii dragi. Dacă n-ai pus pe lista lui Moș Crăciun…
Alist Bazar. Noutățile săptămânii
Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările din această perioadă. Iată ce ne-a…
Kate Middleton, pe lista scurtă a Personalităților Anului, alături de Kamala Harris, Elon Musk și Donald Trump
Prințesa de Wales Kate Middleton se află pe lista scurtă a personalităților anului, clasament realizat de publicația Time….
Sebastian Stan, actorul de origine română, dublu-nominalizat la Globurile de Aur
Nominalizările la Globurile de Aur au fost anunțate ieri, iar una dintre cele mai plăcute surprize l-a constituit…