Top 3 legume de toamnă, cu efecte benefice pentru piele

legume de toamnă

Adaugă aceste trei legume în dieta ta din această toamnă și vei observa schimbări în bine și pentru corp, și pentru piele.

Dovleacul

Plin de nutrienți, dovleacul nu este doar pentru decorațiunile de Halloween, ci poate fi adăugat la aproape orice rețetă dulce sau sărată. 

Piureul de dovleac are un conținut scăzut de calorii, iar fiecare porție asigură 245% din necesarul zilnic de vitamina A. Iar aceasta susține funcționarea sănătoasă a tiroidei și a metabolismului, ajutând la controlul greutății corporale.

În plus, dovleacul conține fibre prebiotice, care susțin sănătatea intestinală.

Beneficii pentru piele

Dovleacul conține vitamina A ce ajută la reducerea cicatricilor provocate de acnee, acid salicilic pentru reducerea acneei și beta caroten esențial în reducerea ridurilor și a petelor. În plus, conținutul său ridicat de zinc susține bariera naturală a pielii, protejând-o împotriva razelor UV.

Cartofii dulci 

Această legumă este hrănitoare: aproximativ o jumătate de cană de cartof dulce conține 80 de calorii și 486 mg de potasiu, ceea ce reprezintă aproximativ 18% din valoarea zilnică recomandată pentru femei. 

Potasiul este un nutrient esențial care funcționează ca un electrolit, menținând echilibrul fluidelor din organism și în reglarea hipertensiunii arteriale.

Cartofii dulci mențin un nivel sănătos al zahărului din sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabetul de tip 2.

Cartofii dulci sunt ușor de copt și pot fi consumați întregi sau piure.

Cartofii dulci sunt una dintre cele mai bune surse de beta-caroten, un compus care ulterior este transformat în vitamina A activă. 

Beneficii pentru piele și păr

Alimentele ce conțin beta-caroten oferă pielii un aspect cald și strălucitor, având efecte anti-îmbătrânire. Cartofii dulci conțin și vitamina C, cu rol cheie în sinteza colagenului, direct inmplicat în menținerea elasticității pielii. Ca și în cazul dovleacului, cartofii dulci conțin vitamina A ce previne apariția ridurilor și uscarea pielii. În plus, ajută la stoparea căderii și răririi părului. Pe lângă vitaminele A și C, aceste legume conțin și vitaminele B și E, precum și minerale precum potasiu, mangan. Acești nutrienți pot îmbunătăți sănătatea, precum și aspectul părului.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poți mânca în timpul sezonului de toamnă. Varza de Bruxelles conține doar 28 de calorii, 53% din necesarul zilnic de vitamina C și 91% din vitamina K zilnică. Vitamina K este o vitamină adesea trecută cu vederea, care joacă un rol important în sănătate, inclusiv în coagularea corectă a sângelui și prevenirea pierderii densității osoase, pe măsură ce îmbătrânim.

Varza de Bruxelles este și o sursă de antioxidanți care ajută la combaterea oxidării celulare.

Beneficii pentru piele

Varza de Bruxelles conține un nivel ridicat de vitamina C, sulforafan și antioxidanți, substanțe ce protejează corpul împotriva infecțiilor virale și a cancerului. Concentrația mare de Vitamina C susține și producția de colagen, creând o mai bună elasticitate a pielii și, deci, un aspect mai tânăr.

Foto: pexels.com

legume de toamnă

Adaugă aceste trei legume în dieta ta din această toamnă și vei observa schimbări în bine și pentru corp, și pentru piele.

Dovleacul

Plin de nutrienți, dovleacul nu este doar pentru decorațiunile de Halloween, ci poate fi adăugat la aproape orice rețetă dulce sau sărată. 

Piureul de dovleac are un conținut scăzut de calorii, iar fiecare porție asigură 245% din necesarul zilnic de vitamina A. Iar aceasta susține funcționarea sănătoasă a tiroidei și a metabolismului, ajutând la controlul greutății corporale.

În plus, dovleacul conține fibre prebiotice, care susțin sănătatea intestinală.

Beneficii pentru piele

Dovleacul conține vitamina A ce ajută la reducerea cicatricilor provocate de acnee, acid salicilic pentru reducerea acneei și beta caroten esențial în reducerea ridurilor și a petelor. În plus, conținutul său ridicat de zinc susține bariera naturală a pielii, protejând-o împotriva razelor UV.

Cartofii dulci 

Această legumă este hrănitoare: aproximativ o jumătate de cană de cartof dulce conține 80 de calorii și 486 mg de potasiu, ceea ce reprezintă aproximativ 18% din valoarea zilnică recomandată pentru femei. 

Potasiul este un nutrient esențial care funcționează ca un electrolit, menținând echilibrul fluidelor din organism și în reglarea hipertensiunii arteriale.

Cartofii dulci mențin un nivel sănătos al zahărului din sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabetul de tip 2.

Cartofii dulci sunt ușor de copt și pot fi consumați întregi sau piure.

Cartofii dulci sunt una dintre cele mai bune surse de beta-caroten, un compus care ulterior este transformat în vitamina A activă. 

Beneficii pentru piele și păr

Alimentele ce conțin beta-caroten oferă pielii un aspect cald și strălucitor, având efecte anti-îmbătrânire. Cartofii dulci conțin și vitamina C, cu rol cheie în sinteza colagenului, direct inmplicat în menținerea elasticității pielii. Ca și în cazul dovleacului, cartofii dulci conțin vitamina A ce previne apariția ridurilor și uscarea pielii. În plus, ajută la stoparea căderii și răririi părului. Pe lângă vitaminele A și C, aceste legume conțin și vitaminele B și E, precum și minerale precum potasiu, mangan. Acești nutrienți pot îmbunătăți sănătatea, precum și aspectul părului.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poți mânca în timpul sezonului de toamnă. Varza de Bruxelles conține doar 28 de calorii, 53% din necesarul zilnic de vitamina C și 91% din vitamina K zilnică. Vitamina K este o vitamină adesea trecută cu vederea, care joacă un rol important în sănătate, inclusiv în coagularea corectă a sângelui și prevenirea pierderii densității osoase, pe măsură ce îmbătrânim.

Varza de Bruxelles este și o sursă de antioxidanți care ajută la combaterea oxidării celulare.

Beneficii pentru piele

Varza de Bruxelles conține un nivel ridicat de vitamina C, sulforafan și antioxidanți, substanțe ce protejează corpul împotriva infecțiilor virale și a cancerului. Concentrația mare de Vitamina C susține și producția de colagen, creând o mai bună elasticitate a pielii și, deci, un aspect mai tânăr.

Foto: pexels.com

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă