Pentru ca machiajul să se aplice impecabil, să reziste și, mai ales, pentru ca pielea și zona ochilor să fie în siguranță, trebuie să ții cont nu doar de termenul de expirare a produselor de make-up desigilate sau de temperatura optimă la care trebuie depozitate, ci și de felul în care sunt igienizate ustensilele de make-up: bureții, pensulele și chiar instrumentele metalice.
În caz contrar, acestea pot agresa tenul și pot împiedica aplicarea uniformă a produselor de make-up, fie fluide, fie pudră.
Chiar dacă nu există un singur răspuns pentru frecvența cu care trebuie să curăți pensulele de machiaj, make-up artiștii și dermatologii sunt, în general, de acord că răspunsul este: des. Iar acest răspuns nu ține cont de cât de des folosești ustensilele, ci, mai degrabă, de cât de des le înlocuiești.
În timp ce unii medici recomandă spălarea pensulelor de machiaj cel puțin o dată la două săptămâni sau mai des dacă începi să vezi că există urme vizibile de machiaj pe pensulă, alții sugerează ca pensulele să fie igienizate în fiecare săptămână. Motivul: pensulele de machiaj pot crea un mediu propice pentru înmulțirea rapidă a bacteriilor, iar riscurile sunt mai mari, în special atunci când sunt folosite în jurul ochilor.
În plus, curățarea frecventă nu te ajută doar să îți menții pielea mai curată, ci poate prelungi durata de viață a perilor, permițând și o aplicare mai eficientă a produsului. Pensulele din păr natural și bureții sunt poroase, așa că rețin uleiuri, resturi și bacterii. Blendingul și chiar simpla aplicare sunt îngreunate.
Cea mai bună și mai minuțioasă metodă de curățare a uneltelor necesită apă și fie un săpun blând. Evită-le pe cele antibacteriene sau cleanser-ele care conțin alcool pentru că pot usca perii, mai ales dacă sunt din păr natural.
Există zeci de produse de curățare create special pentru pensulele de machiaj. Dacă vrei o variantă clean, caută-le pe cele fabricate din solvenți alimentari care dizolvă ușor machiajul pe bază de pudră, lichid și ceară.
Secretul make-up artistului lui Kim Kardashian în curățarea pensulelor, Mario Dedivanovic, este faimosul demachiant facial Philosophy Purity Made Simple, deoarece explică acesta că, dacă face o treabă atât de bună și blândă pentru ten, va face același lucru pentru pensulele tale. O regulă destul de bună, așa că, dacă ți-ai găsit perechea într-un alt demachiant care te ajută la fel de mult, încearcă-l și pentru a curăța pensulele.
Însă, cea mai simplă și mai des recomandată metodă pe care o poți pune în practică este folosirea unui săpun delicat, pentru bureți și pentru pensule.
Cum să cureți bureții de machiaj
1. Pune buretele sub apă caldă și asigură-te că este complet înmuiat.
2. Folosește câteva picături de săpun blând sau șampon blând pentru bebeluș și masează între palme pentru a extrage orice urmă de produs din burete.
3. Clătește buretele până când apa stoarsă este curată și limpede.
4. Stoarce și lasă la uscat pe un prosop curat, la aer. Sau, dacă preferi să-l folosești umed, îl poți folosi imediat.
5. Verifică de mucegai: dacă buretele nu este lăsat niciodată să se usuce, este posibil să fi început să aibă mucegai în interior. În acest caz trebuie să îl arunci.
Cum să cureți pensulele de machiaj
1. Clătește perii întotdeauna cu apa curgând în jos. Evită curgerea de apă direct în baza periei, pentru că acest lucru poate slăbi adezivul și scurtează durata de viață a pensulei. Acesta este motivul pentru care perii încep să cadă.
2. Aplică o cantitate mică de șampon blând, spumează, clătește și repetă până când apa devine limpede. Dacă resturile de machiaj sunt prea rezistente, curăță pensulele mai întâi cu un demachiant bifazic.
3. După curățare, este timpul să dezinfectezi (fie cu un spary dezinfectant, fie cu o soluție preparată din 2 părți apă și 1 parte oțet). Într-un bol puțin adânc, învârte pensula 1-2 minute, apoi apasă pe un prosop uscat pentru a absorbi excesul de apă.
4. Lasă pensulele la uscat în poziție orizontală, pe prosop peste noapte.
Cum alegi manichiura pentru a crea iluzia degetelor lungi
Dacă și tu ești precum Gwyneth Paltrow și suferi de complexul mâinilor mici, cu degete scurte, atunci află…
Trei game preferate de A List pe care să le încerci și tu, acum
La final de toamnă, Rituals a inaugurat primul magazin din țară, în Mega Mall. Echipa A List Magazine…
Cele mai frumoase cadouri de Sărbători
Celebrezi cu muzică și cadouri strălucitoare sau te bucuri de momente de liniște în cuplu sau în familia…
Cum să ai grijă de unghiile fragile, în sezonul rece
În sezonul rece, organismul suferă o deshidratare accentuată din cauza temperaturilor scăzute. La fel cum pielea mâinilor tale…
Cum să obții o piele remineralizată cu ajutorul unui tratament natural, special
De-a lungul timpului, proprietățile atribuite nămolului au făcut ca balneoterapia cu nămol să se bucure de un real…
Interviu: Mădălina Stoica-Blanchard, despre destinul olfactiv și cadourile de Crăciun
În așteptarea Sărbătorilor de iarnă, am stat de vorbă cu Mădălina Stoica-Blanchard, cofondatoarea brandului de parfumerie de nișă…
Avon Space, noul concept store – the place to be!
Joi seara, echipa AList a avut ocazia să se numere printre primii invitați care au descoperit cel mai…
Eveniment: primul masterclass de make-up, în noul spațiu Avon Space
Pe 28 noiembrie, începând cu ora 17.30, Avon Space va găzdui primul masterclass de make-up dintr-o serie de…
Viral Sensation: Catrice Aqua Splash Grip Primer
Vrei să ai un machiaj impecabil toată ziua și toată seara? Ai în minte un machiaj special pentru…
Khloé Kardashian își lansează primul ei parfum- XO Khloé
Clanul Kardashian e făcut pentru business. Cea de-a treia născută dintre cele cinci surori ale familiei, Khloé Kardashian…