Alina Burlacu ∙ October 19, 2022 ∙ 5 min read

Noul job de mamă 24/7 te pune pe ultimul loc? Ține minte asta: happy woman, happy mom! Recâștigă primul loc în viața ta cu una dintre terapiile recomandate de specialiști.

După 9 luni de sarcină, îți ții în brațe mult așteptatul bebeluș, iar venirea lui pe lume pare să șteargă memoria mamei (părțile neplăcute, cel puțin). Însă, abia acum devii conștientă cu adevărat, zi de zi, de transformările pe care sarcina și nașterea le-au lăsat asupra organismului tău. Ce poți să faci pentru a reveni în formă?

Dacă ai dureri de spate: osteopatia.

În timpul sarcinii, organismul trece prin multe transformări pentru a-i asigura fătului toate șansele de creștere și dezvoltare. Apar modificări posturale, cântarul arată progresiv creșterea în greutate. Există și alte schimbări mai subtile, precum scăderea rigidității ligamentelor sub efect hormonal și poziționarea bebelușului. Toate aceste modificări pun o presiune sporită asupra articulațiilor, mușchilor coloanei și ai pelvisului. Recomandată pe parcursul sarcinii pentru a ajuta în alinarea acestor presiuni, poate osteopatia să ajute și în perioada postnatală?

„În funcție de tipul de travaliu, femeile pot dezvolta o multitudine de probleme post-natale. Cura osteopatică poate ajuta la refacerea și menținerea aliniamentului pelvian normal și a mobilității acestuia și, astfel, la eliminarea oricărei dureri sau disconfort asociate. Dacă în urma travaliului nașterii ați rămas cu anumite tensiuni nerezolvate, acestea pot contribui la menținerea pe durată extinsă a unor probleme ale spatelui, dar și la apariția unor dificultăți legate de menstruație, incontinență la stres, probleme ale intestinelor sau constipație. Tratamentul osteopat poate ajuta în caz de dureri asociate unei poziții defectuoase în timpul alăptatului,  eforturilor făcute la ridicarea scaunului bebelușului din mașină sau a căruțului copilului, cât și aplecării deasupra pătuțului. În general, tratamentul post-natal poate avea efecte preventive pe termen lung,” explică Osteopat Robert Savin. Ședințele de osteopatie le poți face în Clinica Eliade (clinicaeliade.ro)

Dacă ești preocupată de aspectul general al tenului și corpului: un program complet.

Dacă nu ești pregătită să decizi singură asupra terapiilor care ți se potrivesc în noua ta calitate, este simplu să alegi un program care să conțină terapii neinvazive și care să fie deja gândit cap-coadă pentru prospetele mămici. De exemplu, la Alto Studio, există programul Back In Shape, conceput special pentru a te asista să revii la forma ta ideală și să scapi de laxitatea pielii în zona abdomenului. Poți face aceste terapii imediat ce primești permisiunea medicului ginecolog de a apela la terapii estetice neinvazive. După ce ai primit ok-ul, trebuie doar să te bucuri de mixul personalizat de terapii pentru față și corp. În programul Back In Shape sunt incluse: slăbire localizată, combatere a celulitei și tonifiere, cu ajutorul unor aparate de remodelare corporală de ultimă generație, cu protocoale potrivite proaspetelor mămici. În plus, primești sfaturile unui nutriționist și expert în estetica corporală in house, o sesiune gratuită cu antrenor personal. În plus, pentru că sarcina și oboseala de după naștere lasă urme pe tenul tau, terapiile neinvazive de estetica include și curățarea, hidratarea și revitalizarea tenului. Află mai multe detalii pe site-ul: alto-studio.ro.

Dacă picioarele sunt pline de vene inestetice: laserul.

Vene mici sub forma unor pânze de păianjen sau alte leziuni vasculare pot crea un aspect neplăcut. Platforma laser GentleMax Pro propune un tratament eficient împotriva leziunilor vasculare situate la nivelul feței sau membrelor. GentleMax Pro determină coagularea sângelui și iritația peretelui vaselor sanguine mici prin căldură intensă degajată care determină colabarea (închiderea) acestora.  În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele și vasele sangvine cutanate nedorite, lăsând intacte țesuturile normale din jur.

Sunt necesare unul sau mai multe tratamente în funcție de calibrul vaselor și profunzimea lor față de nivelul tegumentului. Acest tratament se adresează tuturor fototipurilor, chiar și fototipului VI. Imediat după tratament, pe zona tratată poate apărea un eritem sau edem minim, care poate dura de la câteva ore, la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) își schimbă culoarea în albastru sau maro, culoare care poate să persiste pîna la 1-2 luni. Procedura se poate repeta după două luni.

Dacă vrei să vezi cum arată rezultatele și dacă funcționează și pentru tine, cere mai multe informații specialiștilor de la Elos Skin & Laser Center. Găsești mai multe informații pe site-ul elos.ro.

Dacă organele sexuale feminine nu au forma dorită: chirurgia estetică.

În urma nașterii naturale sau după alăptare, există efecte complet nedorite asupra corpului. Tocmai pentru că este un subiect tabu, scriem aici ce poți alege pentru a te simți din nou femeia de dinainte de sarcină.

1. Ridicarea sânilor sau liftingul mamar este una dintre opțiunile la care merită să te gândești. Femeile care alăptează înainte de operație pot continua să alăpteze și ulterior. Deși cantitatea de țesut glandular producător de lapte este redusă, rămâne sistemul ductal cu care laptele este transportat la mamelon.

2. Nimfoplastia sau labioplastia este intervenția chirurgicală prin care se modifică estetic forma labiilor mari și/sau mici. Se poate opera cu anestezie locală sau generală. Procedura nu necesită internare. Vindecarea durează 5-7 zile.

3. Vaginoplastia este intervenția chirurgicală prin care se reface forma vaginului. De obicei modificarea formei vizează diametrul vaginului, de multe ori modificat în urma unei nașteri dificile. Se poate face anestezie locală. Procedura nu este dureroasă și nu necesită internare. Vindecarea: 15-21 zile.

4. Himenoplastia este o intervenție simplă, nedureroasă, prin care se reface himenul. Nu necesită internare. Timpul de vindecare este de 2-3 zile. Se poate opera cu anestezie locală.

Despre toate aceste operații poți afla mai multe detalii de la specialiștii de la Clinica ProEstetica. Îi găsești aici: proestetica.ro.

Articol publicat în revista A List Magazine (numărul 20).

Related Posts

De vorbă cu celebrul make-up artist Jordan Liberty despre culori, Sărbători și ce se poartă în 2025

Una dintre cele mai plăcute experiențe în jobul de beauty editor este întâlnirea față în față cu profesioniști…

Coafuri pentru petrecerile de Crăciun, recomandate de stilistul Vali Sava

Doar câteva zile ne mai despart până la Crăciun și odată cu această sărbătoare apare și dorința de…

16 idei de cadouri de Crăciun pentru femeia specială din viața ta

Oricine ai fi, ai toate motivele să rămâi mai mult pe această pagină pentru că aici sunt ideile…

Interviu: Dr. Ichrak Dali, despre viață și carieră

Își începe fiecare zi la ora 5 dimineața când plecă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, unde…

Adrian Perjovschi recomandă 11 stylinguri speciale pentru Sărbători

Pentru finalul de an, Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, specialist în transformări radicale de look și fondator Jovsky…

Planuri de Sărbători: 3 tipuri de masaje care alungă oboseala din corp

După un an întreg de muncă, stres, alergătură și griji pentru toate sarcinile pe care le aveai de…

Mici retușuri de final de an

Finalul și începutul de an pot fi destul de haotice. Lasă schimbările care necesită timp și treci direct…

„Iubire la puterea feminin”, ritualul tău de prevenție

Începe să ai mai multă grijă de tine chiar acum! Te ajută o echipă de profesioniști în domeniul…

Me Espresso, parfumul lansat de Sabrina Carpenter, și alte 3 parfumuri cu aromă de cafea

După „A Nonsense Christmas”, programul special de Crăciun difuzat exclusiv pe Netflix, Sabrina Carpenter este din nou în…

Energie și frumusețe cu 3 proceduri de hidrotermoterapie

Ești în căutarea unei modalități de a te simți mai tânără, mai energică și în armonie cu corpul…