Ce să mănânci când ai o digestie proastă – alimente care te ajută în perioada sărbătorilor

De Sărbători, vom avea pe masă multă mâncare bogată în zahăr, grăsimi, carbohidrați și vom consuma mai mult alcool. Aceste alimente pot duce la balonare, greață, la probleme digestive, în general, de aceea trebuie să avem grijă să consumăm produse naturale, bogate în enzime, esențiale pentru o digestie sănătoasă.
Mierea

Mierea este folosită de secole în alimentație și în terapie – acest aliment minune, netratat termic, este plin de enzime, de vitamine, minerale, care ameliorează problemele gastrointestinale datorită enzimelor. Mierea are și proprietăți anti-inflamatoare, antimicrobiale, antioxidanți și micronutrenți.
Avocado

Este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în calciu, potasiu, fibre, care ajută la funcționarea sănătoasă a digestiei și încetinește absorbția carbohidraților. Dacă este consumat în timpul unei mese (aproximativ 80 g pe zi), ajută la menținerea la un nivel echilibrat al zahărului din sânge și al colesterolului. Consumul zilnic de avocado ajută la menținerea unor intestine fericite.
Mango

Mango este bogat în fibre și conține compusul amilază, care ajută la dizolvarea alimentelor în stomac- ceea ce înseamnă o digestie bună, dinamică.
Bananele
Bananele conțin fibre solubile – pectine – care normalizează funcțiile intestinelor, iar conținutul crescut de potasiu și de magneziu ajută la îmbunătățirea bacteriilor digestive și reduc inflamarea organismului.
Ananas

Ananasul conține bromelaină, o combinație de enzime care ajută la digestia rapidă a proteinelor.
Kefir
Kefirul conține milioane de probiotice, ceea ce îl face ideal de consumat pentru sănătatea intestinală; optimizează metabolismul, ajută la reglarea procesului digestiv și la curățarea tractului gastrointestinal.
Varză murată

Varza murată este bogată în vitamine, săruri minerale, amino acizi – un aliat puternic pentru sănătatea intestinelor – ajută digestia și flora intestinală. Datorită acizilor săi lactici, varza murată este un probiotic natural.
Oțetul de mere

Este un ingredient antimicrobial miraculos. Oțetul de mere conține acid acetic, bacterii de acid lactic, vitamina B – ceea ce îl transformă într-un probiotic bun pentru sănătatea stomacului. Datorită acizilor, ajută la decompunerea alimentelor din stomac. Băut cu regularitate sau adăugat în mâncare, accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea problemelor digestive cum ar fi balonarea, constipația și arsurile (prin efectul său alcalin) și are și efect detoxifiant.
Foto: Unsplash

De Sărbători, vom avea pe masă multă mâncare bogată în zahăr, grăsimi, carbohidrați și vom consuma mai mult alcool. Aceste alimente pot duce la balonare, greață, la probleme digestive, în general, de aceea trebuie să avem grijă să consumăm produse naturale, bogate în enzime, esențiale pentru o digestie sănătoasă.
Mierea

Mierea este folosită de secole în alimentație și în terapie – acest aliment minune, netratat termic, este plin de enzime, de vitamine, minerale, care ameliorează problemele gastrointestinale datorită enzimelor. Mierea are și proprietăți anti-inflamatoare, antimicrobiale, antioxidanți și micronutrenți.
Avocado

Este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în calciu, potasiu, fibre, care ajută la funcționarea sănătoasă a digestiei și încetinește absorbția carbohidraților. Dacă este consumat în timpul unei mese (aproximativ 80 g pe zi), ajută la menținerea la un nivel echilibrat al zahărului din sânge și al colesterolului. Consumul zilnic de avocado ajută la menținerea unor intestine fericite.
Mango

Mango este bogat în fibre și conține compusul amilază, care ajută la dizolvarea alimentelor în stomac- ceea ce înseamnă o digestie bună, dinamică.
Bananele
Bananele conțin fibre solubile – pectine – care normalizează funcțiile intestinelor, iar conținutul crescut de potasiu și de magneziu ajută la îmbunătățirea bacteriilor digestive și reduc inflamarea organismului.
Ananas

Ananasul conține bromelaină, o combinație de enzime care ajută la digestia rapidă a proteinelor.
Kefir
Kefirul conține milioane de probiotice, ceea ce îl face ideal de consumat pentru sănătatea intestinală; optimizează metabolismul, ajută la reglarea procesului digestiv și la curățarea tractului gastrointestinal.
Varză murată

Varza murată este bogată în vitamine, săruri minerale, amino acizi – un aliat puternic pentru sănătatea intestinelor – ajută digestia și flora intestinală. Datorită acizilor săi lactici, varza murată este un probiotic natural.
Oțetul de mere

Este un ingredient antimicrobial miraculos. Oțetul de mere conține acid acetic, bacterii de acid lactic, vitamina B – ceea ce îl transformă într-un probiotic bun pentru sănătatea stomacului. Datorită acizilor, ajută la decompunerea alimentelor din stomac. Băut cu regularitate sau adăugat în mâncare, accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea problemelor digestive cum ar fi balonarea, constipația și arsurile (prin efectul său alcalin) și are și efect detoxifiant.
Foto: Unsplash