Chec cu cremă de mascarpone și fructe

Cum nu este o rețetă prețioasă, nici nu necesită cine știe ce tehnică, păstrăm simplitatea ca să ne bucurăm de fiecare îmbucătură. Chef Adi Hădean ne propune pentru astăzi o rețetă simplă și delicioasă!
Ingrediente pentru Chec cu cremă de mascarpone
Pentru chec:
- 166 g făină
- 6 ouă
- 55 ml ulei de floarea soarelui
- 10 g praf de copt
- 150 g zahăr (eu am folosit zahăr brun)
- Un praf de sare
- 3 linguri semințe de mac
- Esență de migdale și vanilie (câte 4 picături)
Pentru toping:
- 250 g mascarpone
- 55 g zahăr
- 100 g zmeură
- 60 g afine
- Câteva cireșe

Metoda de preparare Chec cu cremă de mascarpone
Pentru început am scos toate ingredientele la temperatura camerei. Am separat ouăle, am bătut bine albușurile cu un praf de sare și am pus treptat zahărul peste acestea în ploaie. După ce am bătut albușul și zahărul cu mixerul, am adăugat gălbenușurile, esențele și uleiul.
Am combinat făina cu praful de copt și am renunțat la mixer, cu o lingură de silicon am continuat să pun făina în ploaie și să amestec circular de sus în jos, la final am pus semințele de mac.

Cum nu este o rețetă prețioasă, nici nu necesită cine știe ce tehnică, păstrăm simplitatea ca să ne bucurăm de fiecare îmbucătură. Chef Adi Hădean ne propune pentru astăzi o rețetă simplă și delicioasă!
Ingrediente pentru Chec cu cremă de mascarpone
Pentru chec:
- 166 g făină
- 6 ouă
- 55 ml ulei de floarea soarelui
- 10 g praf de copt
- 150 g zahăr (eu am folosit zahăr brun)
- Un praf de sare
- 3 linguri semințe de mac
- Esență de migdale și vanilie (câte 4 picături)
Pentru toping:
- 250 g mascarpone
- 55 g zahăr
- 100 g zmeură
- 60 g afine
- Câteva cireșe

Metoda de preparare Chec cu cremă de mascarpone
Pentru început am scos toate ingredientele la temperatura camerei. Am separat ouăle, am bătut bine albușurile cu un praf de sare și am pus treptat zahărul peste acestea în ploaie. După ce am bătut albușul și zahărul cu mixerul, am adăugat gălbenușurile, esențele și uleiul.
Am combinat făina cu praful de copt și am renunțat la mixer, cu o lingură de silicon am continuat să pun făina în ploaie și să amestec circular de sus în jos, la final am pus semințele de mac.