Cheesecake caprese. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Cu gândul la Italia, Adi Hădean ne invită să ne răsfățăm cu gustul acestui preparat: un cheesecake fin cu o crustă aromată și echilibrată a biscuiților cu ceapă caramelizată și un topping caprese, cu roșii, usturoi, busuioc și mozzarella. Nu pentru că originile cheesecake-ului s-ar regăsi în Italia, ci pentru că fiecare îmbucătură duce degustătorul cu gustul acolo.
Roșiile, regăsite în dulceață și confit, alături de usturoiul confiat, completează perfect gustul brânzei de capră, o notă pregnantă din compoziția de brânză, iar crusta vine cu aportul său în materie de textură. Toate elementele au un rol aromatic bine definit în acest peisaj culinar primăvăratic în culori pastelate, cu razele unui soare blând ce cade răbdător deasupra tabloului gastromic gata de a fi savurat alături de familie/ prieteni.
Ingrediente pentru cheesecake caprese
Notă: Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei: 450 gr cremă de brânză minim 30%, 150 brânză de capră moale/ feta de capră, 200 gr smântână 30%, 2 ouă mari, 1 lingură cu vârf amidon de porumb, 1 linguriță condiment ierburi aromatice, 40 gr bacon/ kaiser rumenit, 50 gr unt 82% topit și răcit, Câteva fire chives tocate mărunt (sau ceapă verde).
Crusta de biscuiți: 80 gr. biscuiți sărați (am folosit crackers cu ceapă caramelizată), 30 gr. fructe seci rumenite și măcinate fin (pecane/nucă/alune de pădure), 50-60 gr unt 82%
Decor: 1 bilă mozzarella, Câteva frunze busuioc proaspăt, 20 gr fistic mărunțit (opțional).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Cu gândul la Italia, Adi Hădean ne invită să ne răsfățăm cu gustul acestui preparat: un cheesecake fin cu o crustă aromată și echilibrată a biscuiților cu ceapă caramelizată și un topping caprese, cu roșii, usturoi, busuioc și mozzarella. Nu pentru că originile cheesecake-ului s-ar regăsi în Italia, ci pentru că fiecare îmbucătură duce degustătorul cu gustul acolo.
Roșiile, regăsite în dulceață și confit, alături de usturoiul confiat, completează perfect gustul brânzei de capră, o notă pregnantă din compoziția de brânză, iar crusta vine cu aportul său în materie de textură. Toate elementele au un rol aromatic bine definit în acest peisaj culinar primăvăratic în culori pastelate, cu razele unui soare blând ce cade răbdător deasupra tabloului gastromic gata de a fi savurat alături de familie/ prieteni.
Ingrediente pentru cheesecake caprese
Notă: Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei: 450 gr cremă de brânză minim 30%, 150 brânză de capră moale/ feta de capră, 200 gr smântână 30%, 2 ouă mari, 1 lingură cu vârf amidon de porumb, 1 linguriță condiment ierburi aromatice, 40 gr bacon/ kaiser rumenit, 50 gr unt 82% topit și răcit, Câteva fire chives tocate mărunt (sau ceapă verde).
Crusta de biscuiți: 80 gr. biscuiți sărați (am folosit crackers cu ceapă caramelizată), 30 gr. fructe seci rumenite și măcinate fin (pecane/nucă/alune de pădure), 50-60 gr unt 82%
Decor: 1 bilă mozzarella, Câteva frunze busuioc proaspăt, 20 gr fistic mărunțit (opțional).
CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!