COFFeEAST revine: Festivalul Est-European dedicat culturii cafelei pregătește o nouă ediție   

COFFeEAST

Între 4–6 aprilie 2025, COFFeEAST revine cu o ediție mai amplă, mai dinamică și mai vibrantă. Barista, prăjitori, artizani, designeri, producători de tehnologie, branduri de renume și pasionați de cafea dau ritmul unui weekend cu multă, multă cafea. 

Festivalul regional își așteaptă vizitatorii în Hala Laminor din București, cu peste 250 de expozanți și numeroase activități care pun în centru cultul și cultura cafelei din Europa de Est: degustări, campionate, muzică live, conferințe, workshop-uri, zone de relaxare și networking.  

COFFeEAST este un eveniment social și profesional unde cultura cafelei se împletește cu un stil de viață cosmopolit. Timp de 3 zile, festivalul devine o destinație cu vibe de Românie modernă și cool pentru toți cei care împărtășesc pasiunea pentru cafea, gust și design – de la profesioniști la entuziaști.  

COFFeEAST

Fondatorul festivalului, Mihai Panfil, este pionier al cafelei de specialitate în România: 

„Am pornit COFFeEAST din dorința de a crea un spațiu în care comunitatea cafelei din Europa de Est să se întâlnească, să se inspire și să crească. În 2024, debutul festivalului a depășit toate așteptările – zeci de mii de vizitatori, sute de branduri, antreprenori și o energie care ne-a confirmat potențialul extraordinar al regiunii, dar și nevoia unui astfel de eveniment. De la an la an, COFFeEAST își propune nu doar să reflecte evoluția industriei cafelei în regiune, ci și să o inspire, să o accelereze și să contribuie activ la atragerea de turiști și curioși din întreaga lume, punând Europa de Est pe harta internațională a culturii cafelei” declară Mihai Panfil, fondatorul festivalului.

Ce poți face la a doua ediție COFFeEAST? 

Mai mult decât un festival, COFFeEAST devine un ritual anual pentru iubitorii cafelei. Ediția din 2025 își extinde orizonturile cu un program amplu:  

COFFeEAST

GreatEast Cup, scena principală care găzduiește barista într-o competiție cu probe creative, individuale sau de echipă. 

Concerte acustice, scena secundară care atrage vizitatorii cu live acts semnate de artiști locali și internaționali – Moonlight Breakfast, Diana Căldăraru, Delta pe Obraz, Corina Sîrghi, Mara Halunga & Cauê de Marinis. 

O piață efervescentă cu 150 de micro-prăjitorii, artizani și artiști locali care semnează tot ce este mai bun în cafea, obiecte de design, preparate dulci și sărate, bere și băuturi craft, vinuri locale. Vizitatorii pot degusta produsele și le pot cumpăra pentru acasă. 

Eastern Coffee Shops Bar, unde barista din peste 40 de coffee shop-uri locale și regionale vor prepara și vor servi cafea prin rotație, special pentru vizitatorii festivalului. 

Ateliere scurte de inițiere în cafea: festivalierii pot exersa pașii de preparare pentru o cafea bună acasă, se pot juca cu tehnici de latte art, pot afla cum să aleagă cel mai bun lapte, dar și cea mai bună apă pentru cafea, totul în cadrul unor ateliere interactive. 

Conferințe pentru profesioniști și pasionați: experți internaționali poartă conversații antrenante, inspirate de subiecte precum inovație, educație și antreprenoriat creativ. 

COFFeEAST

Degustări de cafea: sesiuni de cupping organizate de importatori de cafea verde din toată lumea. 

Zone de tradeshow: standuri interactive unde branduri locale și internaționale, de la nume emergente la branduri iconice din cafea și alte domenii conexe, pregătesc activări creative, degustări, lansări de produse și experiențe imersive.

GreatEast Cup, competiție de cafea cu juriu internațional

COFFeEAST sprijină talentul regional prin GreatEast Cup – o competiție dinamică, cu probe individuale și pe echipe care pun accent pe creativitatea bariștilor din Europa de Est. Câștigătorii sunt recompensați cu premii de până la 2.000€ și experiențe internaționale, inclusiv coffee trips.

Din juriul competiției fac parte nume cu rezonanță în domeniul cafelei de specialitate, recunoscute la nivel internațional: 

Samo Smrke – cercetător în știința cafelei la ZHAW (Zurich University of Applied Sciences), pasionat de chimia aromei și de inovația în cafeaua de specialitate.

Ratislav Kašar – mixolog premiat și consultant internațional, cu prezențe notabile în competiții de bartending și cafea la nivel global. 

Anastasiia Shishkina – Q Grader și specialist în cafea verde, cu peste 11 ani de experiență în curatoriat și controlul calității.

Rana Ibrahim – fondatoare Barista Hustle Arabic & Qahwet el Souq, educator și promotor al cafelei de specialitate în lumea arabă

Davide Orazi – campion New York Coffee Masters și trainer cu experiență extinsă, activ în competiții internaționale.

Manos Mamakis – Master Roaster, trainer multipremiat, dublu vicecampion mondial Coffee in Good Spirits.

Gabriel Carol – fondator PAGA Microroastery, dublu campion Brewers Cup și Q Grader, specializat în analiză senzorială.

Alan Jarrar – barista și trainer cu experiență extinsă, fondator Jokes Aside Coffee Roasters & STAV SE, jurat și competitor activ. 

Bilete și program 

Biletele se pot achiziționa online, de pe www.coffeeast.eu sau direct la intrare. Un bilet pentru o zi costă 30 lei, iar un abonament pentru toate cele trei zile de festival costă 45 lei. În fiecare zi, biletul include prima cafea din festival, oferită vizitatorilor la intrare. Accesul pentru copiii sub 14 ani este gratuit. 

În cele 3 zile de festival, COFFeEAST își deschide porțile între 10:00-18:00. Programul detaliat și lista expozanților pot fi consultate pe site-ul oficial al festivalului,  www.coffeeast.eu.

Cum ajungi la COFFeEAST

COFFeEAST se desfășoară în Hala Laminor, din București. Vizitatorii pot ajunge cu mijloace de transport în comun sau cu mașina personală, pe care o pot lăsa în parcarea subternă. Biletul de intrare în festival nu include costul parcării. 

Mijloace de transport în comun: 

Metrou: Stația REPUBLICA (vis-a-vis de Hala Laminor)

Autobuze: 102, 103, 104, 406, 407, 451, 460, N109.

Tramvaie: 23, 36, 40



COFFeEAST

Între 4–6 aprilie 2025, COFFeEAST revine cu o ediție mai amplă, mai dinamică și mai vibrantă. Barista, prăjitori, artizani, designeri, producători de tehnologie, branduri de renume și pasionați de cafea dau ritmul unui weekend cu multă, multă cafea. 

Festivalul regional își așteaptă vizitatorii în Hala Laminor din București, cu peste 250 de expozanți și numeroase activități care pun în centru cultul și cultura cafelei din Europa de Est: degustări, campionate, muzică live, conferințe, workshop-uri, zone de relaxare și networking.  

COFFeEAST este un eveniment social și profesional unde cultura cafelei se împletește cu un stil de viață cosmopolit. Timp de 3 zile, festivalul devine o destinație cu vibe de Românie modernă și cool pentru toți cei care împărtășesc pasiunea pentru cafea, gust și design – de la profesioniști la entuziaști.  

COFFeEAST

Fondatorul festivalului, Mihai Panfil, este pionier al cafelei de specialitate în România: 

„Am pornit COFFeEAST din dorința de a crea un spațiu în care comunitatea cafelei din Europa de Est să se întâlnească, să se inspire și să crească. În 2024, debutul festivalului a depășit toate așteptările – zeci de mii de vizitatori, sute de branduri, antreprenori și o energie care ne-a confirmat potențialul extraordinar al regiunii, dar și nevoia unui astfel de eveniment. De la an la an, COFFeEAST își propune nu doar să reflecte evoluția industriei cafelei în regiune, ci și să o inspire, să o accelereze și să contribuie activ la atragerea de turiști și curioși din întreaga lume, punând Europa de Est pe harta internațională a culturii cafelei” declară Mihai Panfil, fondatorul festivalului.

Ce poți face la a doua ediție COFFeEAST? 

Mai mult decât un festival, COFFeEAST devine un ritual anual pentru iubitorii cafelei. Ediția din 2025 își extinde orizonturile cu un program amplu:  

COFFeEAST

GreatEast Cup, scena principală care găzduiește barista într-o competiție cu probe creative, individuale sau de echipă. 

Concerte acustice, scena secundară care atrage vizitatorii cu live acts semnate de artiști locali și internaționali – Moonlight Breakfast, Diana Căldăraru, Delta pe Obraz, Corina Sîrghi, Mara Halunga & Cauê de Marinis. 

O piață efervescentă cu 150 de micro-prăjitorii, artizani și artiști locali care semnează tot ce este mai bun în cafea, obiecte de design, preparate dulci și sărate, bere și băuturi craft, vinuri locale. Vizitatorii pot degusta produsele și le pot cumpăra pentru acasă. 

Eastern Coffee Shops Bar, unde barista din peste 40 de coffee shop-uri locale și regionale vor prepara și vor servi cafea prin rotație, special pentru vizitatorii festivalului. 

Ateliere scurte de inițiere în cafea: festivalierii pot exersa pașii de preparare pentru o cafea bună acasă, se pot juca cu tehnici de latte art, pot afla cum să aleagă cel mai bun lapte, dar și cea mai bună apă pentru cafea, totul în cadrul unor ateliere interactive. 

Conferințe pentru profesioniști și pasionați: experți internaționali poartă conversații antrenante, inspirate de subiecte precum inovație, educație și antreprenoriat creativ. 

COFFeEAST

Degustări de cafea: sesiuni de cupping organizate de importatori de cafea verde din toată lumea. 

Zone de tradeshow: standuri interactive unde branduri locale și internaționale, de la nume emergente la branduri iconice din cafea și alte domenii conexe, pregătesc activări creative, degustări, lansări de produse și experiențe imersive.

GreatEast Cup, competiție de cafea cu juriu internațional

COFFeEAST sprijină talentul regional prin GreatEast Cup – o competiție dinamică, cu probe individuale și pe echipe care pun accent pe creativitatea bariștilor din Europa de Est. Câștigătorii sunt recompensați cu premii de până la 2.000€ și experiențe internaționale, inclusiv coffee trips.

Din juriul competiției fac parte nume cu rezonanță în domeniul cafelei de specialitate, recunoscute la nivel internațional: 

Samo Smrke – cercetător în știința cafelei la ZHAW (Zurich University of Applied Sciences), pasionat de chimia aromei și de inovația în cafeaua de specialitate.

Ratislav Kašar – mixolog premiat și consultant internațional, cu prezențe notabile în competiții de bartending și cafea la nivel global. 

Anastasiia Shishkina – Q Grader și specialist în cafea verde, cu peste 11 ani de experiență în curatoriat și controlul calității.

Rana Ibrahim – fondatoare Barista Hustle Arabic & Qahwet el Souq, educator și promotor al cafelei de specialitate în lumea arabă

Davide Orazi – campion New York Coffee Masters și trainer cu experiență extinsă, activ în competiții internaționale.

Manos Mamakis – Master Roaster, trainer multipremiat, dublu vicecampion mondial Coffee in Good Spirits.

Gabriel Carol – fondator PAGA Microroastery, dublu campion Brewers Cup și Q Grader, specializat în analiză senzorială.

Alan Jarrar – barista și trainer cu experiență extinsă, fondator Jokes Aside Coffee Roasters & STAV SE, jurat și competitor activ. 

Bilete și program 

Biletele se pot achiziționa online, de pe www.coffeeast.eu sau direct la intrare. Un bilet pentru o zi costă 30 lei, iar un abonament pentru toate cele trei zile de festival costă 45 lei. În fiecare zi, biletul include prima cafea din festival, oferită vizitatorilor la intrare. Accesul pentru copiii sub 14 ani este gratuit. 

În cele 3 zile de festival, COFFeEAST își deschide porțile între 10:00-18:00. Programul detaliat și lista expozanților pot fi consultate pe site-ul oficial al festivalului,  www.coffeeast.eu.

Cum ajungi la COFFeEAST

COFFeEAST se desfășoară în Hala Laminor, din București. Vizitatorii pot ajunge cu mijloace de transport în comun sau cu mașina personală, pe care o pot lăsa în parcarea subternă. Biletul de intrare în festival nu include costul parcării. 

Mijloace de transport în comun: 

Metrou: Stația REPUBLICA (vis-a-vis de Hala Laminor)

Autobuze: 102, 103, 104, 406, 407, 451, 460, N109.

Tramvaie: 23, 36, 40



Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă