Ionela Năstase (”La cină”, Digi24): ”Emisiunea care nu spune o poveste, nu primește audiență!”

Ionela Năstase revine pe micile ecrane, în ipostaza de gazdă a unei noi emisiuni difuzate de Digi24, intitulată ”La cină”, pe care o va prezenta alături de nașul ei de cununie, Adi Hădean. Emisiunea îmbină cooking-ul cu interviurile cu celebrități din diverse domenii, iar Ionela ne dă detalii din bucătăria noii producții care se anunță a fi cel puțin delicioasă. ”La cină” e difuzată în fiecare sâmbătă, începând de azi, de la ora 21.00, la Digi24.
Ionela, cum a luat contur ideea acestei noi emisiuni pe care o realizezi împreună cu Adi Hadean, ”La cină”?
La toate târgurile de street-food, unde m-am ocupat de promovare, mi-am dat seama că mâncarea vinde. Reporterii cereau să filmeze ingredientele și să arate cum se gătește, pentru că oamenii vor să vadă la tv mâncare. Și dacă pui lângă imaginea cu o friptură și un pahar cu vin și o poveste la fel de savuroasă, poți câștiga telespectatori. Și atunci am zis: ce-ar fi săfacem un show la cină? Masa de seară este, în opinia mea, masa la care stai și la povești, pe îndelete. Emisiunea care nu spune o poveste, nu primește audiență! (râde) Și pentru că, pentru mine, Adi e cel mai tare chef, am zis: La cină, cu Ionela și Adi. Lui i-a placut ideea și iată-ne la start!
Revenirea ta pe micile ecrane se produce după o pauză de câțiva ani. Cum au trecut acești ani pentru tine, ai simțit lipsa aparițiilor în prim-plan?
O, daaaaaaaa! Mi-a lipsit televiziunea, recunosc! Are un soi de adrenalină care nu poate fi ușor de explicat și e posibil de înțeles, pe deplin, doar de către cei care au trăit emoția unui bec roșu aprins la camera de filmat.
Cum vă împărțiți rolurile în emisiune, cum va fi structurată și ce îi așteaptă pe invitați?
Adi gătește și eu mă gătesc! Invitații primesc ceva foarte bun de mâncare de la Adi, iar de la mine… o porție dublă de întrebări cu gust. Dialogul curge firesc, ca între niște vechi prieteni care nu s-au văzut de ceva vreme.
De ce fel de surprize ați avut parte până acum la filmările emisiunii?
Surprize sunt în fiecare emisiune, pentru că invitații se relaxează “La cină” și ne lasă, pas cu pas, să-i vedem altfel decât eram obișnuiți. M-au emoționat profund câteva declarații facute de Ana Maria Brânză sau de Gică Popescu, am râs cu lacrimi în dialog cu Mihai Sturzu (nu mi-am imaginat ca Miță poate fi așa de haios), am aflat în ce partid a fost Andreea Berecleanu, am vorbit cu părintele Francisc Doboș despre umorului Divinității… Sunt multe, vă invit să le descoperiți pe toate la tv.
Cele mai interesante discuții se nasc în jurul mesei. Cum ar arăta cina supremă pentru tine, pe cine ai invita și cum s-ar derula o astfel de masă în viziunea ta?
Cina supremă e cu soțul! Mi-am propus să-l invit și pe Vlad (n.r. Petreanu) “La cină”! Să văd dacă am succes. Mă refuză, deocamdată! Și atunci… eu voi găti și Adi îl va lua la întrebări. Dacă mă întrebi foarte foarte serios, cina supremă a fost în perioada de izolare, când am inventat conceptul #cinadinsufragerie! Comandam de la restaurantele de pe lângă casă și astfel susțineam și afacerile locale, ne îmbrăcam frumos, eu mă fardam și îmi puneam tocuri, el făcea poze și împreună mâncam festiv, în sufragerie. Nu, n-am întârziat niciodată!
Tu gătești? Ești interesată, pasionată de acest domeniu?
Gătesc destul de rar, dar… sunt regina ciorbelor! A recunoscut-o și Adi. Acum vreo doi ani, l-am invitat acasă la noi, la masă. Și am gătit eu o ciorbă moldovenească de pui. L-am întrebat dacă-s bună de măritat și a zis că da. Câteva luni mai târziu m-a condus, ca naș, la altar!
E ceva ce nu ai îndrăznit niciodată să-l întrebi pe Adi Hădean?
Nu cred… De regulă, dacă am ceva de întrebat, întreb, nu mă sfiesc. Vezi exemplul de mai sus. E un act de curaj să întrebi un bucătar priceput dacă mâncarea gătită de tine e bună, nu?
Foto: Alexandra Cocheci
Spațiu: Attic Lab

Ionela Năstase revine pe micile ecrane, în ipostaza de gazdă a unei noi emisiuni difuzate de Digi24, intitulată ”La cină”, pe care o va prezenta alături de nașul ei de cununie, Adi Hădean. Emisiunea îmbină cooking-ul cu interviurile cu celebrități din diverse domenii, iar Ionela ne dă detalii din bucătăria noii producții care se anunță a fi cel puțin delicioasă. ”La cină” e difuzată în fiecare sâmbătă, începând de azi, de la ora 21.00, la Digi24.
Ionela, cum a luat contur ideea acestei noi emisiuni pe care o realizezi împreună cu Adi Hadean, ”La cină”?
La toate târgurile de street-food, unde m-am ocupat de promovare, mi-am dat seama că mâncarea vinde. Reporterii cereau să filmeze ingredientele și să arate cum se gătește, pentru că oamenii vor să vadă la tv mâncare. Și dacă pui lângă imaginea cu o friptură și un pahar cu vin și o poveste la fel de savuroasă, poți câștiga telespectatori. Și atunci am zis: ce-ar fi săfacem un show la cină? Masa de seară este, în opinia mea, masa la care stai și la povești, pe îndelete. Emisiunea care nu spune o poveste, nu primește audiență! (râde) Și pentru că, pentru mine, Adi e cel mai tare chef, am zis: La cină, cu Ionela și Adi. Lui i-a placut ideea și iată-ne la start!
Revenirea ta pe micile ecrane se produce după o pauză de câțiva ani. Cum au trecut acești ani pentru tine, ai simțit lipsa aparițiilor în prim-plan?
O, daaaaaaaa! Mi-a lipsit televiziunea, recunosc! Are un soi de adrenalină care nu poate fi ușor de explicat și e posibil de înțeles, pe deplin, doar de către cei care au trăit emoția unui bec roșu aprins la camera de filmat.
Cum vă împărțiți rolurile în emisiune, cum va fi structurată și ce îi așteaptă pe invitați?
Adi gătește și eu mă gătesc! Invitații primesc ceva foarte bun de mâncare de la Adi, iar de la mine… o porție dublă de întrebări cu gust. Dialogul curge firesc, ca între niște vechi prieteni care nu s-au văzut de ceva vreme.
De ce fel de surprize ați avut parte până acum la filmările emisiunii?
Surprize sunt în fiecare emisiune, pentru că invitații se relaxează “La cină” și ne lasă, pas cu pas, să-i vedem altfel decât eram obișnuiți. M-au emoționat profund câteva declarații facute de Ana Maria Brânză sau de Gică Popescu, am râs cu lacrimi în dialog cu Mihai Sturzu (nu mi-am imaginat ca Miță poate fi așa de haios), am aflat în ce partid a fost Andreea Berecleanu, am vorbit cu părintele Francisc Doboș despre umorului Divinității… Sunt multe, vă invit să le descoperiți pe toate la tv.
Cele mai interesante discuții se nasc în jurul mesei. Cum ar arăta cina supremă pentru tine, pe cine ai invita și cum s-ar derula o astfel de masă în viziunea ta?
Cina supremă e cu soțul! Mi-am propus să-l invit și pe Vlad (n.r. Petreanu) “La cină”! Să văd dacă am succes. Mă refuză, deocamdată! Și atunci… eu voi găti și Adi îl va lua la întrebări. Dacă mă întrebi foarte foarte serios, cina supremă a fost în perioada de izolare, când am inventat conceptul #cinadinsufragerie! Comandam de la restaurantele de pe lângă casă și astfel susțineam și afacerile locale, ne îmbrăcam frumos, eu mă fardam și îmi puneam tocuri, el făcea poze și împreună mâncam festiv, în sufragerie. Nu, n-am întârziat niciodată!
Tu gătești? Ești interesată, pasionată de acest domeniu?
Gătesc destul de rar, dar… sunt regina ciorbelor! A recunoscut-o și Adi. Acum vreo doi ani, l-am invitat acasă la noi, la masă. Și am gătit eu o ciorbă moldovenească de pui. L-am întrebat dacă-s bună de măritat și a zis că da. Câteva luni mai târziu m-a condus, ca naș, la altar!
E ceva ce nu ai îndrăznit niciodată să-l întrebi pe Adi Hădean?
Nu cred… De regulă, dacă am ceva de întrebat, întreb, nu mă sfiesc. Vezi exemplul de mai sus. E un act de curaj să întrebi un bucătar priceput dacă mâncarea gătită de tine e bună, nu?
Foto: Alexandra Cocheci
Spațiu: Attic Lab