Rețetă de weekend: Crumble cu mere (sau prune, pere, căpșune)

Este o rețetă foarte simplă și nu ai cum să dai greș. Nu ai nevoie de multe ingrediente (pe majoritatea sigur le ai deja în bucătărie), timpul de pregătire nu este unul mare, dar rezultatul este unul delicios.
Ingrediente:
Pentru crumble-ul cu mere, aveți nevoie de 6-7 mere, o jumătate de pachet de unt (cam 100 de grame), 2-3 cuburi de unt pentru a unge forma în care vei coace crumble-ul și pentru caramelizarea merelor, o jumătate de cană de făină, 5-6 linguri de zahăr brun, 1-2 linguri de fulgi de ovăz (sau migdale), scorțișoară sau alte condimente după gust.
Mod de preparare
Primul pas este să cureți merele de coajă, să scoți sâmburii, să le tai cubulețe și să le pui într-o tigaie la caramelizat, cu un cubuleț de unt, puțin zahăr și scorțișoară, amestecând constant timp de 10-12 minute. Între timp, într-un bol, pregătește toppingul: amestecă făina, untul și zahărul până se încorporează bine (frământă amestecul cu vârfurile degetelor) și se obține o textură nisipoasă, ușor zgrunțuroasă.
După ce ai obținut aceste firimituri de aluat, adaugă fulgii de ovăz și de migdale. Așează merele caramelizate într-un vas uns în prealabil cu puțin unt, adaugă deasupra lor și așa zisul aluat și dă preparatul la cuptor (180 de grade) pentru 40-50 de minute. Ca reper, toppingul de deasupra trebuie să devină auriu. La final, scoate-l din cuptor și servește-l cald, cu două cupe de înghețată de vanilie lângă.

Este o rețetă foarte simplă și nu ai cum să dai greș. Nu ai nevoie de multe ingrediente (pe majoritatea sigur le ai deja în bucătărie), timpul de pregătire nu este unul mare, dar rezultatul este unul delicios.
Ingrediente:
Pentru crumble-ul cu mere, aveți nevoie de 6-7 mere, o jumătate de pachet de unt (cam 100 de grame), 2-3 cuburi de unt pentru a unge forma în care vei coace crumble-ul și pentru caramelizarea merelor, o jumătate de cană de făină, 5-6 linguri de zahăr brun, 1-2 linguri de fulgi de ovăz (sau migdale), scorțișoară sau alte condimente după gust.
Mod de preparare
Primul pas este să cureți merele de coajă, să scoți sâmburii, să le tai cubulețe și să le pui într-o tigaie la caramelizat, cu un cubuleț de unt, puțin zahăr și scorțișoară, amestecând constant timp de 10-12 minute. Între timp, într-un bol, pregătește toppingul: amestecă făina, untul și zahărul până se încorporează bine (frământă amestecul cu vârfurile degetelor) și se obține o textură nisipoasă, ușor zgrunțuroasă.
După ce ai obținut aceste firimituri de aluat, adaugă fulgii de ovăz și de migdale. Așează merele caramelizate într-un vas uns în prealabil cu puțin unt, adaugă deasupra lor și așa zisul aluat și dă preparatul la cuptor (180 de grade) pentru 40-50 de minute. Ca reper, toppingul de deasupra trebuie să devină auriu. La final, scoate-l din cuptor și servește-l cald, cu două cupe de înghețată de vanilie lângă.