Sorbet de citrice- o rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Adi Hădean ne propune un desert de sărbătoare: sorbet de citrice, aromatizat cu scorțișoară și ”îmbunătățit” cu un strop de alcool.
Ingrediente pentru sorbetul de citrice:
- 200g zahăr
- 200ml de apă
- 200ml de suc de portocale, lămâi și grapefruit
- 2 batoane de scorțișoară
- 50 ml de whiskey aromat cu scorțișoară (sau orice alcool tare)
- coajă de portocală pentru ornat
- frunze de busuioc proaspăt.
Prepararea sorbetului de citrice:
Nu-i greu deloc să prepari acest desert.
Este atât de simplu: am pus pe foc, într-o crăticioară, apa, zahărul, batoanele de scorțișoară și sucul de citrice. Am amestecat ușor, până zahărul s-a dizolvat complet. Am lăsat siropul format să fiarbă încet vreme de 2 – 3 minute. – spune Adi Hădean.

Adi Hădean ne propune un desert de sărbătoare: sorbet de citrice, aromatizat cu scorțișoară și ”îmbunătățit” cu un strop de alcool.
Ingrediente pentru sorbetul de citrice:
- 200g zahăr
- 200ml de apă
- 200ml de suc de portocale, lămâi și grapefruit
- 2 batoane de scorțișoară
- 50 ml de whiskey aromat cu scorțișoară (sau orice alcool tare)
- coajă de portocală pentru ornat
- frunze de busuioc proaspăt.
Prepararea sorbetului de citrice:
Nu-i greu deloc să prepari acest desert.
Este atât de simplu: am pus pe foc, într-o crăticioară, apa, zahărul, batoanele de scorțișoară și sucul de citrice. Am amestecat ușor, până zahărul s-a dizolvat complet. Am lăsat siropul format să fiarbă încet vreme de 2 – 3 minute. – spune Adi Hădean.