Supă cremă de dovleac copt – o rețetă de toamnă, recomandată de Adrian Hădean

Untitled collage - 2022-10-07T141627.348

Acum e perioada când putem cutreiera după ciuperci prin păduri sau după dovleci prin piețe sau grădini. Mai jos aveți rețeta pentru o seară liniștită de toamnă, trebuie doar să savurați fiecare etapă- supă cremă de dovleac copt.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac copt:

  • 1 dovleac hokkaido
  • 1 dovleac plăcintar în care am servit supa
  • 1 cartof dulce
  • 2 cepe
  • căpățână de usturoi 
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • Câteva felii de țelină
  • Ghimbir rădăcină
  • 50 g unt
  • 200 ml smântână de gătit
  • 50 ml ulei de măsline 
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță scorțișoară 
  • Foi de dafin 
  • 2l de apă pentru supă
  • Sare și piper după gust
ingrediente pentru supă cremă de dovleac

Modul de preparare pentru supă cremă de dovleac copt: 

Pentru început am spălat bine legumele și le-am curățat de coajă. Le-am divizat apoi în două categorii – 

legumele care merg la cuptor, respectiv dovleacul hokkaido, o ceapă, cartoful dulce și usturoiul. Pe acestea le-am așezat într-o tavă de copt și le-am stropit cu puțin ulei de măsline și praf de sare.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2022-10-07T141627.348

Acum e perioada când putem cutreiera după ciuperci prin păduri sau după dovleci prin piețe sau grădini. Mai jos aveți rețeta pentru o seară liniștită de toamnă, trebuie doar să savurați fiecare etapă- supă cremă de dovleac copt.

Ingrediente pentru supă cremă de dovleac copt:

  • 1 dovleac hokkaido
  • 1 dovleac plăcintar în care am servit supa
  • 1 cartof dulce
  • 2 cepe
  • căpățână de usturoi 
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • Câteva felii de țelină
  • Ghimbir rădăcină
  • 50 g unt
  • 200 ml smântână de gătit
  • 50 ml ulei de măsline 
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță scorțișoară 
  • Foi de dafin 
  • 2l de apă pentru supă
  • Sare și piper după gust
ingrediente pentru supă cremă de dovleac

Modul de preparare pentru supă cremă de dovleac copt: 

Pentru început am spălat bine legumele și le-am curățat de coajă. Le-am divizat apoi în două categorii – 

legumele care merg la cuptor, respectiv dovleacul hokkaido, o ceapă, cartoful dulce și usturoiul. Pe acestea le-am așezat într-o tavă de copt și le-am stropit cu puțin ulei de măsline și praf de sare.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă