Bougatsa- plăcintă cu crema de griș și aer de Grecia

Bougatsa e un preparat dulce, o plăcintă cu cremă de gris, numai bună să fie sevită rece, alături de o limonadă cu mentă. Iată rețeta recomandată de Chef Adi Hădean.
Bougatsa se pregătește foarte simplu, aveți nevoie de puține ingrediente: 12 foi plăcintă, 1l lapte, 250 grame griș, 100 gr zahăr, 100 g unt, coaja de la o lămâie și de la o portocală, unt topit pentru uns foile.
Pregătire Bougatsa
Am început prin a pregăti crema de griș. Într-un vas am pus 1l lapte la fiert, împreună cu zahărul, iar după ce zahărul s-a topit complet, am adăugat grișul și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm crema să fiarbă la foc timp de 10 minute.
Citeste continuarea retetei mai jos!

Bougatsa e un preparat dulce, o plăcintă cu cremă de gris, numai bună să fie sevită rece, alături de o limonadă cu mentă. Iată rețeta recomandată de Chef Adi Hădean.
Bougatsa se pregătește foarte simplu, aveți nevoie de puține ingrediente: 12 foi plăcintă, 1l lapte, 250 grame griș, 100 gr zahăr, 100 g unt, coaja de la o lămâie și de la o portocală, unt topit pentru uns foile.
Pregătire Bougatsa
Am început prin a pregăti crema de griș. Într-un vas am pus 1l lapte la fiert, împreună cu zahărul, iar după ce zahărul s-a topit complet, am adăugat grișul și am amestecat energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm crema să fiarbă la foc timp de 10 minute.
Citeste continuarea retetei mai jos!