Ce gust are duminica ta? Chef Adi Hădean ne recomandă o rețetă specială de gogoși

Chef Adi Hădean ne propune astăzi o rețetă de încercat în propria bucătărie, profitând astfel de perioada în care cei mai mulți dintre noi #stamacasa.
Ingrediente:
- 250 g de făină
- 12 g de drojdie proaspătă
- 3 linguri de zahăr
- 50 g de unt cu 80% grăsime
- 250 ml de lapte
- 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- vanilie din păstaie
- 2 linguri de rom brun
- 500 de ml de ulei de porumb pentru prăjit
- zahăr pudră
- cremă de ciocolata sau gem (opțional)
Mod de preparare
Într-un castron frecăm drojdia cu o lingură zahăr până devine lichidă. Separat amestecăm gălbenușurile cu sarea si zahărul rămas apoi adăugăm laptele călduț. Punem făina în vasul robotului, adăugăm amestecul de gălbenușuri, zahăr, sare și lapte și omogenizăm puțin cu o lingură. Adăugăm și drojdia și dăm drumul robotului la frământat pentru 10 minute.

Aluatul de gogoși trebuie sa nu fie prea ferm. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțin lapte călduț. După cele 10 minute de frământat adăugăm treptat și untul topit și răcorit și mai lăsăm robotul să frământe 5 minute. Lăsăm aluatul la dospit la loc călduț pentru circa o oră/ o oră jumătate, acoperit cu un prosop. După trecerea timpului de dospire aluatul arată așa.

Chef Adi Hădean ne propune astăzi o rețetă de încercat în propria bucătărie, profitând astfel de perioada în care cei mai mulți dintre noi #stamacasa.
Ingrediente:
- 250 g de făină
- 12 g de drojdie proaspătă
- 3 linguri de zahăr
- 50 g de unt cu 80% grăsime
- 250 ml de lapte
- 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- vanilie din păstaie
- 2 linguri de rom brun
- 500 de ml de ulei de porumb pentru prăjit
- zahăr pudră
- cremă de ciocolata sau gem (opțional)
Mod de preparare
Într-un castron frecăm drojdia cu o lingură zahăr până devine lichidă. Separat amestecăm gălbenușurile cu sarea si zahărul rămas apoi adăugăm laptele călduț. Punem făina în vasul robotului, adăugăm amestecul de gălbenușuri, zahăr, sare și lapte și omogenizăm puțin cu o lingură. Adăugăm și drojdia și dăm drumul robotului la frământat pentru 10 minute.

Aluatul de gogoși trebuie sa nu fie prea ferm. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțin lapte călduț. După cele 10 minute de frământat adăugăm treptat și untul topit și răcorit și mai lăsăm robotul să frământe 5 minute. Lăsăm aluatul la dospit la loc călduț pentru circa o oră/ o oră jumătate, acoperit cu un prosop. După trecerea timpului de dospire aluatul arată așa.