Clătite cu flori de salcâm. Rețeta by Chef Adi Hădean

Primăvara este despre flori și copaci înfloriți, iar salcâmul, cu parfumul lui delicat, ne încântă mereu simțurile. Chef Adrian Hădean a decis să le folosească la un desert. Iată rețeta sa de clătite cu flori de salcâm!
Ingrediente:
- 250 de grame de făină
- 50 de grame zahăr
- 4 lingurițe de praf de copt
- un praf de sare
- un ou
- 350 de mililitri lapte
- 50 de grame unt topit
- esență de vanilie
- 150 de grame flori de salcâm.
Mod de preparare:
Am amestecat într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea. Apoi am pregătit ingredientele lichide, amestecând oul cu laptele, untul și esența de vanilie. Am adăugat ingredientele lichide peste făină și le-am amestecat încet, până a rezultat o compoziție omogenă. Atenție, să nu amestecați prea mult pentru că aluatul nu va mai fi la fel de pufos.

Primăvara este despre flori și copaci înfloriți, iar salcâmul, cu parfumul lui delicat, ne încântă mereu simțurile. Chef Adrian Hădean a decis să le folosească la un desert. Iată rețeta sa de clătite cu flori de salcâm!
Ingrediente:
- 250 de grame de făină
- 50 de grame zahăr
- 4 lingurițe de praf de copt
- un praf de sare
- un ou
- 350 de mililitri lapte
- 50 de grame unt topit
- esență de vanilie
- 150 de grame flori de salcâm.
Mod de preparare:
Am amestecat într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea. Apoi am pregătit ingredientele lichide, amestecând oul cu laptele, untul și esența de vanilie. Am adăugat ingredientele lichide peste făină și le-am amestecat încet, până a rezultat o compoziție omogenă. Atenție, să nu amestecați prea mult pentru că aluatul nu va mai fi la fel de pufos.