Cremă de apio, tăiţei de cartofi dulci şi crutoane de măr

Apio este o legumă cu frunze verzi, cu tulpini crocante şi un gust deosebit, de ţelină, bogată în vitamine şi minerale. Cu puţine calorii, dar mulţi nutrienţi vă va surprinde în mod plăcut datorită aromei, oferindu-vă o masă de prânz sau o cină lejere.
Pentru această supă cremă de apio avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 gr de tulpină apio, în funcţie de numărul de pofticioşi de la masă
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă roşie
- unt
- ulei
- sare, piper, boia şi lamâie, după preferinţe
Pentru tăiţeii de cartofi dulci:
- 1-2 cartofi dulci, tot în funcţie de numărul de pofticioşi
- un strop de ulei şi un praf de sare.
Pentru crutoanele de măr:
- 1-2 mere
- un strop de ulei şi un praf de sare.
Am pregătit crutoane de măr pentru că mie personal, mi se pare că se combină foarte bine cu apio care are gust de ţelină, deci şi cu ţelina.
Metoda de pregătire cremă de api
Într-o cratiţă am pus apa la fiert. Am spălat tulpinile de apio, ţelina, cartofii şi ceapa. Le-am tăiat bucăţi, doar ceapa am lăsat-o întreagă. Le-am pus in cratiţă, foarte important apa să fie caldă când adăugăm legumele, aceasta pentru a-şi păstra nutrienţii. Se fierb cam 20 min până devin moi.
VEZI CONTINUAREA RETETEI AICI!

Apio este o legumă cu frunze verzi, cu tulpini crocante şi un gust deosebit, de ţelină, bogată în vitamine şi minerale. Cu puţine calorii, dar mulţi nutrienţi vă va surprinde în mod plăcut datorită aromei, oferindu-vă o masă de prânz sau o cină lejere.
Pentru această supă cremă de apio avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 gr de tulpină apio, în funcţie de numărul de pofticioşi de la masă
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă roşie
- unt
- ulei
- sare, piper, boia şi lamâie, după preferinţe
Pentru tăiţeii de cartofi dulci:
- 1-2 cartofi dulci, tot în funcţie de numărul de pofticioşi
- un strop de ulei şi un praf de sare.
Pentru crutoanele de măr:
- 1-2 mere
- un strop de ulei şi un praf de sare.
Am pregătit crutoane de măr pentru că mie personal, mi se pare că se combină foarte bine cu apio care are gust de ţelină, deci şi cu ţelina.
Metoda de pregătire cremă de api
Într-o cratiţă am pus apa la fiert. Am spălat tulpinile de apio, ţelina, cartofii şi ceapa. Le-am tăiat bucăţi, doar ceapa am lăsat-o întreagă. Le-am pus in cratiţă, foarte important apa să fie caldă când adăugăm legumele, aceasta pentru a-şi păstra nutrienţii. Se fierb cam 20 min până devin moi.
VEZI CONTINUAREA RETETEI AICI!