Cremșnit sau cremeș- rețetă recomandată de Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune o rețetă tradițională și mult îndrăgită de noi: cremșit. Iată așadar rețeta simplă ce merită încercată acasă, în propria bucătărie!
Ingrediente cremșnit: 800 grame aluat foietaj, 8 gălbenușuri, 250 grame de zahăr, 100 grame de făină, 1 litru lapte integral, 25 grame unt 82% grăsime, 400 ml smântână lichidă neîndulcită foarte rece și esență de vanilie.
Mod de preparare:
Primul lucru de care m-am apucat a fost să coc aluatul pentru foietaj. Eu am avut o singură bucată, așa că am tăiat-o pe jumătate și am l-am întins un pic cu sucitorul. Am pus pe rând bucățile la cuptor, la 190 de grade C, cam 35 de minute sau până s-a rumenit bine.
Cealaltă bucată am tăiat-o în pătrate egale, ca să fie mai simplu de feliat la final, și am copt-o la fel. Le-am lăsat la răcit.
Apoi m-am apucat de cremă. Într-un ibric am pus laptele fiert la foc mic. În altul am pus cele 8 gălbenușuri cu 200 grame de zahăr și le-am amestecat bine. Peste am pus făina și esența de vanilie și le-am încorporat.
CITESTE CONTINUAREA REȚETEI AICI!

Adrian Hădean ne propune o rețetă tradițională și mult îndrăgită de noi: cremșit. Iată așadar rețeta simplă ce merită încercată acasă, în propria bucătărie!
Ingrediente cremșnit: 800 grame aluat foietaj, 8 gălbenușuri, 250 grame de zahăr, 100 grame de făină, 1 litru lapte integral, 25 grame unt 82% grăsime, 400 ml smântână lichidă neîndulcită foarte rece și esență de vanilie.
Mod de preparare:
Primul lucru de care m-am apucat a fost să coc aluatul pentru foietaj. Eu am avut o singură bucată, așa că am tăiat-o pe jumătate și am l-am întins un pic cu sucitorul. Am pus pe rând bucățile la cuptor, la 190 de grade C, cam 35 de minute sau până s-a rumenit bine.
Cealaltă bucată am tăiat-o în pătrate egale, ca să fie mai simplu de feliat la final, și am copt-o la fel. Le-am lăsat la răcit.
Apoi m-am apucat de cremă. Într-un ibric am pus laptele fiert la foc mic. În altul am pus cele 8 gălbenușuri cu 200 grame de zahăr și le-am amestecat bine. Peste am pus făina și esența de vanilie și le-am încorporat.
CITESTE CONTINUAREA REȚETEI AICI!