Cum arăta meniul de pe Titanic, pentru pasagerii de la clasa I?

Unul dintre obiectele care au reușit să fie recuperate de pe Titanic, nava care s-a scufundat în apele Atlanticului pe 15 aprilie 1912, este un meniu de cină de la clasa I.
Artefactul rar a fost vândut recent la o licitație contra sumei de 102 000 de dolari și relevă stilul de viață al bogătașilor vremii, care și-au găsit sfârșitul în apele înghețate ale oceanului. Dintre cei 2 223 pasageri ei navei, turiști si echipaj, doar 706 au reușit să scape cu bărcile de salvare după ce nava s-a scufundat în urma impactului cu un ghețar.

Dintre artefactele recuperate face parte și acest meniu, care este încă lizibil, în ciuda faptului că este pătat și anumite litere au fost șterse și se pare că este singurul exemplar de acest fel existent, spune casa de licitații Henry Aldridge and Son Ltd, cea care s-a ocupat de vânzare, după ce a consultat mai multe colecții de artefacte recuperate de pe Titanic.

Meniul specifică felurile servite la clasa întâi chiar în seara scufundării și arată privilegiul și opulența de care se bucurau unii dintre cei mai bogați pasageri de pe Titanic. Meniul cu felurile servite la cină în nopatea fatală conținea preparate din stridii, friptură de vită cu cremă de hrean și piure de păstârnac, cremă de sparanghel, potârniche, friptură de pui, de miel, somon, rață, salată, și, ca desert, o tartă de caise Bordalue, înghețată și budincă Victoria.

Printre obiectele scoase la licitație de Henry Aldridge and Son Ltd, recuperate de pe Titanic, se mai numără o pătură cu imprimeu ecosez, folosită de unul dintre supraviețuitori pentru a se încălzi pe barca de salvare, un obiect la fel de rar, vândut pentru 117 000 dolari.
Pătura aparținuse lui Frederick Toppin, scrie CNN, asistent general manager în New York al companiei care deținea Titanicul și care a ajuns în posesia păturii în portul în care sosiseră supraviețuitorii de pe Titanic.
Foto: Hepta

Unul dintre obiectele care au reușit să fie recuperate de pe Titanic, nava care s-a scufundat în apele Atlanticului pe 15 aprilie 1912, este un meniu de cină de la clasa I.
Artefactul rar a fost vândut recent la o licitație contra sumei de 102 000 de dolari și relevă stilul de viață al bogătașilor vremii, care și-au găsit sfârșitul în apele înghețate ale oceanului. Dintre cei 2 223 pasageri ei navei, turiști si echipaj, doar 706 au reușit să scape cu bărcile de salvare după ce nava s-a scufundat în urma impactului cu un ghețar.

Dintre artefactele recuperate face parte și acest meniu, care este încă lizibil, în ciuda faptului că este pătat și anumite litere au fost șterse și se pare că este singurul exemplar de acest fel existent, spune casa de licitații Henry Aldridge and Son Ltd, cea care s-a ocupat de vânzare, după ce a consultat mai multe colecții de artefacte recuperate de pe Titanic.

Meniul specifică felurile servite la clasa întâi chiar în seara scufundării și arată privilegiul și opulența de care se bucurau unii dintre cei mai bogați pasageri de pe Titanic. Meniul cu felurile servite la cină în nopatea fatală conținea preparate din stridii, friptură de vită cu cremă de hrean și piure de păstârnac, cremă de sparanghel, potârniche, friptură de pui, de miel, somon, rață, salată, și, ca desert, o tartă de caise Bordalue, înghețată și budincă Victoria.

Printre obiectele scoase la licitație de Henry Aldridge and Son Ltd, recuperate de pe Titanic, se mai numără o pătură cu imprimeu ecosez, folosită de unul dintre supraviețuitori pentru a se încălzi pe barca de salvare, un obiect la fel de rar, vândut pentru 117 000 dolari.
Pătura aparținuse lui Frederick Toppin, scrie CNN, asistent general manager în New York al companiei care deținea Titanicul și care a ajuns în posesia păturii în portul în care sosiseră supraviețuitorii de pe Titanic.
Foto: Hepta