Lapte de pasăre cu portocală. Rețetă recomandată de Adi Hădean

Proiect nou - 2024-08-09T113312.994

Preparatul propus stăzi este unul clasic: un lapte de pasăre cu portocală, un desert delicat, dar îndrăzneț. Căci nu numai gustul surprinde, ci și combinația inedită de texturi.

Ingrediente pentru lapte de pasăre cu portocale: 500 ml lapte, 200 g zahar, 4 ouă, 2 ml otet, coaja de la o portocala si foi de plăcintă. 

Mod de preparare: Pentru cremă am început prin a pune laptele la fiert cu coaja de portocală rasă înăuntru. Între timp am bătut gălbenușurile cu 100g de zahăr.

Când laptele a fiert, am turnat în fir subțire peste gălbenușuri, în timp ce amestecam rapid cu un tel. După ce am încorporat tot laptele, am pus iar la foc mic pentru aproximativ 7-8 minute, sau până când s-a îngroșat puțin, având grijă să nu se taie. Odată ajunsă la consistența dorită, am lăsat-o la răcorit, apoi la frigider.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Proiect nou - 2024-08-09T113312.994

Preparatul propus stăzi este unul clasic: un lapte de pasăre cu portocală, un desert delicat, dar îndrăzneț. Căci nu numai gustul surprinde, ci și combinația inedită de texturi.

Ingrediente pentru lapte de pasăre cu portocale: 500 ml lapte, 200 g zahar, 4 ouă, 2 ml otet, coaja de la o portocala si foi de plăcintă. 

Mod de preparare: Pentru cremă am început prin a pune laptele la fiert cu coaja de portocală rasă înăuntru. Între timp am bătut gălbenușurile cu 100g de zahăr.

Când laptele a fiert, am turnat în fir subțire peste gălbenușuri, în timp ce amestecam rapid cu un tel. După ce am încorporat tot laptele, am pus iar la foc mic pentru aproximativ 7-8 minute, sau până când s-a îngroșat puțin, având grijă să nu se taie. Odată ajunsă la consistența dorită, am lăsat-o la răcorit, apoi la frigider.

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă