Mere coapte în jar – miresmele toamnei în bucătărie

Astăzi, Chef Adi Hădean ne propune un desert perfect pentru toamă: mere coapte în jar. Mirosul acestora este absolut divin. Merele au fost coapte afară pe jar și asezonate cu niște nuci prăjite trase în niște zahăr și pudrate cu scorțișoară. După cum v-am obișnuit, aveți mai jos ingredientele și modul de prepare.
Ingrediente pentru mere coapte:
- 3 mere verzi Granny Smith (sunt mai tari și numai bune de copt)
- 1 mână de sâmburi de nucă
- 6 lingurițe de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 4 lingurițe de miere

Metoda de preparare:
Pentru început jarul a fost gata pregătit și încins moderat pentru a coace merele. Fructele trebuie spălate bine și apoi le faceți un orificiu în mijloc pe care îl veți umple după aceea. Recomandarea ar fi să folosiți mere Granny Smith, deoarece sunt mai dure și rezistente la copt, dar nu neapărat la fel de dulci ca și cele roșii.

Astăzi, Chef Adi Hădean ne propune un desert perfect pentru toamă: mere coapte în jar. Mirosul acestora este absolut divin. Merele au fost coapte afară pe jar și asezonate cu niște nuci prăjite trase în niște zahăr și pudrate cu scorțișoară. După cum v-am obișnuit, aveți mai jos ingredientele și modul de prepare.
Ingrediente pentru mere coapte:
- 3 mere verzi Granny Smith (sunt mai tari și numai bune de copt)
- 1 mână de sâmburi de nucă
- 6 lingurițe de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 4 lingurițe de miere

Metoda de preparare:
Pentru început jarul a fost gata pregătit și încins moderat pentru a coace merele. Fructele trebuie spălate bine și apoi le faceți un orificiu în mijloc pe care îl veți umple după aceea. Recomandarea ar fi să folosiți mere Granny Smith, deoarece sunt mai dure și rezistente la copt, dar nu neapărat la fel de dulci ca și cele roșii.